Státnice 2023
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Státnice 2023
Ahoj holky, taky vás některou letos čekají státnice? Mě na konci května. Napadlo mě, že bychom se zde mohly vzájemně podpořit, sdílet rady, tipy a tak
Z čeho státnicujete, jaké máte zatím dojmy, jak postupujete při učení…? podělte se ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoooj,
já už tohle mám za sebou, zažila jsem to jednou při Bc. jednou při Mgr. a jednou při druhém Mgr. - celkem třikrát - jsem ráda, že už to mám za sebou. Co studuješ?
Já jsem v pokušení si dodělat doktorské studium, ale nevím, nevím…
Jestli chceš rady, ráda poradím, nebo jen podpořím.
Emma
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě čekají magisterské státnice na konci června. Momentálně dělám korekturu diplomky a učit jsem se ještě nezačala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja statnicuji 15.5., ted budu mit jeste 3.5. posledni zkousku klasickou a pak hura na uceni na statnice, ale mam z toho uz ted vitr ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já jsem teda jenom na VOŠce, takže mě nečekají státnice, ale absolutoria, ale tak snad to nevadí.
Absolventskou práci mám vytištěnou, v úterý ji odevzdám a ještě musím poslat elektr. verzi. Zkoušky máme v půlce června, ale nerva už mám teď. Studuju na starý kolena, začala jsem ve čtyřiceti a už to do hlavy moc neleze. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JahodovaZmrzlina já měla státnice loni, to mi bylo 43 let.
Při učení jsem postupovala dle předem daného plánu, abych si stihla projít a doplnit každou otázku.
Jediné co mohu poradit je, dobře se připravit. Projít si vše a dokázat skutečně ke všemu si něco najít a nastudovat.
Například v managementu se mi to vyplatilo, protože se ptali i s přesahem do jiných otázek a v psychologii taktéž.
Vyplatila se mi i velmi dobrá příprava prezentace k obhajobě práce.
Nic jsem nepodcenila a učení neodklada, i když byly dny kdy se mi nedařilo, tak jsem stále systematicky pokračovala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já to mám už 14 dní úspěšně za sebou, jednou pro vždy
Ale všem moc držím palce a souhlasím s výše uvedeným - udělat si plán, postupovat podle něj, naučit se ke všemu alespoň základ, při zkoušení si člověk vzpomene na další věci a nabalí se to. A ještě teda doporučuju mít režim, ten dodržovat a mít v něm zahrnutý i pauzy, aspoň 30 min denně cvičení/svižná procházka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Queryx píše:
Ahoooj,já už tohle mám za sebou, zažila jsem to jednou při Bc. jednou při Mgr. a jednou při druhém Mgr. - celkem třikrát - jsem ráda, že už to mám za sebou. Co studuješ?
Já jsem v pokušení si dodělat doktorské studium, ale nevím, nevím…
Jestli chceš rady, ráda poradím, nebo jen podpořím.
Emma![]()
![]()
Ahoj, tak to jsi dobrá
Taky už od začátku studia sním o doktorském, ale ještě uvidím, jak se mi bude po mgr chtít
Studuju sociální pedagogiku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nicole 1234 píše:
Mě čekají magisterské státnice na konci června. Momentálně dělám korekturu diplomky a učit jsem se ještě nezačala
Tak to tě úplně chápu, taky jsem ještě do minulého týdne řešila bakalářku. Člověk si myslí, jak dopíše a má vyhráno, ale pak stejně ještě několik dní upravuje, nachází nedostatky, přepisuje…
Na učení jsem se vrhla až tento týden ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak mi je 36 let a dalkove jsem si dodelavala Ing na CZU.
Statnicovat budu z nekolika predmetu a my nemame zadne statnicove otazky, takze se musime ucit vse. V utery vecer odjizdim na chalupu, kde budu mit na uceni klid, snad to nejak dam.
Příspěvek upraven 30.04.23 v 07:51
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JahodovaZmrzlina píše:
Tak to tě úplně chápu, taky jsem ještě do minulého týdne řešila bakalářku. Člověk si myslí, jak dopíše a má vyhráno, ale pak stejně ještě několik dní upravuje, nachází nedostatky, přepisuje…Na učení jsem se vrhla až tento týden
Já pokaždý, když jsem tu práci otevřela, tak jsem tam našla nějaký chyby.
Když jsem to konečně nechala vytisknout, tak už jsem do toho radši nekoukala. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PetraJ já jsem odevzdávala bakalářku loni a když jsem ji letos četla, tak bych ji nejraději celou přepsala 😂
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kacatko1986 píše:
Jinak mi je 36 let a dalkove jsem si dodelavala Ing na CZU.
Statnicovat budu z nekolika predmetu a my nemame zadne statnicove zkousky, takze se musime ucit vse. V utery vecer odjizdim na chalupu, kde budu mit na uceni klid, snad to nejak dam.
Jak to myslíš, že nemáte státnicové zkoušky a že se musíte učit vše? Nemáš na mysli spíš okruhy? Z jakých předmětů to děláš?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PetraJ píše:
Já pokaždý, když jsem tu práci otevřela, tak jsem tam našla nějaký chyby.Když jsem to konečně nechala vytisknout, tak už jsem do toho radši nekoukala.
Přesně, taky už jakmile jsem soubor odeslala k tisku k nám na fakultu, tak jsem to neotevírala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit