Duše a posmrtný život

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
13.10.25 09:00

Duše a posmrtný život

Ahojky, myslíte, že máme duši nebo naše vědomí je bohužel jen produkt mozku a pak není vůbec nic? :roll:
Vím, že pravdu zjistíme jedině až zemřeme, ale poslední dobou na to často musím myslet :,(
Pokud duše je: proč při narkóze necítime vůbec nic? A proč teda poruchy mozku mají takový vliv i na vědomí?
Ale zase na druhou stranu má hodně lidí zážitky s duchy, a vše určitě není lež nebo intuici, sny, které se fakt splnily, předtuchy smrti blízkeho, sny s blízkymi zemřelými, kteří se s vámi rozloučí ve snu a ještě jste nevěděli, že dotyčný už umřel…zastavení hodin v okamžiku smrti a další věci, je toho hodně no a že by si všichni vymysleli?
Tak asi něco snad po smrti bude?

A pokud duše je, museli by ji mít i zvířata, hmyz, rostliny…a kam by šly po smrti? Reinkarnace?
Ale proč si potom nepamatujeme nic z minulého života?
Nebo měly jste jako děti nějaké zvláštní sny, o kterých jste si myslely, že to byl minulý život?

Bohužel to nikdy nezjistíme, co je vědomí kam jde po smrti?

Dejme tomu, před narozením nebylo nic… jenže ta nicota skončila vašim narozením, takže víme, že nicota po smrti bude večná? Co když zase skončí našim dalším narozením?

Bohužel vědci nemají stále vůbec žádný důkaz duše a asi ho nikdy nenajdou?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
13.10.25 09:12

Ahoj, ja tomuhle určitě věřím…
Pracuji jako sestra v domově pro seniory. Jedna klientka, svým způsobem stále vitální babička u které se v brzké době nečekal exitus náhle zesnula an selhání srdce ve 2 hodiny ráno při mé směně. V noci příbuzné nevoláme, pouze koronéra, rodině volá vždy až ranní sestra kolem 7-8 hodiny.
Ráno kolem 2:30 mi volala dcera klientky, zda je její maminka v pořádku, že se jí o ní zdál sen, že se s ní přišla rozloučit a vzkázala jí, že je v pořádku… dost mě z toho mrazilo. Tohle nemůže být náhoda.

• Citovat
  • Upravit
22
13.10.25 09:14

Spousta vědců i filozofů připouští, že vědomí může být něco víc než jen součet částí mozku — něco, co z fyzikálního pohledu ještě neumíme změřit. To, že mozek ovlivňuje vědomí, přece nevylučuje možnost, že mozek je jen „nástroj“, přes který se vědomí projevuje. Stejně jako rádio přestane hrát, když se rozbije — ale to neznamená, že přestane existovat samotný signál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.10.25 09:32

Ja měla takové zvláštní sny ohledně úmrtí strýce, partnera i prarodičů. Nemyslím si, že je to náhoda.

• Citovat
  • Upravit
4950
13.10.25 10:17

Je to jen o tom, čemu ty věříš. Jak to skutečně je se dozvíš až po smrti. Já věřím v posmrtný život - peklo/ráj.
Za poslední týden je to tady už asi třetí diskuze na toto téma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
13.10.25 11:08
@Anonymní píše: Více

Ty jo zajímavý hodně :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.10.25 11:25

@Wilík Ano, věřte mi dodnes na to nemohu zapomenout.
Nejhorší bylo to, že holky dělají pravidelné obchůzky v 20,12,3,5h a mezitím bylo okno. Nebylo možné to dopředu vědět a tak jsem klientčinu dceru uklidnila, že při obchůzce v 1 hodinu byla maminka v pořádku, jinak by jistě pečovatelky volaly. Ale i tak mi to nedalo a holkám jsem zavolala, ať jdou paní zkontrolovat, protože jsem zrovna připravovala léky pro ranní službu. Když mi volaly zpět byl to šok. Musela jsem zpět zavolat paní a vzkázat ji tuto smutnou zprávu. Podle koronéra byla smrt mezi 1:30-2h ráno a ta dcera mi volala v půl 3.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.10.25 12:26

Ja vám věřím. Sama jsem měla takové zvláštní sny…ohledně úmrtí příbuzných i přítele. Ducha jsem neviděla, ale asi měsíc po smrti přítele jsem cítila jakoby byl u mě…a jednou zaslechla nějaké šeptání, bylo to ve dne, nespala jsem. Trvalo to krátce…zemřel tragicky, takže jsem cítila stále něco velmi negativního…nevím jak to popsat, pak to po měsici prestalo asi jeho duše odešla do klidu?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.10.25 12:26

Oprava: během měsíce po smrti, po tom měsíci už nic…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat