Dušnost - příznak covidu?

Anonymní
15.10.20 23:17

Dusnost kovid

Ahoj, nemuzu spat, jakmile si lehnu, zacnu tezce dychat, mam pocit tize na hrudniku. Uz par dni dycham i normalne melceji. Vecer ztrata cichu. Vidim to na kovid, rano budu volat praktikovi. Mate nejaky tip, jak dychani pomoci? Zacinam byt nervozni, a ne a ne usnout.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Janli
15.10.20 23:21

Podložit polštáře a spát v sedě. U zápalu plic to ulevuje.

• Citovat
  • Upravit
4071
15.10.20 23:26

Spát v sede u otevreneho okna kvuli chladnemu vzduchu. Drzim palce..Idealni je zjistit saturaci kyslikem. Na to slouzi oxymetr. Pokud to klesne pod normu, tak nemocnice..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.10.20 23:32

Dekuji za reakce, polstare jsem navrsila, okno pootevrela. Prave z te saturace mam trochu strach. Kdyz to rano popisu praktikovi, nepocitam, ze by me chtel videt osobne. Jak poznam, ze uz to neni dobre? Diky.

• Citovat
  • Upravit
53518
15.10.20 23:34
@Anonymní píše:
Dekuji za reakce, polstare jsem navrsila, okno pootevrela. Prave z te saturace mam trochu strach. Kdyz to rano popisu praktikovi, nepocitam, ze by me chtel videt osobne. Jak poznam, ze uz to neni dobre? Diky.

Když nebudeš schopná dýchat ani v klidovém režimu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.10.20 23:40

V klidu je to prave horsi, pri chuzi dycham normalne. Kdyz se posadim, tak horsi, v leze tlak na hrudi a pocit, ze se nemuzu nadechnout. Asi uz i panika.

• Citovat
  • Upravit
53518
15.10.20 23:52
@Anonymní píše:
V klidu je to prave horsi, pri chuzi dycham normalne. Kdyz se posadim, tak horsi, v leze tlak na hrudi a pocit, ze se nemuzu nadechnout. Asi uz i panika.

Nebo zkus na boku. To vxpadá na paniku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MaM
241
15.10.20 23:52

Možná si zkus vzít něco na nervy nebo na usnutí. Já jak si přečtu zprávy, tak mám tíži na hrudi okamžitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.10.20 23:58

Holky, diky moc, zkusim usnout. Kdyby se nedarilo, tak muzu neco na spani? Ja mela strach kvuli tomu dychani.

• Citovat
  • Upravit
6061
16.10.20 00:09

Tak pokud je to v zátěži ok a v klidu horší, bude to spíš úzkost.
Zkusila bych decku vína.
Myšleno vážně.
Pomůže jak na paniku tak na usnutí.
Samozřejmě nenabádám k pravidelnému pití větších objemů ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
16.10.20 00:16

Zkus si sehnat ten oxymetr, kdyz to bude ok, ulevi ti to i psychicky. At ti ho nekdo koupi a doveze. Ji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.20 00:22
@Anonymní píše:
Holky, diky moc, zkusim usnout. Kdyby se nedarilo, tak muzu neco na spani? Ja mela strach kvuli tomu dychani.

mě napadl Guajacuran - je to na uvolnění svalů, pomáhá to i na zklidnění psychiky (sama jsem brala) ale musel by ti někdo dojet do lékárny

a jinak bylinky - meduňka, třezalka, kozlík nebo mučenka - vše na spánek/zklidnění, lepší jednodruhové také z lékárny, než kupovat směsi

Krom zvýšeného lehu (spíše spaní v sedě) a čerstvého vzduchu asi nedoporučím nic dalšího.
Pokud se bojíš kdy je to vážné, tak si všímej i kdybys měla otoky rukou/nohou.
V akutním pocitu dušnosti zkus široký sed, rukama se doširoka opřít o nohy, postel, nebo třeba stolek a v mírném předklonu dýchat, myslet třeba na počítání ok v koberci (nebo cokoliv co odvede mysl od nástupu paniky ) a pozicí zároveň ulevíš dýchacím svalům

• Citovat
  • Upravit
10073
16.10.20 10:13
@Anonymní píše:
Ahoj, nemuzu spat, jakmile si lehnu, zacnu tezce dychat, mam pocit tize na hrudniku. Uz par dni dycham i normalne melceji. Vecer ztrata cichu. Vidim to na kovid, rano budu volat praktikovi. Mate nejaky tip, jak dychani pomoci? Zacinam byt nervozni, a ne a ne usnout.

Od může kolegyně ztratila čich, byla dusna a covid to nebyl :) pokud k tomu nejsou přidružené teploty/horečky tak to může být cokoliv.. doporučuje se spát na levém boku kvůli lepší cirkulaci krevního oběhu, tim pádem lepší přenos kyslíku do plic a tkání.. rozhodně bych nedávala léky na spaní :) fungují tak, že uklidní nervovou soustavu a tím pádem se zpomalí i dýchání..jak radí WhiteDog - možná spíš panika, dej si decku vajna, panáčka slivovice nebo z nealko verze mléko s medem, meduňku, heřmánek..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.11.20 18:48

Hlasim se po nejake dobe a jak jinak, s prosbou o radu… Prubeh samotne nemoci byl lehky, asi 5 dni unava, zvysena teplota, pak uz po tele dobre. Po 10 dnech uschopnena. Stale jsem vic unavena, ale to je asi normalni. Cich stale nemam. Co me dnes znama nahlodala, je obcasne zadychavani (jakoby nedodechnuti, potreba se parkrat zhluboka nadechnout), ze to mela pri embolii. A ja googlim a jako priznak embolie dusnost a bolest mezi lopatkami. Tu mam taky, ale i sedave zamestnani :nevim: celkove se citim lehce presle (jako po nemoci), sem tam pokaslavam, parkrat za den (nektery den vubec) ta dusnost. Myslite, ze je to normalni pocovid prubeh, nebo radeji k lekari?

• Citovat
  • Upravit
325
15.12.20 18:11
@Anonymní píše:
Hlasim se po nejake dobe a jak jinak, s prosbou o radu… Prubeh samotne nemoci byl lehky, asi 5 dni unava, zvysena teplota, pak uz po tele dobre. Po 10 dnech uschopnena. Stale jsem vic unavena, ale to je asi normalni. Cich stale nemam. Co me dnes znama nahlodala, je obcasne zadychavani (jakoby nedodechnuti, potreba se parkrat zhluboka nadechnout), ze to mela pri embolii. A ja googlim a jako priznak embolie dusnost a bolest mezi lopatkami. Tu mam taky, ale i sedave zamestnani :nevim: celkove se citim lehce presle (jako po nemoci), sem tam pokaslavam, parkrat za den (nektery den vubec) ta dusnost. Myslite, ze je to normalni pocovid prubeh, nebo radeji k lekari? [/cita
@Anonymní píše:
Hlasim se po nejake dobe a jak jinak, s prosbou o radu… Prubeh samotne nemoci byl lehky, asi 5 dni unava, zvysena teplota, pak uz po tele dobre. Po 10 dnech uschopnena. Stale jsem vic unavena, ale to je asi normalni. Cich stale nemam. Co me dnes znama nahlodala, je obcasne zadychavani (jakoby nedodechnuti, potreba se parkrat zhluboka nadechnout), ze to mela pri embolii. A ja googlim a jako priznak embolie dusnost a bolest mezi lopatkami. Tu mam taky, ale i sedave zamestnani :nevim: celkove se citim lehce presle (jako po nemoci), sem tam pokaslavam, parkrat za den (nektery den vubec) ta dusnost. Myslite, ze je to normalni pocovid prubeh, nebo radeji k lekari?

Asi bych se telefonicky zeptala lékaře, snad poradí.
My problém s dodechnutim řešíme už měsíc. Já i syn (9let) s tím máme problém. Začlo nám to skoro současně, třináctý den po kontaktu s pozitivním na Covid. Týden před tím jsem byla hodně unavená, cítila vnitřní horkost a potom mírný kašel a pocit nedodechnuti. Dostali jsme žádanky na test 16ty den po kontaktu. Oba negativní. Já jsem musela po 9ti dnech znova a opět negativní. Potom jsme oba absolvovali rentgen plic, spirometrii a krev. Opět vše v pořádku, u mě zjištěna chlamydie plicní, preleceno antibiotiky.
Problém s dodechnutim a celkově větším zadychavanim zůstal u obou. U mě tedy ještě velké nechutenství, obr únava, bolest těla a vyrážka v dekoltu. Tak opravdu nevím co si o tom myslet..
Víc lékaři neřeší.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+