Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Jo a na afty v puse mi celkem pomaha listerin. Pali to jak cert. Ale po vyplyvnuti se bolest zmirni. Myslim ze listerin funguje jako desinfekce a i analgetikum. Trpim na zanety u jednoho zadniho zubu a kdyz si to tam rozstouram mezizubnim kartackem aby se odplavilo co nejvic krve tak listerin krvaceni ihned zastavi.
@stazinka09 ja bych to nejradsi vzdycky z te pusy vyrizla. Ale to bych byla jak ve stredoveku. ![]()
@Brooucinda clovek v zoufalstvi zkusi cokoli i kdyz je to na chvili bolestive. A na opary se jeste doporucuje tea tree. Haha za chvili si budeme moct otevrit amaterskou ordinaci. ![]()
@el009 To jo no!!!
Jako jsou opravdu bolestivý. A když se zadaří na špičce jazyka. Kolikrát je prokusuju, aniž bych chtěla a mám je rozesetý po celý puse!!!
Chtělo by to jméno lékárný a můžem otevírat ![]()
@el009
já to chápu
, taky mě to napadlo, kdyby šel ten jazyk nějak odepnout, namočit, vyléčit a nasadit zpátky. Malá nikdy nemá jen jeden aft, většinou to má po celé puse a tím jazykem furt šrejdí a ze začátku i brečí bolestí. Mě přijde, že nejvíc jí to bolí než se to „úplně vyvalí“. Já na to naštěstí moc netrpím, jen sem tam opar ze stresu a jako malá jsem měla pásový opar, tam byla příčina jasná, nervy ![]()
Z pribaloveho letaku: Bactroban je mistne pusobici antibakterialni pripravek ucinny proti mikroorganismum zpusobujicim vetsinu koznich infekci. Byt tebou, tak to vyzkousim.
Holky, na opary právě vůbec netrpím! Neměla jsem v životě ani jeden! Jen ty afty…
takže to asi virus nebude
Ahojki, já na opary taky trpěla už od dětství, chodila jsem i na laser, to když už jich bylo mnoho a hluboké, to se ale částečně platilo. Je to rozhodně záležitost oslabené imunity (při větších nervovém vypětí jsem nemohla ani mluvit), veškeré mastičky jsou dobré jen ke zmírnění průběhu a zhojení, ale je lepší jim předcházet. Mně po dlouhém zkoušení pomohlo pravidelné užívání hlívy ústřičné v tabletách, právě na posílení imunity, od té doby mám pokoj!!! ![]()
Taky hodně na afty doma trpíme, Dr. doporučil borůvky-borůvkový kompot, afty se stáhnou. Jinak vatičkovou tyčinkou namočenou v alkohoholu aft pořádně vytřu, bolí to tedy řádně, teče i krev, pak potírám tee trea oilem. Opakuju několikrát denně.
Opar jsem snad nikdy neměla ale aftů plno, několikrát do měsíce na jazyku několik, kdo je měl ví jak je to šíleně nepříjemné. Opakovaly se pořád a pořád. Jedla jsem vitamíny b, mazala takovým olejíčkem. No a nakonec mě vyšetřili krev a zjistili celiakii(byla jsem i na vyšetření šlauchem do střev)a od té doby co jakžtakž dodržuju dietu musím zaklepat ale afty vymizely. Nepočítám když se kousnu apod.to se mi udělá, ale opravdu mám víc jak rok klid a je to super. Pokud máš příznaky únavy, třeba průjem nebo zácpu, hubneš atd. může to být celiakie, ale nechci tě strašit. Vyzkoušej co doporučovaly holky a když nic nepomůže, zajdi za obvodním ať ti všetří krev že máš podezření na tuto nemoc.
@mirabellka19
díky za info, to jsem vůbec netušila, že by mohla být takováhle souvislost.
Afty ale muzou byt od cehokoliv…jsou viroveho puvodu, nemyti rukou, rust zubu, teploty.
Prvni holka je mela docela casto
,druha vubec a kluk je mel a do toho jednou jeste Herpetickou stomatitidu, to byl jeste kojenec, opravdu lahoda
.
No právěže můžou být od čehokoliv a já už na to trpím 10 let
něco asi není dobře a moje obvodní lékařka už mě má plné zuby - do očí mi řekla, že neví, co se mnou…