Duphaston na udržení těhotenství

7615
29.8.10 20:35

duphaston

ahoj Holky, jsem zde nová a hned jedno téma. Prosím o odpověď některé z Vás…vůbec ničemu nerozumím. Takže těhotná jsem a to 6tt, v pátek bylo vidět i na utz. Ve středu bylo hcg asi 1500 a nebyl vidět ani gestační váček. A v pátek bylo hcg asi jen o 200 vyšší ale už šla vidět i gestační váček i s tečkou uvnitř. Odešla jsem od lékařky s léky na udžení Dustaphon. Jde to vůbec? nebo mi jen paní doktorka dala planou naději, vůbec to nechápu. Už jsem před pár měsíci jeden samovolný potrat prodělala, tak mám strach. Nepatřím ke snažilkám, zatím jsme to s přítelem zkusili 2× a dvakrát jsem otěhotněla…jen si říkám jak…?
 díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13851
29.8.10 21:03

Scharloto neboj, pokud nešpiníš nebo nemáš křeče, tak se nic neděje. Je teď ještě brzo, záleží nadr., jaký má ultrazvuk, a co tam vidí. Tak se nestresuj a raduj se z miminka :wink:
Ten Duphaston ti možná dala i kvůli tomu minulému potratu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
29.8.10 21:14

Neboj, to nemusí vůbec nic znamenat, Duphaston se dává víceméně preventivně když jsou nějaké potíže, tzn. předchozí potrat, špinění a pod, tak neboj, určitě to bude dobré. Držíme palce! :palec: :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
6.9.10 09:06

Já poprvé taky potratila :-( a při druhém těhu mi dala Dr. Duphaston automaticky.. brala jsem ho do 12tt. a teď už máme skoro dvouleťáka :mrgreen: :srdce: Nedrásej nervy a užívej si těhu! Hodně štěstíčka !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.10.10 13:01

prosím o odpověd :roll: jak jste brali ten duphaston na udržení těhu??????jelikož já duphaston užívám na obnovení cyklu ms,které se srovnalo 1-0-1 lokálně a když jsem byla těhu tak jsem ho musela brát vaginálně 2-0-2 ,jen mě zajímá prosím jak ho užíváte vy????????děkuji za odpověd :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5549
18.10.10 13:56

Já jsem ho brala od 7tt do 12tt a teď jsem v 16tt a doktorka mi ho dala raději znova…Když jsem byla v 5tt na pohotovosti a chtěla jsem něco na udržení tak mi dr řekla že mi nic nedá protože je to jen pro dobrý pocit tak nevim :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.10.10 15:09

a kolikrát denně ho užíváš???????a ještě mi prosím napiš jestli ho bereš lokálně polykáš,nebo vaginálně moc děkuji za odpoved????????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.10.10 15:11

jinak moc a moc gratuluji k tvému těhotenství :dance: hezky papej vitamínky a hlavně netahej nic těžkého!!!!!!!!!!hezky si těhotenství užívej :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5549
19.10.10 14:10

Uživám ho jednou denně(ráno) a mám ho v práškách…Děkuji tobě taky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kacmelina
12.11.10 12:27

Utrogestan

Ahoj, dlouho jsmese snažili těhotnět (před 4.lety jsem měla jedno zamlklé těhu a druhé těhu skončilo ve 28tt porodem, kde mi syn zemřel v inkubátoru) Byli jsme na umělém oplodnění a to nevyšlo, týden po tom mi vzali vaječník, vejcovod a slepák operativně. Nyní je to skoro půl roku po operaci a vyšel mi na testu duch // :dance: Mám doma Urtogestan, který mi dal doktor při umělém oplodnění. Mslíte, že ho můu začít brát, nebo se mám poradit s doktorem?! Mánm strach, abych o to zase nepřišla. Děkuju

• Citovat
  • Upravit
1823
12.11.10 16:05

Bez doktora bych se bála něco brát. A když se ti k němu nechce jít, tak tam zavolej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kacmelina
12.11.10 17:02

právě, že on je takovej, že mi řekne, jé, vy z toho naděláte… Utrogestan mi dali v Gennetu. Počkám, jestli krev v pondělí potvrdí pozitivní výsledek a pak se vydám na průzkumy k doktorům. Beru toho teď celkem dost( Ventolin, Singulair, Pleumolysin, Zyrtec a kortikoidní mastě na ekzem), takže se tam stejně chtě nechtě budu muset stavit :lol:

• Citovat
  • Upravit
13851
12.11.10 17:12

Kacmelino, pokud nešpiníš, tak bych ho nebrala, ale pokud ho chceš brát, tak ti to myslím neuškodí. Ale aby ti pak dr. předepsal další :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kacmelina
12.11.10 17:41

Právě :-) proto počkám, jestli se potvrdí v pondělí test z krve. Měla bych to dostat v pondělí, ale test je pozitivní už dnes, sice slabě, ale je :-D tak jsem chtěla preventivně :-)

• Citovat
  • Upravit
1412
17.11.10 22:54

No určitě bych se u těch lékařů zastavila už jen vzhledem k tomu koliik těch léků bereš, abych se poradila jestli něco z toho nemůže mimmískovi ublížit. Jinak Utrogestan obsahuje hormon (tušim progesteron) který tělo produkuje v těhotenství, tudíž pomáhá udržovat těhu a nemyslím si, že by i mohlo ublížit… :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty