Dupačky x overall x pyžámko
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Dupacky x overall x pyzamko
Ahoj, tak si tak pročítám, co je dobré pořídit do základní výbavičky pro mimi a narazila jsem na to, že nevím rozdíl mezi dupačkama, polodupačkama, overallem a pyžámkem (chápu,že se v něm spí
). Omlouvám se za hloupý dotaz, ale zatím je to pro mě španělská vesnice.
![]()
A jak dlouho vaše mimi unosilo velikost 56?
Moc díky a ještě jednou pardón za blbý dotaz ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, my máme 56 ještě teď, Viki jsou tři mšsíce a má 4,5 kila, ale byly nedonošená. Dupačky jsou taková ta klasika jakoby s laclem, třeba http://www.batolata.cz/detail.php?…, polodupačky jsou to samé bez toho laclu http://www.batolata.cz/detail.php?…. U nich je dobré vybrat širokou guma, nejlépe takový úplet, aby miminko neškrtily. Overálek je taková bavlněná kombinézka http://www.batolata.cz/detail.php?…, za mě asi nejlepší, dá se pod to bodýčko a je to pro miminko pohodlné, nic se nevyhrnule… A používám právě na spaní jako pyžámko.
Myslím, že rozdíl je právě v tom, kdo co upřednostňuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takl naopak moje děti měly 56 asi tak týden
Overálky jsou podle mě taky to nejlepší, dobře se oblékají a jsou pohodlné. Miminka je nosí místo pyžamka(vyhrnuje se a guma v pase může škrtit) U první jsem dávala overálky i přes den, u druhého už jsem byla trochu módně postižená
takže přes den dupačky (bacha aby měly rozepínání mezi nožičkami
), bodýčka, tepláčky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
overal je spojené dupačky s dlouhým rukávem. Dupačky jsou jen na nohy a zapínají se jako lacláče, pyžamko je pro malé mimčo nevhodné - mělo by nahá záda jak se kroutí. na spaní je nejlepší overal - fakt doporučuji - s rozepínáním mezi nohama. 56 budete mít podle váhy mimina při porodu. Naše mimčo mělo 4,10 a 56 jsme měli 3 týdny ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
56 jsme měli cca 3-4týdny.
Dupačky nedoporučuju, pokud budeš mít blinkací mimi, tak ho budeš muset pořád celýho převlíkat.
Za mě je nejlepší body a polodupačky.
A na spaní samozřejmě overálek, nikde nic neleze a snadno se oblíká i slíká. ![]()
- Citovat
- Upravit
Za mě teda je nejlepší mít pro malé miminko overálky s rozepínáním v rozkroku a na bříšku (pokud to není letňáček) jako tohle http://overaly-dupacky.heureka.cz/…lek/galerie/?…. Nemusí se mu kroutit ručičky do toho dlouhého rukávu, do rozeplého overálku se lehce nasunou. A oblečků 56 bych moc nekupovala, vždycky je lepší dát obleček o velikost větší než kupovat další malý. Zpočátku se mimčo nepřevlíká třikrát denně jako když už papká příkrmy. Já měla v 56 asi 5 bodýček a stačilo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Overalky jedině- je to fakt nejpraktičtější a nikde se nic nehrne a nekroutí..... Jen bych doporučila mít od všeho dost kousků, blinkací mimina s epřevlíkaj fur a taky se často prokadí- kojené děti…
- Citovat
- Upravit
starší měla hodně dupačky a pod nimi body. Viktorovi jsem dávala přes den body a tepláčky nebo polodupačky a na spaní overálek. ale je úžasně praktický i přes den, protože se do něj dítko hezky oblíká. jinak já měla veikost 56 asi 4 kousky svoje a dalších 7 půjčených od kamarádky. a jelo to pořád dokola, protože viktor byl blinkací miminko a převlíkala jsem třeba 5× denně (po každém jídle a občas i mezi tím
). jinak tyhle malinké velikosti se vyplatí koupit v sekáči. mají tam nádherné kousky za pár korun. většinou je děti nestihnou tak zničit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
aleesha píše:
Takl naopak moje děti měly 56 asi tak týdenOverálky jsou podle mě taky to nejlepší, dobře se oblékají a jsou pohodlné. Miminka je nosí místo pyžamka(vyhrnuje se a guma v pase může škrtit) U první jsem dávala overálky i přes den, u druhého už jsem byla trochu módně postižená
), bodýčka, tepláčky.
Mě to rozepínání mezi nožičkama vyloženě vadí, rychlejší je stáhnout celé dupačky, takže na to bych nehleděla
Jinak já na novorozence měla raději overaly, dávat mu body, kabátek, dupačky, brrr, overal je nejlepší. Na noc je dávám stále, jsou nejpohodlnější ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
monika32 píše:aleesha píše:Mě to rozepínání mezi nožičkama vyloženě vadí, rychlejší je stáhnout celé dupačky, takže na to bych nehleděla
Takl naopak moje děti měly 56 asi tak týdenOverálky jsou podle mě taky to nejlepší, dobře se oblékají a jsou pohodlné. Miminka je nosí místo pyžamka(vyhrnuje se a guma v pase může škrtit) U první jsem dávala overálky i přes den, u druhého už jsem byla trochu módně postižená
), bodýčka, tepláčky.
Jinak já na novorozence měla raději overaly, dávat mu body, kabátek, dupačky, brrr, overal je nejlepší. Na noc je dávám stále, jsou nejpohodlnější
- Citovat
- Upravit
já body pod overal nedávala. připadalo mi, že by bylo dětem moc horko…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo jo, myslím, že v tomhle měla bordel většina nastávajících mamin ![]()
My dupačky využili hodně po příjezdu z porodnice, kdy ještě neměla zahojený pupík, nepřišlo mi úplně košér jí na tu ránu dávat gumu. Polodupačky jsou bomba - vlastně tepláky s ponožkama, ale odpadá nekonečné hledání ponožek sundaných z nohy
Overal používáme pouze na spaní (dávám pod něj body), na tu noc mi to přijde nejpohodlnější, nikde to nestahuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
vel 56 je u deti s normalni vahou tak na mesic, moji nedonosenci nosili 56 do 2mes, donosenec 3 nedele
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
byron píše:
J8 dávala a dávám pod overal body, ty nedáváš? Bez body jsme měla pocit že ta plína není tak fixovanámonika32 píše:aleesha píše:Mě to rozepínání mezi nožičkama vyloženě vadí, rychlejší je stáhnout celé dupačky, takže na to bych nehleděla
), bodýčka, tepláčky.
Jinak já na novorozence měla raději overaly, dávat mu body, kabátek, dupačky, brrr, overal je nejlepší. Na noc je dávám stále, jsou nejpohodlnější
Novorozenci jo, teď na noc už asi týden body nedávám, používám papírové pleny, ty není třeba fixovat a máme doma fakt teplo, by se mi v noci upekl:mrgreen: Držej přece krásně
, ale u novorozence mi přišly overaly lepší, než vrstvit další oblečení a hlavně jsem dávala bodýčka o číslo větší, tak je schovat
56 jsem dávala asi 14 dní, měly malinké otvory na hlavu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jizvikova taky není pravda
Naše malá měla normální váhu a 56 nosila určitě 3 měsíce, možná o něco malinko kratší dobu, ale jistě né měsíc. Takže je to fakt hodně individuální ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit