Důvody k interrupci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
107639
6.11.19 12:07
@Mar__tanka1983 píše:
a ještě se snažíte něco změnit?

snazila bych se a nejde to … asi to chce jeste nejaky cas a vyhrocenou situaci, a vyresi se to samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107639
6.11.19 12:11
@Mar__tanka1983 píše:
My jsme poslední dobou byli víc a víc každej sám… :?
ale jo, je fakt, že jsem nikdy nebyla sama, a teď mi nejvíc chybí ten pocit, že máš někoho vedle sebe, komu se můžeš svěřit, kdo tě obejme a ke komu se přitulíš kdykoliv máš chuť a náladu.

Jojo, bydlení už mám, naštěstí to šlo hopem a sehnala sem úplně skvělý byt, perfektní polohou i cenou. Zanedlouho dostanu klíče, ale už teď samozřejmě plánuju, co, kde, kam, jak, kde bude gauč, kde obraz, před třemi dny sem si koupila nové barevné závěsy :lol: To mi dělá dobře. Pěkně čisté, v rámci možností prostorné bydlení, hodlám se zbavit všeho, co nutně nepotřebuju, aby se mi líp dýchalo.
Prostě restart 8)

Hele ale zase aby fešnej motorkář chtěl mě, už trochu opotřebovanou babu :lol: :lol: :lol:

tohle jsem si taky hrozne uzivala. A co dite na to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
6.11.19 12:13

@Venetia jojo, u nás taky došlo k jedné situaci - a najednou to bylo jasné. Druhý den sem otevřela inzeráty na byt..
Já si říkám, že někdy asi člověk potřebuje dostat od Osudu nějakej kopanec, když je sám už zaslepenej a zahrabanej pod vším možným balastem, ale zároveň do toho nechce pořád říznout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
6.11.19 12:13
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím vás, než začnete „měla jsi se chránit“ a tak podobně, tak si to nechte pro sebe. Tohle nepotřebuji slyšet, jelikož se nejedná o můj případ, ale spíše o takovou studii.

Již z názvu je patrné, co mě zajímá. Více mě to ale zajímá z osobní zkušenosti, jaké jste daly důvody k interrupci a jak to vlastně probíhá? Přijdete za svým lékařem a prostě mu oznámíte „nechci to, chci potrat?“.

Ještě jednou pro upřesnění, pouze mě to zajímá.

Děkuji :)

Při telefonátu se mě sestra ptala, jestli je těhotenství chtěné… Důvody se žádné nedávají. Těhotenství není plánované, jaké jsou možnosti ukončení? Protože jde vzít pilulka a nebo už pak musí být revize.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
6.11.19 12:14
@Mar__tanka1983 píše:
@Venetia jo, už je to tak… :? Sypalo se to už nějakou dobu, tak pokradmu… sme ve fázi, že nás to mrzí oba (je opravdu vtipný, když sedíme, oba brečíme, jak pitomci), ale už není cesty zpět.
Ve finále vím, že mi bude takhle líp, ale i tak to bolí…
Akorát sem na FB četla hlášku „Někdy srdce potřebuje víc času, aby přijalo to, co mysl už dávno ví“. To je přesné… :(
:kytka: At to zvládnete co nejlíp a nejdůstojněji :kytka:
K původní otázce. Jsem vděčná osudu, že jsem před takovým dilematem nikdy nestála, byt nějaké neplánované (nikoli nechtěné!!!) děti máme.
Za mě asi plod s velmi těžkým postižením, neoperovatelným, neléčitelným, traumatizujícím…Dítě počaté násilným způsobem (zde bych to asi řešila hned Postinorem, ale tohle je těžké téma). V šílené sociální situaci bych se safra bránila početí, resp, nespala bych s „neperspektivním“ mužem, který nemá potenciál zajistit ev. rodinu…Náročné, bolestné téma pro mnoho žen…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107639
6.11.19 12:16
@Mar__tanka1983 píše:
@Venetia jojo, u nás taky došlo k jedné situaci - a najednou to bylo jasné. Druhý den sem otevřela inzeráty na byt..
Já si říkám, že někdy asi člověk potřebuje dostat od Osudu nějakej kopanec, když je sám už zaslepenej a zahrabanej pod vším možným balastem, ale zároveň do toho nechce pořád říznout.

jj, souhlas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
6.11.19 12:17
@Mar__tanka1983 píše:
Důvodů můžou být desítky, a málokteré z nich se dají vysvětlit jednou větou.
Pro mě by bylo důvodem k potratu od takových jasných věcí jako je znásilnění nebo těžká deformace plodu až po velmi nepříznivé podmínky žití (a to už tak jednoduché vysvětlit není a nejde to tou jednou větou).
Nebo kdybych otěhotněla třeba právě teď :nevim: čerstvě rozešlá, s penězi nadrc (takže při mateřský bych neuplatila ani nájem, natož, abych měla ty děti čím živit), v nájemním bytě, kde můžou být maximálně dvě osoby (já a syn).
Jenže nejsem kretén a důkladně se chráním, abych tohle nemusela řešit.

Jee to mě mrzí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
6.11.19 12:19

@Venetia
no mladej to má tak půl na půl.
Chápe, že se to děje, ale nechápe, že nejsme schopní to vyřešit. Před synem samozřejmě neřešíme důvody, protože na to je ještě malej, takže o to víc se nám komplikuje, jak mu to vysvětlit (hlavně to, proč to opravdu nejde spravit).
Na jednu stranu se těší na nové bydlení (bude to pro něj příjemná změna se spoustou výhod - třeba bude mít blíž do školy i ke kamarádům), na druhou stranu je smutnej…
Samozřejmě bylo taky domlouvání o následné péči o něj.

Není to vůbec jednoduchý… jinak bych řekla, že to zvládá lépe, než sem se bála, ale pak z něj něco vypadne a já zjistím, že nad tím přemýšlí víc, než dává najevo :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
6.11.19 12:22

@Mar__tanka1983 kolik je synovi roků?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3593
6.11.19 12:28

Já byla starší prvorodička /33 let/, a předtím, než jsem šla na genetický ultrazvuk, se mně doktorka zeptala, že v případě, že by dopadl špatně, jestli mi brání nějaké náboženské důvody pro ukončení. Náboženské mi nebránily, možná ani jiné, v té chvíli jsem nevěděla jak bych se rozhodla,,,na dítě sama, peníze taky nic moc, nevím jak bych to zvládala. Naštěstí takové rozhodnutí nebylo potřeba.

Tak to jen k tomu, že sama doktorka se mně ptala, vpodstatě taková nabídka.

@Anonymní píše:
Ahoj, prosím vás, než začnete „měla jsi se chránit“ a tak podobně, tak si to nechte pro sebe. Tohle nepotřebuji slyšet, jelikož se nejedná o můj případ, ale spíše o takovou studii.

Již z názvu je patrné, co mě zajímá. Více mě to ale zajímá z osobní zkušenosti, jaké jste daly důvody k interrupci a jak to vlastně probíhá? Přijdete za svým lékařem a prostě mu oznámíte „nechci to, chci potrat?“.

Ještě jednou pro upřesnění, pouze mě to zajímá.

Děkuji :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
6.11.19 12:48

@pe-terka za chvilku mu bude osm.
On chápe, že bude někdy se mnou a někdy s taťkou, už teď to tak bylo (různé aktivity, různí kamarádi, s tátou na ryby a na vodu, se mnou s kamarádama na hřiště nebo na výlety). Nepobírá to, že už nebude takový to, že se večer sejdem všichni dohromady. I ve svým věku často spává s náma v jedný posteli, to už samozřejmě nepůjde :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
6.11.19 12:50
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
6.11.19 13:02

@Mar__tanka1983 tak to už se v dobré obrací, úplně tě vidím, jak vesis záclony a aranzujes vázy :D hele je vidět, že málo čteš časopisy a noviny, to bys totiž věděla, že zralé ženy jsou nejlepší milenky :mrgreen: i na novinkách psali

• Citovat
  • Upravit
Lalelale
6.11.19 13:06
@Mar__tanka1983 píše:

Mně přijde, že obecně řečeno člověk hodně snese, překousne tohle, tamto, roky… A najednou jednoho dne přijde něco, co už prostě skousnout nejde a co nešlo vyřešit roky je najednou jasné.

• Citovat
  • Upravit
31292
6.11.19 13:09
@Lalelale píše:
@Mar__tanka1983 tak to už se v dobré obrací, úplně tě vidím, jak vesis záclony a aranzujes vázy :D hele je vidět, že málo čteš časopisy a noviny, to bys totiž věděla, žezralé ženy jsou nejlepší milenky :mrgreen: i na novinkách psali

No já to vim (z vlastní zkušenosti) ale aby to věděli i ti fešní motorkáři :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí