Dupačky x overall x pyžámko

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
291
10.12.11 02:52

Dupacky x overall x pyzamko

Ahoj, tak si tak pročítám, co je dobré pořídit do základní výbavičky pro mimi a narazila jsem na to, že nevím rozdíl mezi dupačkama, polodupačkama, overallem a pyžámkem (chápu,že se v něm spí :lol: ). Omlouvám se za hloupý dotaz, ale zatím je to pro mě španělská vesnice. :oops: :D

A jak dlouho vaše mimi unosilo velikost 56?

Moc díky a ještě jednou pardón za blbý dotaz :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5254
10.12.11 05:09

Ahoj, my máme 56 ještě teď, Viki jsou tři mšsíce a má 4,5 kila, ale byly nedonošená. Dupačky jsou taková ta klasika jakoby s laclem, třeba http://www.batolata.cz/detail.php?…, polodupačky jsou to samé bez toho laclu http://www.batolata.cz/detail.php?…. U nich je dobré vybrat širokou guma, nejlépe takový úplet, aby miminko neškrtily. Overálek je taková bavlněná kombinézka http://www.batolata.cz/detail.php?…, za mě asi nejlepší, dá se pod to bodýčko a je to pro miminko pohodlné, nic se nevyhrnule… A používám právě na spaní jako pyžámko.
Myslím, že rozdíl je právě v tom, kdo co upřednostňuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4425
10.12.11 06:47

Takl naopak moje děti měly 56 asi tak týden :lol: Overálky jsou podle mě taky to nejlepší, dobře se oblékají a jsou pohodlné. Miminka je nosí místo pyžamka(vyhrnuje se a guma v pase může škrtit) U první jsem dávala overálky i přes den, u druhého už jsem byla trochu módně postižená :oops: takže přes den dupačky (bacha aby měly rozepínání mezi nožičkami ;) ), bodýčka, tepláčky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
10.12.11 07:47

overal je spojené dupačky s dlouhým rukávem. Dupačky jsou jen na nohy a zapínají se jako lacláče, pyžamko je pro malé mimčo nevhodné - mělo by nahá záda jak se kroutí. na spaní je nejlepší overal - fakt doporučuji - s rozepínáním mezi nohama. 56 budete mít podle váhy mimina při porodu. Naše mimčo mělo 4,10 a 56 jsme měli 3 týdny :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
weruuunka
10.12.11 07:59

56 jsme měli cca 3-4týdny. :think: Dupačky nedoporučuju, pokud budeš mít blinkací mimi, tak ho budeš muset pořád celýho převlíkat. :zed: :lol: Za mě je nejlepší body a polodupačky. :palec: A na spaní samozřejmě overálek, nikde nic neleze a snadno se oblíká i slíká. :dance:

• Citovat
  • Upravit
3230
10.12.11 08:07

Za mě teda je nejlepší mít pro malé miminko overálky s rozepínáním v rozkroku a na bříšku (pokud to není letňáček) jako tohle http://overaly-dupacky.heureka.cz/…lek/galerie/?…. Nemusí se mu kroutit ručičky do toho dlouhého rukávu, do rozeplého overálku se lehce nasunou. A oblečků 56 bych moc nekupovala, vždycky je lepší dát obleček o velikost větší než kupovat další malý. Zpočátku se mimčo nepřevlíká třikrát denně jako když už papká příkrmy. Já měla v 56 asi 5 bodýček a stačilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
10.12.11 08:11

Overalky jedině- je to fakt nejpraktičtější a nikde se nic nehrne a nekroutí..... Jen bych doporučila mít od všeho dost kousků, blinkací mimina s epřevlíkaj fur a taky se často prokadí- kojené děti…

• Citovat
  • Upravit
21502
10.12.11 08:11

starší měla hodně dupačky a pod nimi body. Viktorovi jsem dávala přes den body a tepláčky nebo polodupačky a na spaní overálek. ale je úžasně praktický i přes den, protože se do něj dítko hezky oblíká. jinak já měla veikost 56 asi 4 kousky svoje a dalších 7 půjčených od kamarádky. a jelo to pořád dokola, protože viktor byl blinkací miminko a převlíkala jsem třeba 5× denně (po každém jídle a občas i mezi tím ;-) ). jinak tyhle malinké velikosti se vyplatí koupit v sekáči. mají tam nádherné kousky za pár korun. většinou je děti nestihnou tak zničit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
10.12.11 08:15
aleesha píše:
Takl naopak moje děti měly 56 asi tak týden :lol: Overálky jsou podle mě taky to nejlepší, dobře se oblékají a jsou pohodlné. Miminka je nosí místo pyžamka(vyhrnuje se a guma v pase může škrtit) U první jsem dávala overálky i přes den, u druhého už jsem byla trochu módně postižená :oops: takže přes den dupačky (bacha aby měly rozepínání mezi nožičkami ;) ), bodýčka, tepláčky.

Mě to rozepínání mezi nožičkama vyloženě vadí, rychlejší je stáhnout celé dupačky, takže na to bych nehleděla :lol: Jinak já na novorozence měla raději overaly, dávat mu body, kabátek, dupačky, brrr, overal je nejlepší. Na noc je dávám stále, jsou nejpohodlnější :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
10.12.11 08:18
J8 dávala a dávám pod overal body, ty nedáváš? Bez body jsme měla pocit že ta plína není tak fixovaná
monika32 píše:
aleesha píše:
Mě to rozepínání mezi nožičkama vyloženě vadí, rychlejší je stáhnout celé dupačky, takže na to bych nehleděla :lol: Jinak já na novorozence měla raději overaly, dávat mu body, kabátek, dupačky, brrr, overal je nejlepší. Na noc je dávám stále, jsou nejpohodlnější :palec:
  • Citovat
  • Upravit
21502
10.12.11 08:28

já body pod overal nedávala. připadalo mi, že by bylo dětem moc horko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12982
10.12.11 08:33

Jo jo, myslím, že v tomhle měla bordel většina nastávajících mamin :mrgreen:
My dupačky využili hodně po příjezdu z porodnice, kdy ještě neměla zahojený pupík, nepřišlo mi úplně košér jí na tu ránu dávat gumu. Polodupačky jsou bomba - vlastně tepláky s ponožkama, ale odpadá nekonečné hledání ponožek sundaných z nohy :lol: Overal používáme pouze na spaní (dávám pod něj body), na tu noc mi to přijde nejpohodlnější, nikde to nestahuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
10.12.11 08:47

vel 56 je u deti s normalni vahou tak na mesic, moji nedonosenci nosili 56 do 2mes, donosenec 3 nedele

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
10.12.11 08:51
byron píše:
J8 dávala a dávám pod overal body, ty nedáváš? Bez body jsme měla pocit že ta plína není tak fixovaná
monika32 píše:
aleesha píše:
Mě to rozepínání mezi nožičkama vyloženě vadí, rychlejší je stáhnout celé dupačky, takže na to bych nehleděla :lol: Jinak já na novorozence měla raději overaly, dávat mu body, kabátek, dupačky, brrr, overal je nejlepší. Na noc je dávám stále, jsou nejpohodlnější :palec:

Novorozenci jo, teď na noc už asi týden body nedávám, používám papírové pleny, ty není třeba fixovat a máme doma fakt teplo, by se mi v noci upekl:mrgreen: Držej přece krásně :mrgreen: , ale u novorozence mi přišly overaly lepší, než vrstvit další oblečení a hlavně jsem dávala bodýčka o číslo větší, tak je schovat :mrgreen: 56 jsem dávala asi 14 dní, měly malinké otvory na hlavu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12982
10.12.11 08:52

jizvikova taky není pravda :mrgreen: Naše malá měla normální váhu a 56 nosila určitě 3 měsíce, možná o něco malinko kratší dobu, ale jistě né měsíc. Takže je to fakt hodně individuální :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat