Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Chtěla bych se zeptat, uvažuji, že bych dceři k 5ti narozkam udělala duhový dort.. Máte k tomuto dortu kladné názory? Jde mi o ty barvy, aby to děti jedli, či udělat klasik dort.. Ty barvy mám doma, ale mám jen jednu formu a nevím, kolik vajíček na ty všechny barvy.. Jestli mám 6barev..?aby mi to vyšlo, jestli mi rozumíte 😩 😆. Děkuji za Vaše rady, názory a zkušenosti 🤩
@LuciiLucie : dělala jsem synovi tuším ke 4. narozkam, nadšený byl on i všechny pozvané děti. Rodiče jsem teda upozorňovala předem, měla jsem několik známých, co jeli na hodně „ekobio“ vlně, tak aby s tím počítali…
Recept jsem hledala přímo na duhový dort, aby to mělo správné množství a taky musel být hutnější, aby ty vrstvy držely. Doporučuji si nějaké formy aspoň od někoho půjčit, jinak to budeš péct celý den ![]()
Děkuji, to mi tak nějak nevadi, uvažuji, že bych dělala korpus den předem. Druhý den ráno bych vrstvila.. Děkuji, já hledám, ale nějak se mi nedaří, dělám klasik piškot a tak jsem si myslela, že bych barvila piškot a pekla zvlášť ty barevné korpusy..
@LuciiLucie: kladický piškot bych se bála, že se zbortí
Umíš anglicky? Určitě bude na to víc zdrojů, já rozhodně tehdy pekla podle nějakého zahraničního…ale synovi je už 9, tak ten konkrétní nenajdu určitě…Rozhodně byl o něco hutnější
Korpusy rozhodně péct zvlášť, dohromady to neupečeš.
Příspěvek upraven 25.12.24 v 15:47
@Beruska999999 a nemáte prosím recept, je toho spousta a ještě, aby se povedl 😩.. Chtěla jsem krém z tvarohu a smetany.. 😆.. Mám i tu folii kolem dortu, že to upevnim a po ztuhnuti folii sundam a dort by měl držet 🙏
@Beruska999999 anglicky neumím 😩 tak to asi dopadne, že údělam klasik dort 😣
Jo a krém jsem dělala máslový…Aby to těch 6 vrstev udrželo no…
@Beruska999999 děkuji koukala jsem a korpusy jsou i piskotove a krém ze šlehačky.. Tak ještě prozkoumam.. Dcera je má 31. 12 😁
Dělala jsem ze 7mi barev. Svůj klasický recept na piškot, jen jsem udělala každý plát ze 3 vajec a obarvila. Ale já teda dělala opravdu obrovský. Takže si to vypočítej podle formy, do které chceš dělat.
Krém jsem měla mascarpone smetana 1:1 plus cukr a vanilka. Dort se ani nehnul.
Ano, mám na tento dort kladný názor. Jinak bych ho nedělala. A co si o tom mysleli ostatní, mi bylo fuk.
@Beruska999999 píše: Více
Prosímtě proč by se mělo něco bortit?
Nebude se nic bortit.
A ano, samozřejmě, že se to musí péct zvlášť.
@Šmoulice moc děkuji 🤩. Mám dve formy, jeden nastavený a druhý na pevno..ten má asi průměr 26cm..ja si to právě neumím spočítat 😩.. Nevím jak 🙈 😏. Moc děkuji, nevadí, že bude veliký, budeme mít i dost lidí na návštěvě, takže 😆.. Většinou dělám průměr 24cm a vysoký 15-20cm..podle toho, jaký průměr dám 😆
@Šmoulice : nevim, z toho, jaký piškot se většinou povede mě a z toho, co jsem tehdy dohledala, jsem měla ten dojem, ale fajn, že má někdo jinou zkušenost ![]()
@Beruska999999 píše: Více
I klasický piškot udrží tří patrový dort
Samozřejmě s výztuhami. Takže klasický jednopatrák úplně s klidem ![]()
Mám doma potravinářské barvy už x let a dalších x mi vydrží.
Na obarveni stačí troska.
Vajíčka dle velikosti dortu/formy a receptu, ne. ![]()