Státnice 2023

28.4.23 23:38

Státnice 2023

Ahoj holky, taky vás některou letos čekají státnice? Mě na konci května. Napadlo mě, že bychom se zde mohly vzájemně podpořit, sdílet rady, tipy a tak :kytka: Z čeho státnicujete, jaké máte zatím dojmy, jak postupujete při učení…? podělte se :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
70
29.4.23 01:11

Ahoooj,

já už tohle mám za sebou, zažila jsem to jednou při Bc. jednou při Mgr. a jednou při druhém Mgr. - celkem třikrát - jsem ráda, že už to mám za sebou. Co studuješ?

Já jsem v pokušení si dodělat doktorské studium, ale nevím, nevím…

Jestli chceš rady, ráda poradím, nebo jen podpořím.

Emma :mavam: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
29.4.23 06:56

Mě čekají magisterské státnice na konci června. Momentálně dělám korekturu diplomky a učit jsem se ještě nezačala :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2519
29.4.23 06:57

Ja statnicuji 15.5., ted budu mit jeste 3.5. posledni zkousku klasickou a pak hura na uceni na statnice, ale mam z toho uz ted vitr :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
29.4.23 08:29

Ahoj, mě také na konci května :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
29.4.23 09:05

Ahoj, já jsem teda jenom na VOŠce, takže mě nečekají státnice, ale absolutoria, ale tak snad to nevadí. :D Absolventskou práci mám vytištěnou, v úterý ji odevzdám a ještě musím poslat elektr. verzi. Zkoušky máme v půlce června, ale nerva už mám teď. Studuju na starý kolena, začala jsem ve čtyřiceti a už to do hlavy moc neleze. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11029
29.4.23 10:00

@JahodovaZmrzlina já měla státnice loni, to mi bylo 43 let.
Při učení jsem postupovala dle předem daného plánu, abych si stihla projít a doplnit každou otázku.
Jediné co mohu poradit je, dobře se připravit. Projít si vše a dokázat skutečně ke všemu si něco najít a nastudovat.
Například v managementu se mi to vyplatilo, protože se ptali i s přesahem do jiných otázek a v psychologii taktéž.
Vyplatila se mi i velmi dobrá příprava prezentace k obhajobě práce.
Nic jsem nepodcenila a učení neodklada, i když byly dny kdy se mi nedařilo, tak jsem stále systematicky pokračovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
29.4.23 10:09

Já to mám už 14 dní úspěšně za sebou, jednou pro vždy :dance: Ale všem moc držím palce a souhlasím s výše uvedeným - udělat si plán, postupovat podle něj, naučit se ke všemu alespoň základ, při zkoušení si člověk vzpomene na další věci a nabalí se to. A ještě teda doporučuju mít režim, ten dodržovat a mít v něm zahrnutý i pauzy, aspoň 30 min denně cvičení/svižná procházka :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.4.23 11:21
@Queryx píše:
Ahoooj,

já už tohle mám za sebou, zažila jsem to jednou při Bc. jednou při Mgr. a jednou při druhém Mgr. - celkem třikrát - jsem ráda, že už to mám za sebou. Co studuješ?

Já jsem v pokušení si dodělat doktorské studium, ale nevím, nevím…

Jestli chceš rady, ráda poradím, nebo jen podpořím.

Emma :mavam: :mavam: :mavam:

Ahoj, tak to jsi dobrá :potlesk: Taky už od začátku studia sním o doktorském, ale ještě uvidím, jak se mi bude po mgr chtít :lol: Studuju sociální pedagogiku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.4.23 11:22
@Nicole 1234 píše:
Mě čekají magisterské státnice na konci června. Momentálně dělám korekturu diplomky a učit jsem se ještě nezačala :oops:

Tak to tě úplně chápu, taky jsem ještě do minulého týdne řešila bakalářku. Člověk si myslí, jak dopíše a má vyhráno, ale pak stejně ještě několik dní upravuje, nachází nedostatky, přepisuje… :D Na učení jsem se vrhla až tento týden :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2519
29.4.23 14:36

Jinak mi je 36 let a dalkove jsem si dodelavala Ing na CZU.
Statnicovat budu z nekolika predmetu a my nemame zadne statnicove otazky, takze se musime ucit vse. V utery vecer odjizdim na chalupu, kde budu mit na uceni klid, snad to nejak dam.

Příspěvek upraven 30.04.23 v 07:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
29.4.23 14:38
@JahodovaZmrzlina píše:
Tak to tě úplně chápu, taky jsem ještě do minulého týdne řešila bakalářku. Člověk si myslí, jak dopíše a má vyhráno, ale pak stejně ještě několik dní upravuje, nachází nedostatky, přepisuje… :D Na učení jsem se vrhla až tento týden :kytka:

Já pokaždý, když jsem tu práci otevřela, tak jsem tam našla nějaký chyby. :roll: Když jsem to konečně nechala vytisknout, tak už jsem do toho radši nekoukala. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
29.4.23 20:35

@PetraJ já jsem odevzdávala bakalářku loni a když jsem ji letos četla, tak bych ji nejraději celou přepsala 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.4.23 21:18
@Kacatko1986 píše:
Jinak mi je 36 let a dalkove jsem si dodelavala Ing na CZU.
Statnicovat budu z nekolika predmetu a my nemame zadne statnicove zkousky, takze se musime ucit vse. V utery vecer odjizdim na chalupu, kde budu mit na uceni klid, snad to nejak dam.

Jak to myslíš, že nemáte státnicové zkoušky a že se musíte učit vše? Nemáš na mysli spíš okruhy? Z jakých předmětů to děláš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.4.23 21:22
@PetraJ píše:
Já pokaždý, když jsem tu práci otevřela, tak jsem tam našla nějaký chyby. :roll: Když jsem to konečně nechala vytisknout, tak už jsem do toho radši nekoukala. :mrgreen:

Přesně, taky už jakmile jsem soubor odeslala k tisku k nám na fakultu, tak jsem to neotevírala :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze