Dudlíka odmítá- cucá si pěstičku

92
11.8.06 21:43

Dudlíka odmítá- cucá si pěstičku

Ahoj maminky,
Karolínka od narození odmítá dudlíčka, celkem vyjímečně se povede, že si ho chvilku podrží, ale pak ho stejně vyplivne a už znovu nechce. Ale začala si ocucávat pěstičku. Napřed to bylo jen občas, když se náhodou ručičkou trefila do pusy, ale poslední týden už jde vždycky rukou „najisto“ a skončí jí v pusince. Mám strach, že až bude ovládat ručky ještě líp, tak to skončí cucáním palečku a to se bude odstraňovat jistě mnohem hůř než dudlík… :roll:
Máte s tím někdo nějakou zkušenost, jak cucání pěstičky zabránit? :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4921
11.8.06 21:52

No nechci tě strašit, ale moje dítě taky odmítá dudlík a to dost razantně již od narození. Zkusila jsem všechny typy a značky dudlíků, nakápnout Sab simplex, dávat těsně po kojení, nebo odpojení od prsa…všechno marné. Začal si cucat taky pěstičky, ve 4 měsících zjistil, že má paleček a palečkem se prostě uspává jak v kočárku, tak doma i v noci. Prostě vždycky nakojím, dám ho na bok a on automaticky na:,–(í palec až usne…
Dělat s tím těžko něco můžeš, to bys mu je musela přivázat jak se radilo dřív…a to opravdu neeeeee!
Já to v dětství dělala taky ale pak jsem se to prostě sama odnaučila, chce to čas, ale u takhle malýho miminka to nemá prostě cenu. Zkoušej jiné typy dudlíků i jiné velikosti a uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1535
11.8.06 22:06

Souhlasím s Berun, u takhle malého mimi s tím podle mě nic nenaděláš, jestli už máš vyzkoušené různé druhy dudlíků. Náš synek taky nikdy neměl dudlíka, spíš než ten paleček v puse mě pak strašilo vědomí, že když chce usnout, nebo se uklidnit, chce prso :? Takže jsem fungovala jako chodící dudlík a zvládlo se to. A ještě něco - máme za sebou 18-ti měsíční preventivku, kde jsme byli pochválení, že máme krásně rovné zoubky, bez mezer a na první pohled je prý dr. jasné, že je to díky absenci dudlíku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2221
11.8.06 22:25

Ahoj

Hele náš malý si taky cucal ručičky a dudlíčka si vzal jen vyjímečně, ale odnaučil se to sám, sem tam si poloví v pusince, jestli náhodou nemá další zoubek, ale nemá žádný oblíbený prstíček.., takže odnaučování nás nečeká!!!

No a neteř ta si cucala prostředníček a prsteníček - teda paroháče, a to už od malá - to si myslím, že je horší, když si dítko prostě oblíbí nějak prsty a ty se naučí cucat, to se potom musí dítko odnaučit. Takže ségra musela odnaučovat a nakonec pomohlo jí prstíčky zalepit náplastí a ta náplast jí nejela a za týden bylo po cucání, ale předtím zkoušeli různé metody, třebas dát rukavičky na noc (ale ty si servala) atd.

Ale myslím si, že dítku to prostě nějak nemůžeš zakázat, jen prostě vyndavat a vyndavat ruku z pusinky.

Oluska a Martínek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
11.8.06 22:30

tak já mám stejný problém. U nás je favorit levý palec. Vždy před usínáním. Bohužel veškeré pokusy s dudlíky skončily fiaskem. Doufám, že se toho zbyví dřív než se vdá. S.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
12.8.06 08:59

my jsme měli stejný problém, pak jsem nějakou dobu nechala všechny dudlíky v šupleti a když Vítek jednou v noci řval a řval a nic nechtěl, už ani prso, dudlík jsem vytáhla a on si ho vzal. Od té doby ho má. bylo mu 5 měsíců a byla to pro mě neskutečná úleva.

Jinak s cucáním palců a rukou stejně nic nenadělaš, holt se to jednou bude muset odnaučit, ted se tím netrap:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
12.8.06 09:50

V tomhle věku bych to asi moc zatím neřešila. Myslím, že to přejde.

Malá to dělala taky, keců jsem poslouchala dost (a to jedna bába dudlík naopak přidržovala a druhá naopak vyndavala, i když ho chtěla). Přestalo to a do pusy si už dává ruce jen, když rostou zoubky.

Na řešení je asi ještě času dost:)

G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
12.8.06 17:36

ahojky já cucání řešila rukavičkami,Jája si hodně cucal prstíky a na dudlík se naučil až asi ve dvou měs.ale někdy když ho neměl tak ty prsty dával do pusy pořád,zkus ten dudlík dávat po kojo a nebo i před když má hlad jen na pár min. a uvidíš.pá J. jo teď už cucáne a dáváme do pusy všechno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí