Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Zdravím všechny:)
Chci se zeptat jestli nemáte někdo zkušenost s dusenim miminka při kojení. Našemu koblizkovi je týden a už podruhé se mi u kojeni zakuckal, nejspíš blbě nadechl a začal cervenat, až fialovet. Nedychal. Nemáte prosím někdo zkušenost jak tomu předejít? Děkuji mockrát ![]()
@Ireen01 dávej pauzy. Me se holka taky první dva týdny občas zakuckala. Mliko teče skoro samo a nestíhají polykat
@hospodki super,děkuji za radu, zkusím, protože to je vždy šok.
@Ireen01 píše:
@hospodki super,děkuji za radu, zkusím, protože to je vždy šok.
To chápu. Kluk byl úplně na pohodu mimino- neslintal, nezvracel… a holka kolikrát blila mliko i nosem. Po sestinedeli se to hodně zlepsilo
Jestli ti teče mléko proudem, mohlo by pomoct před kojením mírně odstříkat. U mě to tak fungovalo.
@Havlova Děkuji,to určitě zkusím. Dělo se mu to hlavně u jednoho prsa, tak třeba bylo více nalite. Děkuji ![]()
@Ireen01 Krásný den, také se mi to několikrát stalo, vždy jsem se až rozbrečela, jak mě malého bylo líto, když lapal po dechu, kuckal a nemohl se nadechnout
. Pak jsem dostala skvělou radu: když se miminko zaclo při kojení dusit, stačí ho otočit na bříško a mírně sklonit hlavou dolů, aby mu mlíčko z dýchacích cest vyteklo. U syna to stačilo cca na 5 sec. Zaklonik hlavičku, jednou dvakrát zakašlal a hnedka pil dal… Při otáčení jsem mu vždy dala ruku tak, abych měla loket u nožiček, dlaň na jeho hrudníku a prsty jsem dala volně ke krku na ramínka, aby mi při otočení a naklonění nesjel… Nikdy se mi nestalo, že by se při tom hmatu poblinkal, praktikovat jsme od 1 týdne. Teď jsou mu dva měsíce a už ten proud zvládá… ![]()
Určitě trochu odstrikat a zkus kojit v sede, ne v leze. A pomalu.
Taky se mi to stalo, v porodnici ještě, letěla jsem s dcerou na sesternu, byl to šok jak nedýchala, chudák dostala herdu do zad a byla dobrá.
@Kamitasa Děkuji moc, určitě vyzkouším. Věřím pevné že se to prostě oba naučíme a půjde nám to. Jen to prostě překonat. Děkuji ![]()