Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Taky mám z toho hrůzu, jinak dítě se může dusit asi z čehokoliv většího jak je malé. No ty krupky bych tak malému miminu vůbec nedávala až tak od roku
Ano, u každého mého dítěte. Dobře jsi zakročila
A hrůzu mám ze spousty věcí, co se týká dětí. Spíš se snažím dopředu si ujasnit postupy, který v případě např. ohrožení života uplatnit. Pamatuju si, jak jsem si opakovala první pomoc u novorozeňat ještě než jsem porodila první dceru. Pomáhá mi být připravena i když je to asi i profesni deformace.
To se stane. Já vlastně neznám nic žen, kterým se dítě nedusilo. Mě také, jedno hroznovým vínem (ta slupka
) a teď chlebem před třemi dny, jedl a najednou začal řvát jak pavián a samozřejmě mu zaskočilo a začal se dusit. Je to nepříjemný pocit a taky jsem vždy vyděšená. Nemáš si co vyčítat. Stane se, důležitý je zachovat klid a v případě nouze nejvyšší jednat (chytnout a „bouchnout“ mezi lopatky)
@Hedvikaaa pro mě třeba bylo nejhorší jak mi u novorozence furt pipal monitor dechu v noci. Malý měl menší porodní váhu, takže to čídlo nefungovalo pod tou matraci jak by mělo. Během vteřiny jsem vždy byla na nohách ![]()
Můj brácha je dodnes schopný dusit se bonbonem. Je mu 44… U svých dětí jsem ti nezažila, ale chápu. Hlidat, no.
Taky mam skoro 8m! A hruza! Ja teda moc do ruky nic nedavam, krupky obcas pod dohledem. Ale me se dusila vcera v parku travou, kterou si v nestrezenem okamziku nacpala do pusy. A to je porad neco, i kdyz ji hlidam
vzdy se mi klepou ruce a jsem v psychu. Jedine co, tak asi opakovat, co ma clovek delat…
Budete se bát pořád..mě se syn ve třech letech dusil bo si dal do pusy nějakou hračku, až Heimlich nám pomohl.. hrozný pocit..ale jak to že se dusil krupkou? Dyt ty se v puse rozpouští..
Mam 9 měsíční a taky už se mi nekolikrat dusila. Nastesti pomohlo vzdy vyndat z pusy a dobrý. Nejhnusnejsi byla ale vana. Byla na čtyřech a najednou se prekulila na zada a vdechla trochu vody, to jsem ji musela bouchnout do zad a dobu než se nadechla
![]()
@Meggiska píše:
Budete se bát pořád..mě se syn ve třech letech dusil bo si dal do pusy nějakou hračku, až Heimlich nám pomohl.. hrozný pocit..ale jak to že se dusil krupkou? Dyt ty se v puse rozpouští..
No vytáhla jsem docela menší kousek asi mu to tam nějak uvízlo nebo nevim ![]()
Dcera jablkem, nebyla jsem u toho, ale najednou jsem slysela rany a manzela jak krici Pojd Pojd, tak jsem letela do obyvaku a uz to bylo venku, ale to byla asi trileta
Zdravím.. syn má 8 měsíců a už nějakou dobu mu davam kukuricne krupky a dnes ji papal a když jsem se na nebo otočila tak se nehybal, nedychal
dusil se.. tak jsem mu to rychle vytáhla a nádechl se ale bylo to hrozne
hrozne si to vycitam
a teď mám z kousku sileny strach
stalo se někomu to stejne? Neměli jste lak z toho hrůzu?