Dušení se slinami???

92
15.6.10 17:20

Dušení se slinami???

Ahojte holky, poslední týden se mi malá začala dusit slinami. Nejvíce mě zaráží, že se dusí ne při pití, ani při hraní, ale prostě jen tak, když leží. Několikrát ji to vzbudilo i ze spaní :cry: . Vždy začne strašně plakat, protože se nemůže nadechnout. Vždy, když vidím, že se takto dusí, protože to je takový obličej, který jsem na ní ještě neviděla :cry: , tak ji dám obličejem dolů. Také nutno dodat, že jí vždy z nosíku vystříkne soplík. Nevíte, čím to může být? Máte některá podobné zkušenosti? Docela mě to trápí, je to hrozná bezmoc :-( . Děkuji za jakoukoliv radu :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12978
15.6.10 17:25

No a nedusí se nudlemi, které jí tečou do krku. Rýma?? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
15.6.10 17:28

Taky me to napadlo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
15.6.10 17:34

Hm nepřijde mi, že by měla rýmu. I jsem jí několikrát odsávala a nic :-? . No budu to zkoušet dál, děkuji :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22005
15.6.10 17:58

Ta rýma u miminek většinou nejde poznat jinak než právě takto - že je to budí ze spánku, protože se nemůžou nadechnout… Pomůže prostříknout mořskou vodou a odsávačka, nejlépe ta na vysavač.

Jinak, rýma u malých miminek nemusí mít zjevnou příčinu, např. prochladnutí, že bys o tom jako věděla - mívají ještě zúžené dýchací cesty, snadno se zahlení bez viditelné příčiny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
15.6.10 19:05

Nebo ma gastroesofagealni reflux. Zkus to probrat se svym pediatrem. Vse se da resit - zahleneni ci pripadny reflux.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
15.6.10 19:16
A ty s tím máš nějaké zkušenosti?
MadGirlNancy píše:
Nebo ma gastroesofagealni reflux. Zkus to probrat se svym pediatrem. Vse se da resit - zahleneni ci pripadny reflux.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
15.6.10 19:19

Ano.
U nas byla situace nasledovna - diky alergii na bilkovinu kravskeho mleka byla mala trvale zahlenena a mela i reflux. (jakoby se dusila vracenym mlikem ze zaludku). Pokud ale nemate zadne priznaky alergie, reflux se resi zahustovanim mleka Nutritonem. Kazdopadne se o tom domluv s pediatrem. Mam velike zkusenosti s tim, ze maminky treba reflux (mirny) prehlizi, zahleneni neresi a pak se to pridava a nastrada do problemu.
Jenom jsem chtela napsat, ze je divne, ze by se mala jen tak dusila slinami, pokud nema treba atrezii jicnu. Ten reflux mi pripada pravdepodobnejsi. Davej ji hlavicku do vyssi polohy nez telo i pri spani. npariklad podloz matraci knihami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
15.6.10 19:27
Víš, mně se to nezdá již delší dobu, jen ten poslední týden se začala dusit až tak, jak jsem napsala výše. Nevím, jak bych to popsala, ale zkusím to říci takto: jak kdyby chtěla spolknout slinu/nebo nevím co/ a začne hodně polykat, třeba i na pětkrát. Jak kdyby to nemohla spolknout. Takové zahlenění nebo co já vím. Jen mě hodně překvapilo to dávení se až k pláči. A navíc ji to fakt budí :cry:
MadGirlNancy píše:
Ano.
U nas byla situace nasledovna - diky alergii na bilkovinu kravskeho mleka byla mala trvale zahlenena a mela i reflux. (jakoby se dusila vracenym mlikem ze zaludku). Pokud ale nemate zadne priznaky alergie, reflux se resi zahustovanim mleka Nutritonem. Kazdopadne se o tom domluv s pediatrem. Mam velike zkusenosti s tim, ze maminky treba reflux (mirny) prehlizi, zahleneni neresi a pak se to pridava a nastrada do problemu.
Jenom jsem chtela napsat, ze je divne, ze by se mala jen tak dusila slinami, pokud nema treba atrezii jicnu. Ten reflux mi pripada pravdepodobnejsi. Davej ji hlavicku do vyssi polohy nez telo i pri spani. npariklad podloz matraci knihami.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
15.6.10 19:32

Jo, to zni jako reflux. Snazi se spolknout obsah zaludku, ktery se ji vraci zpet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
15.6.10 19:36
Přesně tak, jen jsem nevěděla, jak to napsat. Hned zítra zajdu k pediatrovi. Je to vážné onemocnění? Někde jsem četla, že to vymizí většinou do roku věku dítěte. No a když kojím, tak co to pro nás může znamenat?
MadGirlNancy píše:
Jo, to zni jako reflux. Snazi se spolknout obsah zaludku, ktery se ji vraci zpet.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
15.6.10 19:40

Ne, neni to vazne, zlepsi se to s prvnimi prikrmy a dale s tim, jak bude dite sedet a opravdu po prvnim roce to vetsinou mizi.
Pokud kojis, zahustis mleko Nutritonem (http://www.nutrilon.cz/…ni/nutriton/), ale muze vam pomoci i jen dodrzovani te zvysene polohy, pokud neni reflux moc velky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
15.6.10 21:31

Někdy je rýma taková, že nosánek je volný a tečou nudle do krku a dítě je polyká..
zajdi za doktorem a uvidíš.
Držím palce, snad nic vážného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
16.6.10 16:01

Mockrát vám holky děkuji :-). Dnes jsem byla u doktora, na reflux to nevypadá, spíš to máme ze suchého prostředí na podkrovce. Dostali jsme roztok z mořské vody a ještě Flonidan. Jinak odsáváme jako zběsilé :jazyk: . Už dnes se mi to zdá lepší, i malá déle a líp spí :huban: . Ještě jednou díky moc za rady. Ještě že ten internet existuje :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
16.6.10 16:11

No vida.
Tak hodně zdraví. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...