Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojda,
chtěla jsem se zeptat, jestli někdo nemáte nebo neviděli jste placatý latexový dudlík, ale aby nebyl anatomický, resp. aby to nešlo na tvářičky, ale aby to bylo „odchlíplé“ třeba jako kopretinka.. Všude vidím jen latexový placatý, který se ovšem dotýká tvářiček. Jde mi o to, že malému se najednou po roce z něho udělal ekzémek přesně podle dudáku a nemizí to
. Doktorka radila jiný dudák, ale např. kytička je jen silikonová nebo latexová, ale kulatá, ten on nerad. Poradíte? ( přitom dudlík má jen sporadicky, tak nevím, co tak najednou…). Díky, S.
Ahojky,
myslis tenhle?
http://www.lekarna.cz/…s/v/9070.jpg
urcite je maji na www.lekarna.cz, nebo je dela fa Babynova, obcas je maji v Tescu a vetsinou v lekarnach, stoji do 20Kc.
Mata
měli jsme doma kytičku i nuk a protože kytka neprošla oba dudle jsme rozložili a složili kytičku s nukovou hlavicí a je to supr
Díky,
ale ten na obrázku mi příjde kulatý dudák a ne placatý.. ?
Na Babynovu jsem dneska taky koukala v Tescu, právě že všude jen kulatý latex… Potřebuji právě placatou savičku.
No to jsem nevěděla, že jde dudák rozložit a prohodit ? ![]()
Ahojky, nevím, jaký jste měli předtím, ale třeba MAM má určitě placaté i latexové dudlíky. Sice je anatomicky tvarovaný, ale dá se sehnat takový, který má jen rantlík a je hodně vzdušný. Vlastně jako by měl jen kolečko kolem dudliku a pak dvě ouška. (fotku asi nikde nevyhrábnu:-()
Já ho malé kupovala, když byla vedra. Ostatní má mam taky dost dírkaté, že to větrá. Avent má to na tvářičkách placaté, ale asi to nestačí…
Albi
Jojo, MAM jsou i latexové placaté, buď s hodně dírkama nebo jen dudlík a jakoby motýlek z plastu široký asi 5mm, přichycený ve dvou bodech k dudlu. Kupuju je v Tescu.
Ahojky, odkaz na obrázek dudlíku od MAM…
http://www.babywelt.cz/…/product.php?…
Jinak já je viděla prodávat i v DM-drogerii.
ne, to naštěstí ne
já poslala odkaz kvůli obrázku, nešel mi zkopírovat ![]()
Díky moc všem za tipy. My máme DMkové dudle a taky od MAMu, hodně dírkaté. Doufala jsem, že seženu placatý, aniž by byl anatomický, ale asi to nelze, tak zkusím alespoň ten MAM jakoby jen motýlek. Ale pochybuji, že to bude stačit, ten ekzémek má hlavně tam kolem toho konce na stranách
. Ale díky moc, S.
Tak jsem si všimla, že máte dudla jen sporadicky - a není to spíš z nějakého jídla, když tak najednou? Děti někdy mívají kožní reakci na jídlo rozpatlané kolem pusy, může být z nové pří:,–(y. Může přetrvávat i pár dní.
pro Maxik :
Máš pravdu, nejdříve se mi osypal na tvářích z jídla. Pak se mu to srazilo tak, že to má přesně, kde jsou kraje dud. Na kožním řekla, že je to právě z anatom. dudlíku. A vůbec nic mi na to neporadila, jen změnit dudu. Ale to jaksi neprojde
. Takže zkusím ten MAM jako motýlek. Ale taky je to zvláštní, protože dudu má fakt málo, třeba jen na spaní. A shodou okolností - po spaní to má naopak světlejší, jakoby se to ztrácelo..