Duphalac sirup, zácpa dítě 19m

159
29.6.17 17:52

Duphalac sirup,zácpa dítě 19m

Ahoj, syn 19m má zácpu nebyl na wc 6dní. V pondělí jsme byli u mudr. Předepsala mu Duphalac, dávam mu ho od úterka, vždy před snídani. Včera už měl fakt velike bříško. Tak jsem mu dala lžičku olivoveho oleje, Duphalac, švestkovou kapsičku, švestkovou šťavu, pije dost cca 1l…Tak jsem mu včera zavedla čípek a až pak se trochu povedlo. Dneska zase Duphalac, švestka a nic nepomáha. Fakt jsem myslela, že mu ten Duphalac pomůže, ale asi ne.Co mám dělat? Proč to tak má? Mudr. řekla, že máme přijít za 14 dní(jestli mu ten Duphalac nepomůže).Kdyby chodil aspoň ob den tak jsem šťastná. Děkují za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
232
29.6.17 18:29

Ahoj, dcera brala Duphalac přibližně ve stejném věku, málo jedla, pila, neustálé zácpy, které vedly ke slabé ruptuře konečníku. Co si pamatuji, tak když ho začala brát, tak první pár dnů nic, po pár dnech to vše šlo ven. Pak už při pravidelném užívání měla pravidelnou, díkybohu, měkkou stolici. Nezabral hned jako projímadlo ale při pravidelném užívání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
29.6.17 18:50

Duphalac nebo Lactuloza se musí užívat pravidelně a dlouhodobě, aby byly nějaké výsledky. Není to na okamžité vyprázdnění, navíc se přitom musí tedy hodně pít. Pokud potřebuješ dítko vyprázdnit okamžitě, je lepší Easylax - ampulky přímo do konečníku. Je to přírodní projímadlo pro děti a kombinovat to samozřejmě můžeš s tím Duphalacem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
29.6.17 18:56
@lucyz_cz píše:
Ahoj, dcera brala Duphalac přibližně ve stejném věku, málo jedla, pila, neustálé zácpy, které vedly ke slabé ruptuře konečníku. Co si pamatuji, tak když ho začala brát, tak první pár dnů nic, po pár dnech to vše šlo ven. Pak už při pravidelném užívání měla pravidelnou, díkybohu, měkkou stolici. Nezabral hned jako projímadlo ale při pravidelném užívání.

Aha, syn to bere 3 dny a já jsem čekala hned na zázrak. Tak mu ten Duphalac budu dávat a uvidíme. Příjde mi hodně nafouklej. Chtělá bych vědět důvod zácpy, abychom se jí mohli zbavit.Syn má asi taky rupturu, protože měl ve stolici i krev. A nepamatuješ jak dlouho jsi to dcerce dávala? A když jsi ji to přestala dávat tak to bylo v pořádku??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
29.6.17 19:04

@anďeliczek Náš malej měl psychogenní zácpu, způsobenou zadržováním stolice v důsledku ruptury. Trvalo to u nás od 18 měsíců do 3 let. Lactulozu /Duphalac/ bral ještě 6 měsíců po tom, co začal kakat, takže 1,5 roku. Pak jsme ji vysadili. On tedy toho bral v tom průběhu mnohem víc, nevyhli jsme jsme se ani hospitalizaci, byl sledovaný na proktologii, dodržovali jsme defekační režim… apod. Bylo to na palici, příšerné období, nevzpomínám na to vůbec ráda. Držím palce, ať se to u vás moc nerozjede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
29.6.17 19:14
@Fima píše:
@anďeliczek Náš malej měl psychogenní zácpu, způsobenou zadržováním stolice v důsledku ruptury. Trvalo to u nás od 18 měsíců do 3 let. Lactulozu /Duphalac/ bral ještě 6 měsíců po tom, co začal kakat, takže 1,5 roku. Pak jsme ji vysadili. On tedy toho bral v tom průběhu mnohem víc, nevyhli jsme jsme se ani hospitalizaci, byl sledovaný na proktologii, dodržovali jsme defekační režim… apod. Bylo to na palici, příšerné období, nevzpomínám na to vůbec ráda. Držím palce, ať se to u vás moc nerozjede.

Jo je to fakt hrůza. Jsem rada, ze vy to mate za sebou. A co malému zjistili? Psychogenní zácpu? Já právě vůbec nevím proč to má syn…Může to byt cokoliv chudokrevnost, špatná štitná žlaza, nějaka vrozena vada střev atd…A docela mě děsí jak má to bříško velike. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
30.6.17 17:30

Dcera na tom byla podobně. Poté, co si „natrhla“ konečník, úmyslně zadržovala, nechtěla se vyprazd'novat a měla strach. Ten postupně odbourala při pravidelném užívání Duphalacu (asi 2 roky). Stolice byla měkká, ruptura se zahojila. Byla sledovaná na gastru cca po dobu dvou let, ale byly to jenom pravidelné kontroly. Konečník se zhojil, dnes (5 let) bez problémů. Tak držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
30.6.17 19:40
@lucyz_cz píše:
Dcera na tom byla podobně. Poté, co si „natrhla“ konečník, úmyslně zadržovala, nechtěla se vyprazd'novat a měla strach. Ten postupně odbourala při pravidelném užívání Duphalacu (asi 2 roky). Stolice byla měkká, ruptura se zahojila. Byla sledovaná na gastru cca po dobu dvou let, ale byly to jenom pravidelné kontroly. Konečník se zhojil, dnes (5 let) bez problémů. Tak držím palce.

Ahoj, já nevím jestli to syn zadržuje úmyslně nebo jestli mu to nejde.No chudak dcerka 3roky Duphalac to je teda dost dlouho :( Ale hlavně, že je už v pořadku. Taky mne ještě napadlo jestli syn nema alergii na mlečne, to může mit taky zacpu, ne? Neumím si představit nedavat mu jogurty a tak :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
30.6.17 21:27
@anďeliczek píše:
Ahoj, já nevím jestli to syn zadržuje úmyslně nebo jestli mu to nejde.No chudak dcerka 3roky Duphalac to je teda dost dlouho :( Ale hlavně, že je už v pořadku. Taky mne ještě napadlo jestli syn nema alergii na mlečne, to může mit taky zacpu, ne? Neumím si představit nedavat mu jogurty a tak :(

Promin napsala jsem 3 roky misto 2.Nepamatujes si kdy ten Duphalac zacal pusobit? Syn ho bere 4 dny a nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
24.7.17 16:32

Ahoj, chtěla jsem se zeptat jestli je Duphalac a Lactulose AL sirup to samé? Syn bral Duphalac a teď jsem mu koupila Lactulose. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
24.7.17 16:35

Ptam sr kvuli tomu, že na Lactulose je napsane, že to děti nemůžou brat dlouhodobě. Na Duphalacu to napsane nebylo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
24.7.17 16:38

@anďeliczek Ano, je. Jen každý má jiného výrobce. Obojí má 66,7g lactulozy na 100ml.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19071
24.7.17 16:38

@anďeliczek jestli je to stejne nevim, ale synovi prave na dlouhodobe užívání Lactulosu doporučili 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
24.7.17 17:38
@Fima píše:
@anďeliczek Ano, je. Jen každý má jiného výrobce. Obojí má 66,7g lactulozy na 100ml.

Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
24.7.17 17:49
@Pherenike píše:
@anďeliczek jestli je to stejne nevim, ale synovi prave na dlouhodobe užívání Lactulosu doporučili 8o

Použiti laxativ u dětí, má byt výjmečné a vždy za lekarskeho dohledu, protože t, to přípravky mohou narušovat normálni reflex vyprazdňování. Přípravek Lactulose sirup nepodavejte dětén mladším 14let bez předpisu léjaře, neboť lékař bude dítě zároveň pečlivě sledovat! Tohle je napsane na Přibalove letaku.Na Duphalacu to myslím napsane nebylo. Sakra dr. nám předepsala Duphalac, došel nám tak nam lékarnice doporučila Lactulose.No a vůbec ho dr. pečlivě nesleduje, jak jako? Tak já synovi budu dávat Lactulosr a pak se mi bez toho ani nevykaka? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí