Studium psychologie-kurz?

15
1.5.23 22:00

Studium psychologie-kurz?

Dobrý den, ráda bych našla kvalitní rekvalifikacni kurz psychologie-kurz nebo nejaky kurz, kde je psychologie hlavnim tématem. Nyní pracuji a po maturitě mám od školy již 15let, nemám zase tolik času, kdyby kurz byl distancni nebo online bylo by to pro mě nejlepsi. Vždy jsem touzila studovat psychologii a pomáhat lidem, mám k tomu vlohy i po mamince. Můžete doporučit nějaký kurz, po kterém bych mohla vykonávat něco jako psychologa například ve vztazich nebo s jedinci, dětmi též. Sociální pedagog mě též napadl…hledala jsem různě a spíše bych chtěla doporučení nebo radu. Vím, že bez vysoke školy psychologie nemohu být úplným psychologem. Slyšela jsem i o mentoringu. Poté o psychologickem výcviku, ale nejsem studovny psychologie takže tam asi nemůžou lidi jako já. To jsem zatím nehledala. Dekuji moc za zkušenosti a rady. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65313
1.5.23 22:01
@alison01 píše:
Dobrý den, ráda bych našla kvalitní rekvalifikacni kurz psychologie-kurz nebo nejaky kurz, kde je psychologie hlavnim tématem. Nyní pracuji a po maturitě mám od školy již 15let, nemám zase tolik času, kdyby kurz byl distancni nebo online bylo by to pro mě nejlepsi. Vždy jsem touzila studovat psychologii a pomáhat lidem, mám k tomu vlohy i po mamince. Můžete doporučit nějaký kurz, po kterém bych mohla vykonávat něco jako psychologa například ve vztazich nebo s jedinci, dětmi též. Sociální pedagog mě též napadl…hledala jsem různě a spíše bych chtěla doporučení nebo radu. Vím, že bez vysoke školy psychologie nemohu být úplným psychologem. Slyšela jsem i o mentoringu. Poté o psychologickem výcviku, ale nejsem studovny psychologie takže tam asi nemůžou lidi jako já. To jsem zatím nehledala. Dekuji moc za zkušenosti a rady. :srdce:

Doufam, ze takovy kurz neexistuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
1.5.23 22:06
@alison01 píše:
Dobrý den, ráda bych našla kvalitní rekvalifikacni kurz psychologie-kurz nebo nejaky kurz, kde je psychologie hlavnim tématem. Nyní pracuji a po maturitě mám od školy již 15let, nemám zase tolik času, kdyby kurz byl distancni nebo online bylo by to pro mě nejlepsi. Vždy jsem touzila studovat psychologii a pomáhat lidem, mám k tomu vlohy i po mamince. Můžete doporučit nějaký kurz, po kterém bych mohla vykonávat něco jako psychologa například ve vztazich nebo s jedinci, dětmi též. Sociální pedagog mě též napadl…hledala jsem různě a spíše bych chtěla doporučení nebo radu. Vím, že bez vysoke školy psychologie nemohu být úplným psychologem. Slyšela jsem i o mentoringu. Poté o psychologickem výcviku, ale nejsem studovny psychologie takže tam asi nemůžou lidi jako já. To jsem zatím nehledala. Dekuji moc za zkušenosti a rady. :srdce:

Práci psychologa nemůžeš vykonávat s nějakým kurzem. Na to je třeba 5 léte Mgr studium jednooborové psychologie a v případě klinického ještě další vzdělávání po škole.
Dá se absolvovat psychoterapeutický výcvik (který trvá okolo 5 let, tuším), ale na to potřebuješ VŠ vzdělání v určitém oboru. Nevím, zda to lze ještě teď, ale v minulosti přijímali absolventy pedagogických fakult. Jinak si ho většinou dělají vystudovaní psychologové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
1.5.23 22:06

Kurz neviem, ale na UPOL sa dá študovať psychológia externe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44199
1.5.23 22:11

@alison01 Na všechny výcviky ať krizové intervence nebo psychoterapie musíš mít příslušné vzdělání. Většinou VŠ, někde stačí Bc., ale tam výcvik trvá třeba 6 let.
Pro absolventy VŠ jsou nejčastější roční až dvouleté výcviky.

Distanční? Děláš si srandu? To měla Modrá linka za covidu, ale už to vracejí do normálu.
Některé probíhají tak, že musíš odjet na několikadenní pobyt a nejde to nijak nahradit. Starosti a běžný život včetně dětí musíš prostě nechat doma, mít čistou mysl a věnovat se pouze daným tématům a získávání sebezkušeností.
Vyžaduje se minimálně 80 procent účasti.

Bez příslušného pregraduálního vzdělání to nejde. Musíš mít dostatečné znalosti i z jiných oborů. Podívej se na to z pozice klienta, který potřebuje pomoc. Ty by ses svěřila do péče nějaké rychlokvašce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
1.5.23 22:12
@Milly2 píše:
Práci psychologa nemůžeš vykonávat s nějakým kurzem. Na to je třeba 5 léte Mgr studium jednooborové psychologie a v případě klinického ještě další vzdělávání po škole.
Dá se absolvovat psychoterapeutický výcvik (který trvá okolo 5 let, tuším), ale na to potřebuješ VŠ vzdělání v určitém oboru. Nevím, zda to lze ještě teď, ale v minulosti přijímali absolventy pedagogických fakult. Jinak si ho většinou dělají vystudovaní psychologové.

Vy jste to nečetla? Psala jsem, že vím, že nemohu být bez školy psychologem jako takovým…proto jsem udala i příklad mentoring apod :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44199
1.5.23 22:17

Navíc tento výcvik nelze absolvovat, pokud adept sám prochází nějakou náročnou životní situací. Nelze absolvovat v těhotenství ani do určité doby po porodu. Protože je vlivem hormonů změněné myšlení a prožívání. U některých typů výcviku musí adept projít napřed testy osobnosti, jestli to vůbec zvládne a jestli se pro to hodí. Pracuje s těžkými tématy.

Řešila jsem to pohovorem s několika poskytovateli, protože mám v budoucnu o výcvik zájem a snad ho v dohledné době zahájím. Příslušné vzdělání mám.
Není to tak, že berou každého. Naopak je dost těžké se tam dostat.
Vybírají si sami osobnosti i tak, aby fungovala skupinová dynamika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44199
1.5.23 22:20
@alison01 píše:
Vy jste to nečetla? Psala jsem, že vím, že nemohu být bez školy psychologem jako takovým…proto jsem udala i příklad mentoring apod :roll:

Ale všechny tyto mentoringy nebo koučingy jsou pofidérní a nemají s psychologií nic společného. A do odborného poradenství to prostě naštěstí nestačí.
Třeba v manželské poradně je taky potřeba příslušné VŠ vzdělání plus výcvik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
1.5.23 22:24
@alison01 píše:
Vy jste to nečetla? Psala jsem, že vím, že nemohu být bez školy psychologem jako takovým…proto jsem udala i příklad mentoring apod :roll:

Tak samozvaným mentorem může být v dnešní době prakticky kdokoliv. Že strany legislativy to stále není nijak ošetřené. Až na to, že je to dost pochybné a takovýto nevzdělaný člověk může na klientovi napáchat velkou škodu. Inteligentní člověk se svěří do rukou profesionála, odborníka s příslušným vzděláním.

Takže možností je vystudovat VŠ (pokud již teď není) alespoň v příbuzném oboru a poté hledat kurzy - krizová intervence, psychoterapeutické výcviky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
1.5.23 22:25

Slysela jsem I o mediatorovi o nějakých kurzech…?! Věděl by nekdo něco více? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
1.5.23 22:27
@1Pears1 píše:
Navíc tento výcvik nelze absolvovat, pokud adept sám prochází nějakou náročnou životní situací. Nelze absolvovat v těhotenství ani do určité doby po porodu. Protože je vlivem hormonů změněné myšlení a prožívání. U některých typů výcviku musí adept projít napřed testy osobnosti, jestli to vůbec zvládne a jestli se pro to hodí. Pracuje s těžkými tématy.Řešila jsem to pohovorem s několika poskytovateli, protože mám v budoucnu o výcvik zájem a snad ho v dohledné době zahájím. Příslušné vzdělání mám.
Není to tak, že berou každého. Naopak je dost těžké se tam dostat.
Vybírají si sami osobnosti i tak, aby fungovala skupinová dynamika.

Já se chystám absolvovat výcvik v krizové intervenci. Jedním z požadavků je Mgr. vzdělání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
1.5.23 22:29

Nad vysoké přemýšlím též, jenže jsem dost pracovně vytížena, musela bych studovat právě distanční formou nebo online. A to nevím, zda v tomto oboru jako je psychologie jde?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44199
1.5.23 22:31
@alison01 píše:
Slysela jsem I o mediatorovi o nějakých kurzech…?! Věděl by nekdo něco více? Děkuji.

Také VŠ vzdělání-sociální oblast, pedagogika, zdravotnictví.
Pokud je myšlen mediátor v oblasti sporů o děti.
Mediační služba je u nás pod sociálně aktivizacními službami pro rodiny. Všichni pracovníci mají VŠ vzdělání.

VŠ vzdělání nenahradí nějaké vlohy pomáhat po mamince. Pro absolvování těchto kurzů musíš mít nějaké odborné znalosti a kompetence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
1.5.23 22:32
@alison01 píše:
Nad vysoké přemýšlím též, jenže jsem dost pracovně vytížena, musela bych studovat právě distanční formou nebo online. A to nevím, zda v tomto oboru jako je psychologie jde?!

Distančně lze studovat psychologii na UPOLU.
Nebo existují nějaké krátké kurzy psychologie pro širokou veřejnost, ale to je spíše pro rozšíření všeobecného přehledu :kytka:
V jakém oboru pracujete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44199
1.5.23 22:38

Na upol je těžké se dostat. Hlásí se několik set uchazečů a berou 30 :mrgreen: A součástí studijního plánu jsou i výjezdové sebezkušenostní výcviky, které nelze ničím nahradit. Představa, že se tam dostane někdo 15 let po maturitě, navíc někdo, kdo není ani schopen si sám dohledat informace ohledně výcviků a myslí si, že mít vlohy pomáhat stačí, je bláhová. S tím bych nepočítala. Šla bych cestou nějakého příbuzného oboru, pedagogika nebo sociální oblast.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze