Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Mar__tanka1983 píše:
@pe-terka za chvilku mu bude osm.
On chápe, že bude někdy se mnou a někdy s taťkou, už teď to tak bylo (různé aktivity, různí kamarádi, s tátou na ryby a na vodu, se mnou s kamarádama na hřiště nebo na výlety). Nepobírá to, že už nebude takový to, že se večer sejdem všichni dohromady. I ve svým věku často spává s náma v jedný posteli, to už samozřejmě nepůjde
to chápu, mám podobně starou jednu z dcer. Holt musíš na rovinu, že se to někdy dospělým stává, že si přestanou rozumět. A když to trvá dlouho, je lepší se rozejít. Že syn za nic nemůže a pořád budete jeho milující rodiče, oba dva. Věřím, že to zvládnete
Držím ti pěsti, at projdeš tak těžkou životní etapou co nejsnáz ![]()
@pe-terka děkuju.
Synovi sme samozřejmě vysvětlili vše tak po pravdě, jak to jen šlo (právě o tom, že ho pořád milujem, i to, že se s tátou máme pořád rádi - a to vlastně máme, svým způsobem, ale prostě společné žití už nejde a že se chceme rozejít dřív, než bysme se už jen hádali a bylo by to ještě horší).
Je tam toho samozřejmě víc, ale to už není nic pro jeho uši ![]()
Já taky pevně doufám, že to zvládneme ![]()
Mým důvodem byla moje a exova debilita- nechránili jsme se. Hrozně jsem se bála, bydlela jsem furt doma, věděla jsem, že mě rodina nepodpoří a bylo by to doma peklo, plus to bylo zrovna léto po maturitě, měla jsem nastoupit na výšku… Dítě jsem jako i chtěla, ale bývalý do mě furt valil jak dítě mít nemůžeme, že není připraven se starat, že ještě pořádně necestoval, nemá našetřeno bla bla a valil do mě tak dlouho, že jsem se prostě rozhodla pro potrat. Stydím se za to, ale myslím, že to bylo dobré rozhodnutí. Z něj se časem stal násilník, tak kdoví v jakých podmínkách by dítě vyrůstalo. A na 1000% jsem si jistá, že ani alimenty nebo jakoukoli podporu bych neviděla. Takže toho mrňouse mi je strašně líto, že kvůli 2 nezodpovědným lidem nedostal šanci na život, ale prostě jsem se tak rozhodla no.
@Mar__tanka1983 píše:
No já to vim (z vlastní zkušenosti) ale aby to věděli i ti fešní motorkáři![]()
![]()
![]()
I ti čtou noviny a časopisy ![]()
@Bubla Bůčková píše:
@Mar__tanka1983 hlavně cítíš velkou úlevu, ne?
No, tak sem se zamyslela a ne. Úlevu necítím.
Zatím pořád převládá pocit nasranosti, křivdy, zrady v kombinaci se škodolibostí, podle toho, na co si zrovna vzpomenu. Taky obavy, aby to vyšlo tak, jak sme si domluvili.
A samozřejmě se taky těším do novýho a cítím naději. Úleva se ale ještě nedostavila…
Teď sem v tý fázi, kdy už vím, že bude líp, ale líp ještě není ![]()
Jedinou úlevou pro mě je, jestli se to tak dá nazvat, že jsem nepodlehla tlaku na druhý dítě. Protože bych byla v pěkný rejži, až po uši, kdyby jo…Asi nějaká prozíravost? ![]()
@Mar__tanka1983 píše:
Zatím pořád převládá pocit nasranosti, křivdy, zrady v kombinaci se škodolibostí, podle toho, na co si zrovna vzpomenu. Taky obavy, aby to vyšlo tak, jak sme si domluvili.
A samozřejmě se taky těším do novýho a cítím naději. Úleva se ale ještě nedostavila…Teď sem v tý fázi, kdy už vím, že bude líp, ale líp ještě není
Jedinou úlevou pro mě je, jestli se to tak dá nazvat, že jsem nepodlehla tlaku na druhý dítě. Protože bych byla v pěkný rejži, až po uši, kdyby jo…Asi nějaká prozíravost?
To jo, ale takových případů je…
@Bubla Bůčková píše:
To jo, ale takových případů je…
teď nevim, v jakým smyslu to myslíš… ![]()
@Mar__tanka1983 píše:
teď nevim, v jakým smyslu to myslíš…
No že si do toho ženská pořídí druhé dítě… A ty si to, jak dobře píšeš „vychytala
“
@Mar__tanka1983 píše:
A samozřejmě se taky těším do novýho a cítím naději. Úleva se ale ještě nedostavila…Teď sem v tý fázi, kdy už vím, že bude líp, ale líp ještě není
Jedinou úlevou pro mě je, jestli se to tak dá nazvat, že jsem nepodlehla tlaku na druhý dítě. Protože bych byla v pěkný rejži, až po uši, kdyby jo…Asi nějaká prozíravost?
Taky je mi líto, co zrovna prožíváš, já Tě vnímám jako nekonfliktní, inteligentní bytost, která dokáže pomoci snad s jakýmkoliv problémem.
Píšeš, že necítíš po rozchodu úlevu, bereš váš vztah jako opravdu ukončený nebo alespoň trochu pochybuješ?
@Klopotkova
AHoj, děkuju, já si to taky myslela, že si dokážu poradit se vším. Bohužel na tohle ale musí být dva…
Opravdu ukončený? No to nebude nikdy, vzhledem k dítěti
Není to ten rozchod, kdy čáu a už se v životě nemusíme vidět. My naopak budeme v celkem těsném kontaktu i nadále.
Jinak nepochybuju. Jo, je mi to líto, pořád ho pro některé věci mám ráda, respektuju ho jako synova tátu a vím, že pokud spolu máme ze syna vychovat normálního dospěláka, bude potřeba spolupracovat. Ale žít bych s ním už nechtěla ani boha.
Jen je to prostě pořád hrozně čerstvé, a tak si tím musím projít postupně. Ještě před týdnem sem byla v úplně jiném rozpoložení než jsem třeba teď
![]()