Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Krásný den, mám 10 dní do termínu porodu a právě jsem zjistila že nemám rodný list.
Neví někdo jestli se duplikát RL dá udělat na počkání nebo je tam nějaká dodací lhůta? Případně, dá se to nějak urychlit?
Moc děkuji
Nepotřebujes rodný list k porodu. Ale zajdi si na matriku to vyřešit každopádně.
@Asta135 píše: Více
Pokud je svobodná tak potřebuje. Nebo tedy ne k porodu, ale k vystavení rodneho listu dítěte.
@Teri233 píše: Více
Nam ho udelali na počkání, ale jen na matrice, kde jsme se „narodili“, ale u mladších už to možná umí libovolná mazrika.
@j.a.n.i1 chceme s přítelem aby byl zapsán v RL a dítě mělo jeho příjmení. Takže doufám že to stihneme, jinak se to dá udělat dodatečně po narození ne?😊
@Teri233 proč jste čekali tak dlouho? Duplikat není na počkání, čeká se na něj cca měsíc. Musíš na úřad v místě narození, dá se zažádat online a chtít do poslat poštou. Jinak ano, matrika lze vyřídit zpětně. Do té doby dítě nebude mít v rl otce a příjmení bude automaticky tvoje
Aha, to jsi měla napsat hned že ho potřebuješ k prohlášení otcovství, tam je samozřejmě potřeba. To řešíte teda brzo.
Při nejhorší to lze i po porodu.
@JancaS84 píše: Více
Asi tak. Ale lze jen žádat na matrice, kde byl vydán. Ale zdá udělají na počkání, nevím. Kdyztak holt dodatečně po porodu.
@martina.se píše: Více
Ja ho mela na pockani, jak partner, tak pak deti, když jsem je při stěhování nekde založila.
@j.a.n.i1 píše: Více
U nás to nešlo, Brno. Ono asi záleží, jak kde. Nás poslali do háje. Chlap ho též založil
![]()
@martina.se píše: Více
Já žádala písemně poštou, protože mám rodnou matriku daleko. Přikládala jsem 100,– a RL během týdne přišel.
@Asta135 píše: Více
Jak jsem psala, záleží jak kde. U nás skoro měsíc. Brno ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.