Neštovice a dovolená v ČR

250
28.6.17 11:38

Neštovice a dovolená v ČR

Ahoj holky, syn 3roky ma nestovice. Prvni pupinky zacaly v pondeli (dnes tedy 3.den). Prubeh ma zatim fajn. Bez teplot, bez unavy a na pupinky si nestezuje. U dr jsme byli vcera s tim, aby nestovice potvrdila a konzultovala jsem s ni nas odjezd na dovolenou, na kterou jsme meli odjizdet v sobotu (teprve 6.den od osypani). Mame zaplacenou celou chatu u reky tu v CR (5h jizdy autem) :roll:,stornovat nelze.
Dr radila jet, pokud bude prubeh ok. A ja nevim :roll:. Planovali jsme tam koupani a lehkou turistiku po okoli v prirode…zaroven ale ma byt ten tyden celkem zima, takze by syn nebyl ve vedrech. Ale rikam si, ze prece jeste nejspis bude infekcni??? Takze bysme se museli uplne vyhybat lidem…aby nahodou.
Ja nevim, jsem z toho spatna…vsichni jsme se tesili ze vypadneme z bytu :roll:. Co byste delaly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3327
28.6.17 11:42

Zůstala bych doma, nejen kvůli případné nákaze ostatních, ale hlavně kvůli vlastnímu děcku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
28.6.17 11:48

Sice neporadím, ale chválím, že řešíš, jestli nenakazíte ostatní… Malému je přes půlrok a už jsme dvakrát potkali neštovice a musím říct, že jsem byla pokaždé pěkně vytočená a pokaždé tři týdny se klepala co bude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
250
28.6.17 12:04

@Nowuka2 dekuji. Vis ja prave resim co je pro nej lepsi, no. Jestli radsi doma v byte a mit jistotu, ze je uplne „v bezpeci“ a blizko nasi doktorce…vim, ze ma oslabene telicko, ale uprimne…) fakt se nudi :roll:. Mam jeste rocniho co se zrovna naucil chodit, ale ne padat..cekame na zabrany na schody od truhlare a je nonstop na nich…takze se mi se starsim i tezce napr kresli, modeluje, neco vari aby se zabavil. Pac jen chodim za mladsim a snazim se ho zabavit+tomu taky chybi pobyt venku a v kocarku a je hodne podrazdeny ze jsme zavreni v byte. Aspon pred byt jit nemuzeme, jsou tu vsude deti atd a bydlime v centru.
Takze neco ve me hloda, ze prece by tam aspon meli „vybeh“ v prirode. A nove prostredi/chatu. Vecer by sme mohli neco opect atd… jestli rozumis proc vubec nad odjezdem vaham :think:

@Gortyna dekuji. Jeeej, vsak ja to sama nemam rada :zed:. Taky jsem uz byla nekolikrat s detma NECHTENE ve styku s nestovicema a prave bych nechtela byt stejnej ignorant k ostatnim, no. Achjo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3327
28.6.17 12:06

@MiraMoo rozumím, ale stejně, doma je doma. Náhodou dojedete na místo, druhej den mu naběhnou horečky a co pak :nevim: já jsem na tohle posera

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
28.6.17 12:06

@MiraMoo Tak jelikož máte chatu sami pro sebe, tak bych se toho nebála. Jen dejte víc šetřící režim. Zas na druhou stranu tříletého můžete strčit do nosidla nebo kočáru. A holt se vyhýbejte přeplněným dětským hřištím. Já se synem kdysi chodila ráno, než dorazily další děti. S příchodem prvního dítěte jsme z hřiště odcházeli. Co se týče nějaké návštěvy kavárny nebo tak, tak na chvilku určitě můžete i s malým, ale holt ho nemůžete pustit do dětkého koutku. Ačkoliv tedy ono s to s nakažlivostí neštovic docela přehání. Záleží dost na imunitě. Chytit neštovice není tak snadné, jak to vypadá. Přenáší se to kapénkově a moje děti se s nimi setkaly třikrát nebo čtyřikrát, než je chytily - a to teprve, když se objevily ve školce, kde jsou ty děti v kontaktu nepřtržitě několik hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
28.6.17 12:07

Já bych asi jela, po tom posledním příspěvku. Vyhněte se samozřejmě restauracím a hřištím s dětmi, uzpůsobte vycházky, zjistěte si, kde je nejbližší pohotovost a přes den pediatrička, kdyby něco. A uvidíš. Ležet může i tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342
28.6.17 12:08
@Gortyna píše:
Sice neporadím, ale chválím, že řešíš, jestli nenakazíte ostatní… Malému je přes půlrok a už jsme dvakrát potkali neštovice a musím říct, že jsem byla pokaždé pěkně vytočená a pokaždé tři týdny se klepala co bude

Sice je to mimo prvotni dotaz, ale neklepej se, u nas byly nestovice pred tremi lety, spoustu deti u nas mame a nejmladší bylo pul roku, chytla je samoze taky a mela nejlepsi průběh. Nejhůř to nesli ti nejstarsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19575
28.6.17 12:13

@MiraMoo no spis bych rekla, ze to chytne i ten mladsi a bude mit na dovolene tu akutni fazi a prvni pupinky.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
28.6.17 12:17
@Nowuka2 píše:
@MiraMoo rozumím, ale stejně, doma je doma. Náhodou dojedete na místo, druhej den mu naběhnou horečky a co pak :nevim: já jsem na tohle posera

Když mu naběhnou horečky, tak je srazí nurofenem nebo paralenem, jako by to udělali doma :lol:

@MiraMoo Dopředu si zjistěte, kde je případně jaká pohotovost, kdyby se vyskytly problémy. Ale většinou ty horečky a spol bývají hned od začátku ještě před vysypáním, takže pokud je doteď neměl, nejspíš se už neobjeví. A za 14 dní očekávej neštovice u mladšího :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
250
28.6.17 12:26

@tereza12345 :) no..to je taky. Tomu to vychazi (14dni) tak cca na odjezd domu/ale taky to muze byt i pred. Mame to na 7dni. A uz to muze byt i s teplotama atd.-co u syna ted neni.

@unuděná dekuji!

@Amys jj,s tim souhlasim. Syn uz byl 3× v primym kontaktu s nestovicemi a chytl je az ve skolce od nejlepsiho kamarada, kdy na ne i pry sahal.

No…tak ted co…jeste vlastne ono i vychazi ze by mohl mladsi dostat nestovice uz tam :roll: jsem si uvedomila diky @tereza12345 :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
28.6.17 12:29

Nečetla jsem teda úplně všechny komentáře, ale hlavně s neštovicema se nesmí na sluníčko. Nemělo by na dítě svítit ani přes okno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
362
28.6.17 12:33

Podle mne jeďte. Doma by se syn nudil a asi by ti vyčítal, že dřepíte doma, když můžete být někde v přírodě na chatě. Přizpůsobila bych plán aktivit, ale jela bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
28.6.17 12:44

Já si myslím, že teploty už nedorazí když je neměl do teď. Jela bych. Aspoň si tam trošku odfrknete než se neštovice projeví u malého a budete zase doma :) Teď máte takový mezičas…jak říká Iva575, přizpůsobit program. Malého máte v kočárku tak staršího vozit na tom stupínku(nevím jak se to jmenuje)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
28.6.17 12:46

@Amys hele já jsem v tomhle asi poseroutka, a nedokážu si představit, že zaplatím drahou zahraniční dovolenou a 14 dní před tím potkám neštovice a někdo mi řekne oni zas tak infekční nejsou a na zpáteční cestě letadlem mě většina matek ukamenuje, pokud mne do letadla pustí a nemluvě o zkažený dovolený. Prostě mi to přijde sobecký, že se dítě nudí a matka za to nemůže že je dítě domů doneslo, tak jdu ven…vědomě to šířit dál je blbost
Každý dítě snáší nemoci jinak, stejně jako očkování a hájit to tím že nejmladší to snášelo nejlíp je argument pro mne k ničemu, když budete trochu hledat na netu, tak 30% novorozenců na neštovice umírá a nikdy nevíte kde koho potkáte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí