Duolingo - dá se naučit?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Duolingo - dá se naučit?
Ahoj, chci se zeptat, zda se někdo díky této aplikaci zvládl naučit jazyk z úplného začátečníka až na úroveň, kdy byl schopen komunikace v daném jazyce (třeba A2, B1 úroveň)? Duolingo jsem zatím používala jenom jako prostředek na prohloubení znalostí a tréninku jazyků, které už jsem znala, teď jsem se začala učit nový úplně od píky, takže mě zajímá, zda se díky této aplikaci dá vybudovat základní znalost, na které pak mohu stavět dál (konverzací s rodilými mluvčími, filmy, knihami atd.)?
Díky předem! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@babeandbae píše:
Ahoj, chci se zeptat, zda se někdo díky této aplikaci zvládl naučit jazyk z úplného začátečníka až na úroveň, kdy byl schopen komunikace v daném jazyce (třeba A2, B1 úroveň)? Duolingo jsem zatím používala jenom jako prostředek na prohloubení znalostí a tréninku jazyků, které už jsem znala, teď jsem se začala učit nový úplně od píky, takže mě zajímá, zda se díky této aplikaci dá vybudovat základní znalost, na které pak mohu stavět dál (konverzací s rodilými mluvčími, filmy, knihami atd.)?Díky předem!
Samotné ne. začala jsem před rokem španělštinu, po 4m přidala čtení Easy spanish knížek, koukání na videa ve zjednodušené španělštině, později podcaty, audioknihy, videohovory s nativy. A řekla bych, že jsem na B2 úrovni. Nikdy jsem neměla žádnou učebnici, školu, lektora nebo kurz.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lama Lama píše:
Samotné ne. začala jsem před rokem španělštinu, po 4m přidala čtení Easy spanish knížek, koukání na videa ve zjednodušené španělštině, později podcaty, audioknihy, videohovory s nativy. A řekla bych, že jsem na B2 úrovni. Nikdy jsem neměla žádnou učebnici, školu, lektora nebo kurz.
Moc děkuji za zkušenost. Samozřejmě jsem nemyslela samotnou appku, ale právě do začátku na naučení zákl. frází a slovíček a postupně k tomu přidávat právě ty knížky, podcasty, audoknihy, jak říkáš. Já se zatím učím necelý měsíc (denně cca 30-45 min ve dvou cyklech ráno a večer) občas kouknu na nějaký film v daném jazyce, když mě něco zaujme. Tak uvidím, kde to bude za rok. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lama Lama píše:
Jsi dobrá, já jsem na jazyky levá. Furt procvičuju aj a furt jsem pokročilý začátečník.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kfětoslava píše:
Jsi dobrá, já jsem na jazyky levá. Furt procvičuju aj a furt jsem pokročilý začátečník.
Já si osobně myslí, že hodně záleží na motivaci. Pokud se někdo učí jazyk jen aby ho uměl, tak mi tam právě chybí to něco navíc. Na škole jsme měli povinnou němčinu, kterou jsem sice měla víc jak 7 let, ale umím z ní minimum, jelikož mě ten jazyk ani kultura nezajímaly. Ale chápu, že ne každý je na jazyky dobrý, každému jde něco.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kfětoslava píše:
Fakt jen ty cviceni nestaci. Je treba se posuniut dal na ucelene texty, souvisle poslechy, vlastní produkci, ne jen preklady, doplnovani a skladani vet. Nejvicmi dalo mit naposlouchano. Desitky az stovky hodin
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lama Lama píše:
To jsme se tam určitě v nějaké lize potkaly
S jakými knihami máš dobrou zkušenost, co se ti líbilo nebo ti připadá přínosný. Já teď uvažuju o nějaké konverzaci s rodilým mluvčím.
Máš nějaký odkaz na to poslouchání?
- Citovat
- Upravit
@babeandbae píše:
Já si osobně myslí, že hodně záleží na motivaci. Pokud se někdo učí jazyk jen aby ho uměl, tak mi tam právě chybí to něco navíc. Na škole jsme měli povinnou němčinu, kterou jsem sice měla víc jak 7 let, ale umím z ní minimum, jelikož mě ten jazyk ani kultura nezajímaly. Ale chápu, že ne každý je na jazyky dobrý, každému jde něco.
Já měla AJ i NJ a umím velké H
. Na VŠ jsem musela složit jednu zkoušku z cizího jazyka, tak jsem biflovala, ale u mě je to - nalej, vylej
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanney píše:
To jsme se tam určitě v nějaké lize potkalyS jakými knihami máš dobrou zkušenost, co se ti líbilo nebo ti připadá přínosný. Já teď uvažuju o nějaké konverzaci s rodilým mluvčím.
Máš nějaký odkaz na to poslouchání?
A jaky jazyk? Ja uz ted posloucham audible.es bezny audio knihy, ikdyz radeji fantasy pro mladez, ty nejsou jazykove slozite. Co mi zaujme. To samy normální knizky. Cetla jsem Harryho Pottera. Pred tím z Amazonu nějaké A1 a A2 knizky z edice Read IT. Zpocatku jsem koulala na Peppa pig. Skvely videa jsou na dremingspanish. Koukam na takove ty proflakly filmy jako Pretty woman, Osobni steazce, Hrisny tanec. Pres facebook jsem sehnala nějaké rodiče mluvci, zadarmo. Nejlepsi jsou duchodci, co se nudi a mají me na zabavu. Si spolu volame. Ti mladi kluci jsou blbi, protože vsichni hledaj nevestu z evropy, chtej se k tobe nastehovat a cekaj, že tu rostou Eura v parcich na stromech.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lama Lama píše:
A jaky jazyk? Ja uz ted posloucham audible.es bezny audio knihy, ikdyz radeji fantasy pro mladez, ty nejsou jazykove slozite. Co mi zaujme. To samy normální knizky. Cetla jsem Harryho Pottera. Pred tím z Amazonu nějaké A1 a A2 knizky z edice Read IT. Zpocatku jsem koulala na Peppa pig. Skvely videa jsou na dremingspanish. Koukam na takove ty proflakly filmy jako Pretty woman, Osobni steazce, Hrisny tanec. Pres facebook jsem sehnala nějaké rodiče mluvci, zadarmo. Nejlepsi jsou duchodci, co se nudi a mají me na zabavu. Si spolu volame. Ti mladi kluci jsou blbi, protože vsichni hledaj nevestu z evropy, chtej se k tobe nastehovat a cekaj, že tu rostou Eura v parcich na stromech.
Právě taky španělštinu, dík za tipy,
to by mě nenapadlo ta fb konverzace. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Hanney píše:
Právě taky španělštinu, dík za tipy,to by mě nenapadlo ta fb konverzace.
tak zkus tu dreamingspanish.com
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na duolingu se učím angličtinu
a super umím už základní konverzaci a jsem v sekci 2
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@gnose296 ze začátku to baví.. pak už ne. Já se učím už málo, jsem v sekci 33 a moc toho neumím. Učím se rok. Když jsem chodila do kurzu, uměla jsem toho více než z aplikace Duolingo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za mě ne
. Zkoušela jsem to, byla jsem zařazena na mnohem vyšší úroveň, než jsem - podle mě, ale pro reálnou komunikaci byl přínos 0.
- Citovat
- Upravit