Změnit UM po týdnu?

30.7.22 08:01

Změnit um po týdnu ?

Zdravím, chci se zeptat jsme na UM, 1.kendamil ten jsme před týdnem vyměnili za Hami kvůli vyprazdňování to o 100% lepší ale zase mi začala hrozně ublinkavat v průběhu celýho dne.. Že mám chuť ji dat na něco jinýho nepřijde mi normální aby furt zvracela :nevim: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5948
30.7.22 08:04

Ne. Dodržet změnu mléka alespoň po 14 dnech. To tělo tu změnu po týdnu teprve teď začalo zaregistrovávat.
Ještě týden vydrž a uvidíš, pak kdyžtak teprve změn. Časté změny nejsou ani dobré pro trávicí soustavu.
Jinak nám vyhovovala Beba :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.7.22 08:17
@Markéta188 píše:
Ne. Dodržet změnu mléka alespoň po 14 dnech. To tělo tu změnu po týdnu teprve teď začalo zaregistrovávat.
Ještě týden vydrž a uvidíš, pak kdyžtak teprve změn. Časté změny nejsou ani dobré pro trávicí soustavu.
Jinak nám vyhovovala Beba :palec:

Nad ní jsem právě uvažovala a ani partnerovi nepřijde normální aby takhle zvracela furt ten ale zase chce zkusit nutrilon

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5948
30.7.22 08:22
@TaNeznama115 píše:
Nad ní jsem právě uvažovala a ani partnerovi nepřijde normální aby takhle zvracela furt ten ale zase chce zkusit nutrilon

Mně zas malá zvracela po tom Nutrilonu, ale házela vyloženě šavle. Ublinkávání je v pořádku, to ublinkává skoro každý miminko včetně těch kojených. Záleží jak hodně ti zvrací/ublinkává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
30.7.22 08:40

Je to trochu věda, než to člověk vychytá…jak staré je mimčo? A hází vyloženě šavle obloukem, nebo mu prostě jen vyteče mlíko bokem z pusy?
Prvorozená dcera nebyla kojená a házela právě šavle obloukem. Teď je jí 8 let a má stále reflux - tedy - byla v tomhle ohledu objektivně miminko s problémem. Nejvíce jí vyhovovala kombinace UM, co jí nedělalo problémy se stolicí, zahuštěného Nutritonem (=vlastně nastrouhaný svatojánský chléb…jestli si to pamatuju dobře - kupovalo se to normálně v lékárně). Ten Nutriton měl na sobě doporučené dávkování, nicméně my jsme si na konec vychytali dávkování takové, co ji ještě nedělalo zácpu a zároveň co nejméně blinkala (u vyšší dávky neblinkala téměř vůbec, ale měla děsnou zácpu, u vyšší naopak kakala v pohodě, ale blila jak amina :lol: ).
Každopádně - obecně se má počkat s výměnou mléka alespoň 14 dní a třeba si to sedne.
Jinak určitě (pokud neděláte) zkuste antirefluxní opatření - spát s vyvýšenou hlavovou částí těla (třeba postýlka s podloženýma nohama knihama, nebo klínek), nemanipulovat s dítětem hned po jídle, nemačkat třeba do klubíčka…klasika…my se vždycky smáli, že ji nesmíme „vylejt“ - že je teď jak váza plná mlíka a podle toho s ní musíš manipulovat :lol:

