Pozitivní učitelka syna na Covid

2470
14.10.20 22:05

Pozitivní učitelka syna na Covid

Holky, teď jsem obdržela email od třídní učitelky syna (2 třída) že má dnes potvrzeny pozitivní test na Covid-19 :(
Co teď? Co to pro nás znamená?
Manžel je od včerejšího dne v nemocnici na zákrok ledvinových kamenu, doma mám ještě další dvě děti a dcera ještě dnes byla ve školce.
Mám nějak někoho informovat???
Syn kterého učí má od rána kašel ale to je nejspíš počasím??
Sedíme doma, nikam nejezdíme a nakonec to nedejbože donese že školy :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20924
14.10.20 22:08

Nic. Zustante doma a uvidite co bude. Vyhnete se kontaktum a pockejte par dni, jestli se neco rozjede i u vas ostatnich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
14.10.20 22:10

Byli jsme ve stejné situaci, dcera a uč ve školce. Nakopíruju Ti tu info co jsme obdrželi od vedení, potažmo hygieny:

Prosím o sdělení zákonným zástupcům dětí třídy Sluníčko, které byly ve škole dne 5.10., že jejich děti tohoto dne byly v kontaktu s covid pozitivní osobou. Nechť prosím ihned v pondělí kontaktují praktického lékaře svého dítěte, tuto skutečnost mu sdělí. Lékař by děti měl objednat co nejdříve na testy na Covid 19. Karanténa dětem + paní učitelce je nařízena do 15.10.2020 včetně tohoto dne. V případě negativity testu mohou, pokud u dětí nebudou příznaky onemocnění a po domluvě s lékařem, dne 16.10. nastoupit do školy. V případě že test bude proveden po 15.10., musí setrvat v karanténě do výsledku testu. V případě, že zákonný zástupce nebude chtít testovat své dítě, to musí být v karanténě do 19.10. včetně a pokud se u něj neobjeví žádné příznaky onemocnění, pak po dohodě s lékařem může 20.10. nastoupit do školky.

A můj dotaz na hygieničku, která informaci podala:
Dobrý den, paní doktorko.
Jak se zařídit se starší dcerou? Od pondělí je také v karanténě? Kdy může do školy? Až po negativním testu školkové dcery?
Děkuji za čas, který věnujete mému dotazu.

Odpověď:
Karanténa se vztahuje pouze na Vaší mladší dceru. Ostatní členové Vaší domácnosti buďte obezřetní, používejte v komunikaci s ostatními roušku, vyhýbejte se různým akcím apod. Pokud máte možnost zůstat na home office, popř. Vaše dcera na distanční výuce, tak bych Vám to doporučila (není to ale nařízeno).V případě, že se vyskytnou u Vaší mladší dcery příznaky onemocnění, popř. u někoho z Vás, kontaktujte praktického lékaře a ostatní pak zůstaňte doma.
Pokud budete mít další dotazy, tak mě, prosím, kontaktujte.

Jinak mladší dcera podstoupila včera test.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
596
14.10.20 22:16

Úplně tu samou situaci teď řešila teta se strejdou - malý bratranec mel pozitivní učitelku, musel na testy, ale karantena se vztahovala pouze na něj, ne na celou rodinu, každopádně v pondělí vysel pozitivní test bratranci, takže teď je celá rodina v karanténě tak či tak a musí zítra na testy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2470
14.10.20 22:20

Děkuji všem za informace.
Jen doufám že bude v pořádku. Ještě jednou děkuji :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.10.20 22:22
@mayecka píše:
Holky, teď jsem obdržela email od třídní učitelky syna (2 třída) že má dnes potvrzeny pozitivní test na Covid-19 :(
Co teď? Co to pro nás znamená?
Manžel je od včerejšího dne v nemocnici na zákrok ledvinových kamenu, doma mám ještě další dvě děti a dcera ještě dnes byla ve školce.
Mám nějak někoho informovat???
Syn kterého učí má od rána kašel ale to je nejspíš počasím??
Sedíme doma, nikam nejezdíme a nakonec to nedejbože donese že školy :zed: :zed: :zed:

Kasel bych nepodcenovala. Pozitivni clen nasi domacnosti nema temer zadne priznaky (ani zvysena teplota, ani kasel). Pro vas klid i ve vztahu k manzelovi po operaci bych radeji na test sla. Skolni dite to zvladne, jsou mnohem horsi vysetreni (vlastni zkusenost).

• Citovat
  • Upravit
6061
14.10.20 22:28

@mayecka

Já bych asi o této situaci informovala nemocnici, ve které manžel leží, aby o tom věděli. Povinnost asi nemáš, ale přijde mi to slušné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2470
14.10.20 22:30

Já právě ještě nevím zda musí na test. Učitelka psala informační email teprve teď večer a napíše bližší info po konzultaci s hygienou.
Každopádně ráno zavolám doktorce syna a zeptám se jak postupovat.
A mám volat do školky kde byla ještě dnes ráno dcera? Přece jen jsme všichni neustále v kontaktu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.10.20 22:30

Ja jsem ucitelka. Byla jsem pozitivní a ve škole to nikdo ani nevěděl. Kromě vedení. Hygiena mi rekla, ze jestli jsem mela na pracovišti roušku, nic řešit nebudou. Takže všech asi 300 děti, ktere ucim, chodilo dal do školy…

• Citovat
  • Upravit
2470
14.10.20 22:32

@Whitedog informovat je určitě budu to je samozřejmost.
Tohle je fakt pitomý rok :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2470
14.10.20 22:34
@Anonymní píše:
Ja jsem ucitelka. Byla jsem pozitivní a ve škole to nikdo ani nevěděl. Kromě vedení. Hygiena mi rekla, ze jestli jsem mela na pracovišti roušku, nic řešit nebudou. Takže všech asi 300 děti, ktere ucim, chodilo dal do školy…

Potom nemá být tolik nakažených. To nemyslím nijak zle vůči vám. Jen mi to přijde zvláštní od hygieny když rouska není 100% účinná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.10.20 22:37
@mayecka píše:
Potom nemá být tolik nakažených. To nemyslím nijak zle vůči vám. Jen mi to přijde zvláštní od hygieny když rouska není 100% účinná.

No, také mi to přišlo zvláštní. Ja 300 lidi fakt obvolávat nebudu a vedeni ani hygiena to neřešila. Moje doktorka mi rekla, že učitelé moc nikdo neřeší, jinak by uz byla každá škola zavřená :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2470
14.10.20 22:45
@Anonymní píše:
No, také mi to přišlo zvláštní. Ja 300 lidi fakt obvolávat nebudu a vedeni ani hygiena to neřešila. Moje doktorka mi rekla, že učitelé moc nikdo neřeší, jinak by uz byla každá škola zavřená :nevim:

To samozřejmě chápu, kdo by taky trávil celý den u telefonu a navíc většina rodičů by vás ještě seřvala jak si dovolujete být pozitivní :lol:
A můžu se jen zeptat, zvládla jste to bez příznaků celkově? Hlavně už jen hodně zdraví a klidu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
14.10.20 22:48

@mayecka

To mi povídej. Nám to začalo už na silvestra, malej měl 41 horečky a nešly dolů. Držela jsem ho v zábalech, koukala z okna na ohňostroje a říkala si, co nám tento rok přinese. No a přišla korona, celou rodinu mám extra rizikovou… fakt děsný tento rok…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2470
14.10.20 22:54

@Whitedog u nás je to taky na prd… v březnu zamlkle těhotenství, v srpnu mi zemřela sestra, švagr a malá neteř při požáru, manžel na operaci a teď učitelka s Covidem :zed:
Už aby ten rok byl pryč ale bojím se co přijde příští :(
Hlavně se opatrujte i celá vaše rodina. :hug: snad už bude líp :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí