Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj Holky, jsem zde nová a hned jedno téma. Prosím o odpověď některé z Vás…vůbec ničemu nerozumím. Takže těhotná jsem a to 6tt, v pátek bylo vidět i na utz. Ve středu bylo hcg asi 1500 a nebyl vidět ani gestační váček. A v pátek bylo hcg asi jen o 200 vyšší ale už šla vidět i gestační váček i s tečkou uvnitř. Odešla jsem od lékařky s léky na udžení Dustaphon. Jde to vůbec? nebo mi jen paní doktorka dala planou naději, vůbec to nechápu. Už jsem před pár měsíci jeden samovolný potrat prodělala, tak mám strach. Nepatřím ke snažilkám, zatím jsme to s přítelem zkusili 2× a dvakrát jsem otěhotněla…jen si říkám jak…?
díky
Scharloto neboj, pokud nešpiníš nebo nemáš křeče, tak se nic neděje. Je teď ještě brzo, záleží nadr., jaký má ultrazvuk, a co tam vidí. Tak se nestresuj a raduj se z miminka ![]()
Ten Duphaston ti možná dala i kvůli tomu minulému potratu.
Neboj, to nemusí vůbec nic znamenat, Duphaston se dává víceméně preventivně když jsou nějaké potíže, tzn. předchozí potrat, špinění a pod, tak neboj, určitě to bude dobré. Držíme palce!
![]()
Já poprvé taky potratila
a při druhém těhu mi dala Dr. Duphaston automaticky.. brala jsem ho do 12tt. a teď už máme skoro dvouleťáka
Nedrásej nervy a užívej si těhu! Hodně štěstíčka !
prosím o odpověd
jak jste brali ten duphaston na udržení těhu??????jelikož já duphaston užívám na obnovení cyklu ms,které se srovnalo 1-0-1 lokálně a když jsem byla těhu tak jsem ho musela brát vaginálně 2-0-2 ,jen mě zajímá prosím jak ho užíváte vy????????děkuji za odpověd ![]()
Já jsem ho brala od 7tt do 12tt a teď jsem v 16tt a doktorka mi ho dala raději znova…Když jsem byla v 5tt na pohotovosti a chtěla jsem něco na udržení tak mi dr řekla že mi nic nedá protože je to jen pro dobrý pocit tak nevim ![]()
a kolikrát denně ho užíváš???????a ještě mi prosím napiš jestli ho bereš lokálně polykáš,nebo vaginálně moc děkuji za odpoved????????
jinak moc a moc gratuluji k tvému těhotenství
hezky papej vitamínky a hlavně netahej nic těžkého!!!!!!!!!!hezky si těhotenství užívej ![]()
Uživám ho jednou denně(ráno) a mám ho v práškách…Děkuji tobě taky ![]()
Ahoj, dlouho jsmese snažili těhotnět (před 4.lety jsem měla jedno zamlklé těhu a druhé těhu skončilo ve 28tt porodem, kde mi syn zemřel v inkubátoru) Byli jsme na umělém oplodnění a to nevyšlo, týden po tom mi vzali vaječník, vejcovod a slepák operativně. Nyní je to skoro půl roku po operaci a vyšel mi na testu duch //
Mám doma Urtogestan, který mi dal doktor při umělém oplodnění. Mslíte, že ho můu začít brát, nebo se mám poradit s doktorem?! Mánm strach, abych o to zase nepřišla. Děkuju
Bez doktora bych se bála něco brát. A když se ti k němu nechce jít, tak tam zavolej.
právě, že on je takovej, že mi řekne, jé, vy z toho naděláte… Utrogestan mi dali v Gennetu. Počkám, jestli krev v pondělí potvrdí pozitivní výsledek a pak se vydám na průzkumy k doktorům. Beru toho teď celkem dost( Ventolin, Singulair, Pleumolysin, Zyrtec a kortikoidní mastě na ekzem), takže se tam stejně chtě nechtě budu muset stavit ![]()
Kacmelino, pokud nešpiníš, tak bych ho nebrala, ale pokud ho chceš brát, tak ti to myslím neuškodí. Ale aby ti pak dr. předepsal další ![]()
Právě
proto počkám, jestli se potvrdí v pondělí test z krve. Měla bych to dostat v pondělí, ale test je pozitivní už dnes, sice slabě, ale je
tak jsem chtěla preventivně ![]()
No určitě bych se u těch lékařů zastavila už jen vzhledem k tomu koliik těch léků bereš, abych se poradila jestli něco z toho nemůže mimmískovi ublížit. Jinak Utrogestan obsahuje hormon (tušim progesteron) který tělo produkuje v těhotenství, tudíž pomáhá udržovat těhu a nemyslím si, že by i mohlo ublížit… ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.