Držím palce, ať si to co nejdříve sedne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.7.22 08:53
@Freya10 píše:
Je to trochu věda, než to člověk vychytá…jak staré je mimčo? A hází vyloženě šavle obloukem, nebo mu prostě jen vyteče mlíko bokem z pusy?
Prvorozená dcera nebyla kojená a házela právě šavle obloukem. Teď je jí 8 let a má stále reflux - tedy - byla v tomhle ohledu objektivně miminko s problémem. Nejvíce jí vyhovovala kombinace UM, co jí nedělalo problémy se stolicí, zahuštěného Nutritonem (=vlastně nastrouhaný svatojánský chléb…jestli si to pamatuju dobře - kupovalo se to normálně v lékárně). Ten Nutriton měl na sobě doporučené dávkování, nicméně my jsme si na konec vychytali dávkování takové, co ji ještě nedělalo zácpu a zároveň co nejméně blinkala (u vyšší dávky neblinkala téměř vůbec, ale měla děsnou zácpu, u vyšší naopak kakala v pohodě, ale blila jak amina :lol: ).
Každopádně - obecně se má počkat s výměnou mléka alespoň 14 dní a třeba si to sedne.
Jinak určitě (pokud neděláte) zkuste antirefluxní opatření - spát s vyvýšenou hlavovou částí těla (třeba postýlka s podloženýma nohama knihama, nebo klínek), nemanipulovat s dítětem hned po jídle, nemačkat třeba do klubíčka…klasika…my se vždycky smáli, že ji nesmíme „vylejt“ - že je teď jak váza plná mlíka a podle toho s ní musíš manipulovat :lol:Držím palce, ať si to co nejdříve sedne ;)

Necelé 3 měsíce, obojí jednou to a jednou to.. včera třeba před spaním hrozná šavle opět a pak řev jak když má hlad prostě mi přijde že střeva ok ale žaludek říká velké Ne :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
30.7.22 09:09

A původní UM bylo z hlediska žaludku ok, ale zase střeva blbý, jo?
A to mělo mimčo zácpu? Nebo jak to vypadalo? Jestli třeba ten Kendamil ve výsledku neseděl vlastně dobře, jen s nějakými klasickými UM problémky… :think:

Jako je to fakt věda a na prd - to chápu… člověk se to snaží udělat co nejlépe, ale neví jak no. To mě na tom mateřství štve nejvíc :lol:. Každopádně - ofiko postup je alespoň 14 dní vydržet. Být to moje dítě, tak bych to zkusila se všemi antireflux opatřeními ještě chvíli. Kdyby se mi ale zdálo, že to dítě se trápí (ne, že „jen“ jednou, dvakrát denně hodí šavli, dojí se a pak je v pohodě), zkusila bych ten zahušťovák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.7.22 09:13
@Freya10 píše:
A původní UM bylo z hlediska žaludku ok, ale zase střeva blbý, jo?
A to mělo mimčo zácpu? Nebo jak to vypadalo? Jestli třeba ten Kendamil ve výsledku neseděl vlastně dobře, jen s nějakými klasickými UM problémky… :think:Jako je to fakt věda a na prd - to chápu… člověk se to snaží udělat co nejlépe, ale neví jak no. To mě na tom mateřství štve nejvíc :lol:. Každopádně - ofiko postup je alespoň 14 dní vydržet. Být to moje dítě, tak bych to zkusila se všemi antireflux opatřeními ještě chvíli. Kdyby se mi ale zdálo, že to dítě se trápí (ne, že „jen“ jednou, dvakrát denně hodí šavli, dojí se a pak je v pohodě), zkusila bych ten zahušťovák.

Přesně začalo to bříškem a skončili u zácpy zkoušeli jsme espumisan od dr. jsme měli i hylak ale to bylo chvilkové zlepšení a to kolem ní člověk lítal jak blázen a stejně nic tak jsme přišli na Hami ( dr. doporučila Hami nebo Bebu) sáhla jsem po Hami (dle výsledků prý kvalitnější ) a pro změnu furt zvrací :pocitac: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4475
30.7.22 12:52

Dcera mi v podstatě denně ublinkávala a blila od nějakého jejího měsíce do cca 6. než začala lézt.
Pokud jen ublinkává, přibývá na váze a nemá žádný jiný problém, tak to může být normální. Nebyl den, abych neměla zapnutou pračku s plenkama.
A jinak pokud zvrací do oblouku, tak bych to konzultovala s pediatrem a poradila se s ním na nějakém vyšetření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
30.7.22 13:21

Zkuste Sunar AR. Nám to hodně pomohlo. Syn hodně ublinkaval pomalu až do 6 měsíce. Měnit takhle rychle mléko určitě ne. Počkat ještě aspoň týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová