Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím, já už jsem se tu jednou ohledně tohoto léku ptala. Je tady plno rozsáhlých diskuzí, které se téměř nedají všechny pročíst
Mě by ale zajímalo, zda je tu někdo kdo tento lék užíval třeba 6 měsíců, pak užívat přestal a byl „trvale vyléčen“? Gynekolog se mi totiž snaží srovnat cyklus, ale pokud to znamená, že budu muset tělu podávat hormony až do přechodu, pak ho asi „srovnat“ nechci.
@Boudová odpověď mírně mimo..ale Duphaston jsem na srovnání cyklu užívala v 18, po týdnu užívání jsem nabrala 5kg(vody, a le i tak) a pak už mě nikdo tento zázrak užívat nedonutil..
Toho se taky bojim. 5 kilo takhle na léto se mi nehodí. No uvidím, jeslti začnu žrát, nebo nabírat vodu tak to vysadím. Já začala včera.
@Boudová já na hormonální léky reaguju nadměrně, zadržovala jsem vodu i při té nejmodernější antikoncnepci s odvodňovacím účinkem..nebylo to znát, byla jsem hubená i tak, ale po vysazení jsme hned sundala 2kg..
Já vždycky po antikoncepci přiberu tak těch 3-5 kilo. A jsem taková „ženštější“ což se mi moc nelíbí. Líbí se mi že jsem „vyhublá“. No uvidím, to teď ani tak neni důležitý jako to, jestli je opravdu důležité brát hormony. Já mu totiž řekla, že bych chtěla mimino a on mi hned nasadil hormony na zkrácení cyklu, ale jak může vědět, že bych neotěhotněla s tím dlouhým cyklem. Nevím jeslti to neni zbytečný hned na to jít přes hormony. ALe zase gynekolog je to dobrý, tím sem si jistá.
@Boudová držím palce, ať to vše dopadne dle představ..jak s hormony, tak s miminem..