Dusil se mi při krmení...

212
26.6.13 20:45

Dusil se mi při krmení...

Ahoj maminky..mám na Vás prosbu, potřebuji poradit co dělat, když se miminko při pití mlíka začne dusit? Dneska jsem zažila šok z kterého se třepu ještě teď :-( Můj měsíční syn se mi dnes začal dusit při krmení..vytřeštil oči..otevřel pusu a začal modrat! Ani nevím co jsem v tu chvíli udělala vím že jsem ho otočila hlavou dolu a polácala po zádech..po pár vteřinách začal nabírat dech a po sléze brečet..a já s ním!! Byla jsem úplně vyklepaná! A jelikož jsem ještě v 6ti nedělí takže hormony pracují na plné obrátky :nevim: Taky se mi teď večer stalo že se znovu napil..pak jsem jej dala spát a najednou slyším vedle sebe v postýlce divné zvuky a mu mlíko teklo z pusy a nosu a zase se zalkl..je pravda že byl přetočený z boku na zádech! Je to hrůza vše se odehrálo poprvé až dnes kdy je mu přesně 1 měsíc! Jsem z toho hotová..vůbec s tím nemám žádné zkušenosti..proto prosím o rady jak a co dělat když se to stane. Předem Vám moc děkuji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21848
26.6.13 20:49

A po nakrmení ti odbrkne??? U toho krmení - kojíš, nebo mu dáváš z flašky? Jestli z flašky, kup si nějakou, ze které musí tahat, ideál Calma, tam musí tahat a neteče mu to. Mně se malá občas zalkne a „dusí“ i z prsa, poprvé jsem myslela, že se strachem pos,,, ale teď už jsem si zvykla a prostě ji vždycky zvednu na rameno a bouchám po zádíčkách… Je fakt, že modrá ale nikdy nebyla.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13764
26.6.13 20:50

Hlídala bych ho aby nepil z prsa velkým proudem, zkus třeba kojit „do kopce“. Podlož mu postýlku (nebo jeho), aby měl horní polovinu těla výš než dolní. A pokládat na bok a hlídat. Taky bych ho dávala dobře a pořádně odkrknout. Neboj, to bude dobré ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
26.6.13 20:52

Jo taky se mi to stalo, člověk automaticky dělá to správné a šok přijde až pak :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
26.6.13 20:55

Zkus navštívit nějaký kurz první pomoci u dětí. To se nikdy neztratí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tinina
26.6.13 20:56

Taky se mi to stalo, když jsem kojenému dítěti dala flašku, začal tahat, jak byl zvyklej a bylo to. Zkusila bych taky tu Calmu a postýlku bych naklonila, pod nohy, kde má hlavu, dáš nějaké knihy. No a dbát na to odříhnutí.

• Citovat
  • Upravit
212
26.6.13 20:58

Ještě jsem zapomněla napsat, že nekojíme akrmíme přes flašku..jen mi neleze do hlavy, že to udělal až dnes :nevim: přitom mlíko i flaška jsou stejné od začátku. Jinak ho nechávám říhnout i v průběhu krmení a pak po. No uvidíme co bude dál..jestli se to bude opakovat asi zajdu k doktorce..jistota je jistota. Děkuji za Vaše rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
26.6.13 21:03

@RadunkaP
to je nromalni, ze se mu to „povedlo“ az po nejake dobe - treba posilil, potahnul vic nez normalne a uz to bylo.
fakt zkus prejit na flasku, ze ktere to tece blbe a pomaleji. pro ne neni na skodu, kdyz se u toho piti musi namahat.

jinak mi se pred tydnem 10mesicni dusil kouskem chleba, takze vim, jak ti je. a jen chci rict, ze mlikem a flaskou to nekonci ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6612
26.6.13 21:06

@RadunkaP : Malá mi to dělá od narození, je kojená, ale nějak blbě se ji vrací mlíko i když je ve vyvýšené poloze. Většinou to rozkašle, ale párkrát jsem měla pocit, že se udusí :roll:. Doktorka mi poradila zvednout ji do úhlu 45° a fakt funguje.

Příspěvek upraven 28.06.13 v 11:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111verunka111
26.6.13 21:07

I syn se mi někdy zakuckával u kojení, teklo mě to docela proudem. Trošku pomohlo víc mu zvednout hlavičku u kojení, nebo si trošku mlíka ručně odstříkat z prsu a zbytek mu dát. Během kojení jsem si ho víckrát dávala na rameno na krknutí, snad jsem trošku pomohla :)

• Citovat
  • Upravit
25959
26.6.13 21:07

@RadunkaP nemá třeba slabší reflux? Blinká? Malá mi to taky dělávala, po prvý to byl fakt šok :( Pomáhalo to co tu radí holky… dávat jíst z kopce, nějakou lahvičku aby nepolykal moc vzduchu a po jídle nechat pořádně vykrkat. Třeba i několikrát. A přizvedni mu klidně i matraci v postýlce, ať neleží úplně rovně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
26.6.13 21:09
@RadunkaP píše:
Ještě jsem zapomněla napsat, že nekojíme akrmíme přes flašku..jen mi neleze do hlavy, že to udělal až dnes :nevim: přitom mlíko i flaška jsou stejné od začátku. Jinak ho nechávám říhnout i v průběhu krmení a pak po. No uvidíme co bude dál..jestli se to bude opakovat asi zajdu k doktorce..jistota je jistota. Děkuji za Vaše rady :kytka:

zahustuj nutritonem, asi ma reflux. Kor kdyz nekojis, urcite zahustuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
26.6.13 21:10
@petrul píše:
@RadunkaP nemá třeba slabší reflux? Blinká? Malá mi to taky dělávala, po prvý to byl fakt šok :( Pomáhalo to co tu radí holky… dávat jíst z kopce, nějakou lahvičku aby nepolykal moc vzduchu a po jídle nechat pořádně vykrkat. Třeba i několikrát. A přizvedni mu klidně i matraci v postýlce, ať neleží úplně rovně ;)

urcite, matraci podloz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
26.6.13 21:12

@RadunkaP to se stává, zareagovala jsi perfektně.
Taky si myslím, že zkrátka zesílil, víc vytáhne na jeden zátah a je to. Že se miminko začne pohybovat z naštelované polohy je taky normální, já teda dávám mimina vždy na záda, hlavičku stočenou ke straně, takže případný blinkanec neškodně vyteče a dítě se mi nemůže nikam nepředvídatelně překulit.
Pokud by se to opakovalo, mohlo by jít o reflux, tam by to mohlo kdyžtak vyřešit AR mlíko nebo přimíchání Nutritonu do mlíka, aby byl obsah žaludku hustší a nelítal tak nahoru.
Určitě bych to řešila s doktorkou, co si o tom myslí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
26.6.13 21:20

@RadunkaP z flasky to mliko musi kapat a ne tect.
Mam flasky z DM za 80,– tluste se zviratky a ideal!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí