Dům přepis na půl

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
33278
19.11.24 12:26
@111len píše: Více

Nedělej to, souhlasím s ostatnmi. Pořid si něco svého, kdo ví, kdy se to může hodit. Jkou má ten dům hodnotu, že by ti byl přítel ochotný přepsat polovinu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
19.11.24 12:32

@arinecka dva roky zpátky ho kupoval za pět milionů…zase ale nechci tady být třeba celý život, když vlastně by mi nic nepatřilo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24755
19.11.24 12:35

K tomuhle :

dnes v 12:24
@Lucy75 tak já myslela tak, že když mě tam napíše, tak by byl barák půl na půl? :D a pak bych za nějaké ty peníze udělala nějakou rekonstrukci..

byl by blázen, kdyby ti přepsal 1/2 za investici ve výši 1mil. Kč, to by musela být ruinka za 2 mega, aby to bylo adekvátní.. tou investicí se navýší celková hodnota, jak by tě pak jako vyplácel? rozvádí se 50% manželství, rozchází se ještě větší % nesezdaných párů…
chápu, že to chceš mít „doma hezké“ - ale ještě ani nejste svoji, nemáte děti - jak dlouho jste spolu? jak jste dohodnutí do budoucna? (děti, rodičák, financování splácení hypošky)

já po svých životních zkušenostech bych zděděný mega rozhodně do cizího neinvestovala, ani za příslušný podíl - co pak s podílem, že…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26853
19.11.24 12:37

Pokud byste byli manželé, tak by to bylo jinak.
Veškeré investice i platba hypotéky by byla společná a při rozvodu byste se museli finančně vypořádat.
Pokud manželé nijdy nebudete, vždy to bude jen jeho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
19.11.24 12:39

@Lucy75 takhle plánujeme už dítě, financování je nastavé teď tak, že přítel zaplatí elektřinu, vodu, všechny služby, hypotéku a já mu posílám část peněz na to, ale je to menší půlka z celkové částky co má za měsíc.

Příspěvek upraven 19.11.24 v 12:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
19.11.24 12:40
Žiju v domě manžela a beru ho za svůj domov. Já v tom teda problém nevidím. Mám k tomu své nemovitosti.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33278
19.11.24 12:41

A on je ochotný na tebe napsat polovinu za milion? Tu hypotéku bude splácet ještě asi hodně dlouho, a teď si představ že se rozejdete. Jak by to pak bylo? No, asi jsi rozhodnutá, tak postupuj podle návodu výše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
19.11.24 12:42

@arinecka rozhodnutá nejsem:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24755
19.11.24 12:48

pokud by byl ochotný na tebe přepsat ZA MILION 1/2 domu v hodnotě 5mil., tak bys na tom dost vydělala..
rozhodně ale není rozumné a ekonomické celý milion utratit za blbosti typu nábytek - spíše to co nejvíce hoří (střecha? okna?) a zbytkem umořit hypošku o výročí fixace (aby to bylo bezplatně), sníží se vám tím dluh, případně i splátka
není rozumné to vše rozfrcat, pokud to nemovitost vyloženě nutně nepotřebuje (např. odkopání domu kvůli vlhkosti a podobné zásadní práce)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrg
545
19.11.24 12:51

Za milion na tebe přepíše třeba 1/5 domu. Na ten má hypotéku, takže zřejmě i zástavu jako na celek. Když přestane splácet, přijde o dům. Když půjde třeba do aukce jen jeho polovina, koupi to spekulant, dá tě k soudu. Za užívání jeho majetku mu budeš platit nájem a nakonec tě stejně dožene k prodeji za pakatel, či odkoupení jeho nově nabytého podílu za dvojnásobek. Jakmile je více vlastníků, vždy je to risk.
Investuj to do koupě vlastního bydlení, pozemku, zahrady,… Jednou to dáte třeba do začátku svému dítěti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
19.11.24 12:54
@j.a.n.i1 píše: Více

Ona mysli ze yes

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
317
19.11.24 12:54

@111len kde se takové naivní holky berou? to snad není ani možné :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15398
19.11.24 13:07

Tak to by byl hodně blbej, kdyby ti půlku napsal…. :mrgreen:

Prachy si nechej. Můžou se ti časem hodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
19.11.24 13:35

Asi bych nechtěla, aby na mě část domu přepisoval, co bych pak s nějakou 1/4 cizího domu dělala :D Nejspíše bych sepsala smlouvu, že v případě rozchodu mi peníze co jsem do domu vložila vrátí (s nějakým úrokem navíc), nebo bych je použila na vlastní hypotéku a koupila si investiční byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
19.11.24 13:54

Takže mu platíš část hypo? Proč? :zed: kdo platí jídlo, výlety, dovči?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí