Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
To vůbec nic není, klid. Špatně bylo, kdyby praskl žlučový váček.
Tohle je jen vzduch…
Tak zámečníka…
V tom měchýřku nic závadného není. A žluč si sama řekne, že tudy cesta nevede.
@Atisia Přesně tak, nešel rozříznout mezi ploutvičkami. A ano, praskla ta „duše“.
„Syn chtěl“, možná by bylo fajn vychovávat syna tak, aby kvůli tomu zbytečně netrpěl živý tvor. Kór, když o tom víte kulový.
Je tedy pravda, že kapr ve vaně, to už se pěknejch pár let nedělá. Je to pro kapříka mocinky zábava.
@Lojzísek píše: Více
Doufám, že byl doma alespoň někdo, kdo to zvíře rychle a profesionálně zabil.
Ten „balónek“ jen pomaha rybu nadnášet, je v něm vzduch, takže vliv na maso opravdu nemá.
Mezi ploutvemi vždy přestřihávám kost nůžkami na kuře.
@Svistice píše: Více
Vzhledem k vyjadřování zakladatelky o tom dost pochybuju.
Hloupost způsobuje mnohé utrpení, hlavně, když děťátko „chce“.
@Svistice píše: Více
No, asi ne
. Ono je někdy náročný tu rybu pořádně a rychle usmrtit. Kolikrát to plave a už nemá čím. Několikrát jsem viděla jak torzo skocilo znovu do vany.
A jo, dlouho se to nedělá. Buď ho pouští a to prý taky chcípne nebo se kupuje už mražený, hlazený. Tenhle rok jsem ani kádě nikde neviděla.
Prosím o radu. Syn chtěl kapra ve vaně, tak jsme koupili živé. Jeden nešel otevřít a bylo potřeba ho pořádně podržet a předpokládám, že v tom momentě mu praskl plynový měchýř. Nikde jsem nenašla, co to znamená a zda je to problém pro maso.
PS: Anonym, protože to syn bude všude vykládat a nechci, aby si někdo spojil můj profil