Dům přepis na půl

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
41045
19.11.24 14:27
@Annonymní_007 píše: Více

podle mě do hypo nemohl za ty dva roky nasypat 2 mega :think: jasně, je otázka kolik platil v hotovosti, nebo jestli má 100% hypo, ale napsat na ni půlku domu, dopsat ji do hypo a to vše za mega, může dost možná reálně i odpovídat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
19.11.24 14:30
@Keyllah píše: Více

Je to tak. Ale zakladatelka mi přijde trochu zvláštně uvažující, pokud neví, jak se tyto věci mají a rovnou mu chce cpát milion a přepisovat na sebe barák („když s tím bude souhlasit“)-kdyby to bylo takhle fér, asi by se doma normálně domluvili a nemusela by kvůli tomu zakládat diskuzi, žejo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
19.11.24 14:30
@unuděná píše: Více

Píše, že platí -menší- polovinu z „elektřinu, vodu, všechny služby, hypotéku“ pokud to jsou 3 k, tak mlčím :D ale u 2 roky starého domu za 5 mio to bude spíš tak 13 nebo ještě víc. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
19.11.24 14:41

@Annonymní_007 tak neplatím mu část hypotéky, kdybych bydlela někde v bytě taky platím nějaký nájem. Tak určitě nebudu u něho bydlet a nic neplatit? Jídlo víceméně já, výlety přítel, dovolenou víceméně přítel a já přispěju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
19.11.24 14:47

@Annonymní_007 platím 9 tisíc měsíčně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
317
19.11.24 14:49

@111len prosimtě, kolik je ti let? Je to celé divně postavené…ale do cizího bych milion nedala, kup si svoji nemovitost :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24759
19.11.24 14:49
@111len píše: Více

a už jsi přemýšlela - kdyby bylo dítě - a ty na rodičáku za pár tisíc - jak to celé vlastně uplatíte?? já jen znovu apeluji na vhodnost případného snížení dluhu (když už by sis nepořizovala něco vlastního), ale ve tvém případě by se naopak vlastní (i když třeba pidi-mini) nemovitost vážně hodila, už jen kvůli tomu bočnímu příjmu z nájmu…
počti si tu vlákna o bydlení, je to tu fakt pořád.. jak se pak domy špatně „dělí“, jaký je problém na RP s hypoškama apod…
při dnešní inflaci rozhodně peníze nenechávej ani na spořáku
význam má umoření dluhu - ale daleko lépe vlastní garsonka… věř mi…
stěhovala jsem se v životě od malička 11×, opravila jsem komplet 2 byty a 1 chalupu- to poslední už sama a na své vlastní triko a náklady, poučená z krizového vývoje ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
19.11.24 14:58

Aha, já to pochopila tak, že elektřinu a poplatky neplatí, ale posílá mu jakože část hypo.. Moje chyba. 9k mi přijde na bydlení v baráku adekvátní částka (polovina na poplatky a vše kolem).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
19.11.24 15:00

@unuděná prostě mu posílám měsíčně 9 tisíc, jestli s tim zaplatí elektřinu a nebo část hypotéky je asi fuk 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
19.11.24 15:01
@111len píše: Více

Jojo, chápu :palec: A víš, kolik jsou reálné poplatky na ten barák? Kolik už má z té hypotéky splaceno za ty 2 roky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101532
19.11.24 16:09

Jaké plati vast hypo, normálně plati za bydlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101532
19.11.24 16:27

Vzdyt tam bydlet nemusí, může bydlet ve svem a mohou se navstevovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
19.11.24 16:33
@j.a.n.i1 píše: Více

Hele za mě stejnej argument, jakože by jí on měl platit za sex, protože u prostitutky (pronajímatele) by taky platil :nevim: jsou proste věci, ktete prichazeji zdarma s utvořením rodiny. Stejne jako neuctuju rodicum, kdyz jim spravim pc, nebo mamka me, kdyz mi uvaří. Od táty jsem si zase půjčila auta a, světe div se, sem mu, na rozdil od pujcovny, nic neplatila. :nevim: ale jak říkám, s touhle debatou končím, je tady co týden a absolutně se nikam neposouvá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101532
19.11.24 16:40

A proc by mel platit za sex on ji, proc by nemela platit i ona jemu? Ona snad sexuje protože on chce a ona to nesnáší? (Jestli ho nesnasis ty, tak to neznamená, ze to tak maji vsechny zeny). A jinak je hezké, ze si nic neplatila tatovi za pujceni auta, ale asi by ani tobě nepřišlo normální si ho „pujcit“ na 5 let od skoro tchana, jezdit s nim a ocekavat, že jediné, co budes financovat je benzin, ale pojisteni, opravy a technickou zaplati on :think: i když možná prislo, když je to ta rodina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
20.11.24 02:59

@111len „Samozřejmě, pokud přítel bude souhlasit.“
Samozřejmě by mohl souhlasit jen s devítkou u hlavy. To není otázka na jednoduchou odpověď. Obecně platí, že podílové spoluvlastnictví nemovitosti je často problematické a bylo by lepší se mu včas vyhnout. Pro soužití se dlouhodobě osvědčilo manželství. Nejlepší by bylo, kdyby jeho splacený podíl byl srovnatelný s tvým vkladem a tento majetek i s hypotékou byste vložili do SJM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí