Dudlík - extra případy do kdy?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
473
15.1.15 12:58

Já bych ho dceři klidně ještě nechala, ale když jsem se jí dívala do pusy, tak jsem se zhrozila, v těch 20 měsících má pěknej předkus, takže ze dne na den dudlík zmizel. 2 dny se na něho pořád ptala, pak si zvykla a byl klid. Taky si myslím, že čím je dítě starší, tím hůř se dudlíku zbavuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1788
15.1.15 12:59

@Hadumi a co třeba předkus, deformování čelisti a pod.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
15.1.15 13:01

@Helenie všechno je v pořádku, u zubaře naposledy byla před měsícem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25112
15.1.15 13:16

Starší dcera do skoro 2,5 let, snažila jsem se ji to odnaučit několikrát, ale až v těch 2,5 to šlo víceméně v klidu. Ale byla schopná ho mít v puse celý den. A zubařka říkala, že má zoubky trošku dopředu. Ale jen to řekla, žádný domlouvání, ať jí ho vezmeme.
Mladší je 1,5 roku a má ho jen na spaní - usnutí, tak uvidíme, jak dlohho…
Známé malá ho taky měla, pak jí hlídala týden babička, bylo jí kolem 3 let - rodiče byli na dovolené u moře a ona ji to odnaučila. A rodiče ji dovezli nový z té dovolené :roll: Bude jí 5 a pořád sem tam dudlá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
708
15.1.15 13:21

Já osobně jsem ho měla na spaní snad do pěti let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
15.1.15 13:27

Naše dítě mělo 3 roky v lednu a na štědrý den jsme ho (u nás ještě s flaškou na mlíko) zabalili pro Ježíška a dali mu ho za okno a Ježíšek mu za odměnu přinesl dárečky… V těch 3 letech už to pochopil a paradoxně spí mnohem líp než s dudlíkem. Takže do 3 let bych si dovolila to klidně neřešit a pak může přijít dudlíková víla (když zrovna nebude Ježíška) a dudlíka vyměnit za nějaký super dáreček. Takhle to udělala kamarádka.

Ale já si třeba cucala palec až do 5 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9016
15.1.15 13:48
@jane-e píše:
Nasemu budou v dubnu 3, cca 2-3m zpet jsem zacala dudlika po kouskach strihat, ponevadz sebrat ho by u nas rozhodne neproslo, tohle bylo takove nenapadne..no ma ho porad na usnuti v postylce, ale uz je to jen takovy ocintek, co mu nedrzi v puse, takze v drtive vetsine pripadu usina s tim zbytkem v ruce a do pusy uz ho ani nedava

Toto můžu naprosto doporučit, taky jsem dělala u dcery, pak už držela v ruce jen ten plast s tím ouškem a pak pochopila, že to nepotřebuje. Fakt každý třeba druhý den o kousek odstřihnout, nenásilná metoda a fakt účiná, je třeba, ale uklidit z dosahu ostatní případně celé dudlíky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3876
15.1.15 14:00
@alisekR píše:
Toto můžu naprosto doporučit, taky jsem dělala u dcery, pak už držela v ruce jen ten plast s tím ouškem a pak pochopila, že to nepotřebuje. Fakt každý třeba druhý den o kousek odstřihnout, nenásilná metoda a fakt účiná, je třeba, ale uklidit z dosahu ostatní případně celé dudlíky :mrgreen:

To je super napad to strihani dudliku. Moje dcera ho mela do roku jen na spani a v roce ji vyrostlo behem dvou mesicu 8 zubu a mela porad palec v puse, a to jsem si rekla ze bude lepsi dudlik. Ale byla by schopna chodit s nim cely den. Ted je ji rok a dva mesice tak to nersim, ale rada bych ji ho do dvou let odebrala, tak ho budu taky strihat :palec: mam prave v okoli deti co si jeste treba ve 3 letech cucaji palec a to mi prijde horsi nez dudlik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
15.1.15 14:10

Dcera 2 a čvrt roku a neskutečně závislá, máme doma celou sadu všech možných barev a bez dudlíka nesmíme opustit byt. Ustřihnutí nepomohlo - šílená scéna, že je v něm díra a šla vynadat psovi, že jí dudu rozkousl.
Počkám, až bude lépe rozumnět a komunikovat a poté dudu darujeme miminku, nebo třeba taky přijde ta dudlíková víla :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9016
15.1.15 14:25
@idealistka píše:
Dcera 2 a čvrt roku a neskutečně závislá, máme doma celou sadu všech možných barev a bez dudlíka nesmíme opustit byt. Ustřihnutí nepomohlo - šílená scéna, že je v něm díra a šla vynadat psovi, že jí dudu rozkousl.
Počkám, až bude lépe rozumnět a komunikovat a poté dudu darujeme miminku, nebo třeba taky přijde ta dudlíková víla :think: :think:

Promiň, ale tohle mě moc pobavilo, že šla vynadat psovi, úplně si představuju tu naši, jak sekýruje naší fenu, že jí ho žvejkla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
15.1.15 22:21

@idealistka :mrgreen: Tak tohle mě taky dostalo, prej šla vynadat psovi :mrgreen: živě si to představuju a dost se bavím :mrgreen:
Našemu je 15 měs. dudlíka má už od porodnice a má ho v puse celý den - máme jich několik, takže během dne si je chodí střídat a sám vyměňovat, na noc má svítící. Taky se bojím, že ho bude mít nejmíň do 3 let :nevim: :roll: A když už nechce jíst tak si do pusy rychle nacpe dudlíka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
16.1.15 09:24

@mahdalka
V tomhle věku to bylo podobné. Kolem dvou let si začal dudlíka sám vyndavat. Pak přišla nemoc a bylo to zase zpátky. Taky jsme měli arzenál dudlíků, nakonec spával se 3. Dva si držel a jeden dudlal. Ale od dvou let jsem striktně brala dudlíka a nechávala jen naspaní. Občas to vyžadovala úsilí, ale brala jsem ho potají. Kolem dvou a půl ho vždycky ráno sám odevzdal. A teď ve třech letech úplně bez problémů dal Ježíškovi.

Takže za mě radím počkat, až bude mít dítě rozum a bez nějakých scén se ho dokáže vzdát. Miminku bych ho nedávala, akorát se může naštvat a může to zkomplikovat případného druhého sourozence.

Pes by u nás dopadl podobně a ještě by možná nějakou chytil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
222
17.1.15 00:06

@Janina81 musím souhlasit. Nejlepší je opravdu počkat až dítě bude mít rozum. Násilím mu ho sebrat je podle mě drastické a udělá to víc škody než užitku. Můj syn bude mít v pondělí 3 a dudlík jsme odložili zhruba před měsícem a půl. Bála jsem se jak to vezme, jak s tím budeme bojovat ptz mít ho tak dlouho a najednou nic je určitě pro ne těžké, ale domluvili jsme se, že vezme dudlík a vymění ho v obchodě s paní prodavackou za robota. V pohodě ji ho dal, vzali jsme robota a šli jsme domů. Potají jsem.ho samozřejmě vzala kdyby plakal nějak hodně, ale kupodivu jsem ho vůbec nemusela vytáhnout. Zeptal se to je jasné, ale pochopil, že ho vyměnil za robota a ze paní ho má a tudíž on ho mít nemůže. Opravdu mě to překvapilo a byla jsem šťastná, že je to za nama. Nesnasela jsen když mi kdokoli rekl, že je velký a na co má dudlík… Odnaucilo se to každé dítě… Přeji hodně úspěchů a určitě se to povede, jen to chce správně načasovat a zkusit dítě motivovat. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
20.1.15 20:44

@lucka.honza Díky za inspiraci, to je bezva nápad dát ho paní prodavačce - vyměnit za hračku :palec: Líbí se mi i ten ježíšek nebo stříhání. Já to zatím nijak nehrotím, začnu to řešit až bude mít malej 2-2,5 roku, do školy s ním určitě nepůjde :mrgreen: odnaučilo se to každý dítě, odnaučí se to taky až na to bude ten správný čas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
25.1.15 15:35

Jsme tak trochu lemplové, takže zapomínáme některé věci doma a když dceři byly asi čtyři měsíce, ztratili jsme asi třetí dudlík. Nějak jsme to neřešili, ona na to zapomněla a od té doby dudlík nemá. Spí normálně celou noc, nikde nebrečí. Měli jsme štěstí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí