Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Etcetera78 jo před těhu, doktorka jí zkontrolovala, i mě na utz ukazovala jak jí měří a že další těhu by to mělo být ok, ale nic neni na 100%, že neví jak bude reagovat v těhotenství, navíc jsme vždy měla mega břicho
a bylo to ok, sice jsme rodila v 34tt ale jizva byla v normě ![]()
Je to hrozně individuální - záleží na tvém fyzickém stavu, průběhu těhotenství, rozestupu mezi jednotlivými těhotenstvími a stavu jizvy. Já jsem také po 2 císařích, první akutní, druhý po pěti letech plánovaný a před druhým mi lékaři rovnou dávali podepsat papíry, že mi udělají i sterilizaci. Odmítla jsem, ale bylo mi několikrát několika lékaři zdůrazněno, že další těhotenství už nepřichází v úvahu, že by mě to ohrozilo na životě. Ale já měla po prvním velké problémy s hojením jizvy a celé druhé těhotenství se lékaři obávali, zda jizva vydrží.
@martina2322 Ja bych se tretiho tehotenstvi zase tak moc nebala. U nas v nemocnici proti 3 cisarskemu rezu nic nenamitajo, kor kdyz jsou ty predesle bez problemu. Dokonce jsem cetla nekde diskuzi maminek co po dvou cisarskych rezech porodily spontane.
@Etcetera78 moc děkuju za podporu, uvidíme podle situace…Já jsem první porod měla vyvolávaný a po 13h bolestí stejně skončil sekcí, tak doufám, že by to nedopadlo stejně. Jako můžu říct, že se toho přirozeného bojím o trochu víc, ale vzhledem k tomu, že to má spoustu plusů, tak to nechci zatracovat a ještě to zkusit.
@martina2322 píše:
Ahoj holky, jsem po dvou císařských řezech. první plánovaný poloha koncem pánevním a druhý akutní jelikož jsme měli obě infekci listeria která nás obě s dcerou ohrožovala na životě. zajímalo by mě jak je to s dalším těhotenstvím a porodem po těch dvouch řezech. doporučuje se nebo ne? máte s tim některá zkušenosti?
Pohoda, ani jsem nebyla na rizikovem, hojila jsem se vzdy dobre, a na tom hodne zalezi, kdyby neco nebylo v poradku po tom druhem, videli by to a nedoporucili by…ja se ted se snazim jit do 4 teho, i kapacita u Apolinare me rekla, neni problem…ale chce to vzdy nejakou tu pauzu, myslim ze idelani je tak ty 2 roky a vic;) ![]()
jen snad…uz se hlida, aby se ti nerozbehl porod, musela by jsi rychle do nemocnice…ta ruuptura ta hrozi jen kdyz pracuje deloha, tedy stahy…ale to se pohlida, rodi se o fous driv cca po 38 tt
muj treti byl nej z tech tri…prubeh hojeni rekonvalescence, a to uz me bylo 38…rodila jsem ve spinalu…bylo to fajn..vidis hned i detatko..nemuzu si na nic stezovat…kojeni vzdy ok, rozbehlo s edobre a rychle
tolik pro povzbuzeni aby jsi nemela strach ![]()
srusty nemam…
jo a jeste, bych rada napsala toto, ten druhy cisar jsem mela ve Zline…nikdo se me na nic neptal, a nic nerikal, jakoze konec a uz nic…naopak kdyz me neco bolelo tesne po a to dost..coz ted uz nebylo u tretiho, tak me sesra rekla potreti to bude horsi..a tobyl rok 1995
takze za me…no problem, pokud je tedy splneno to bezproblemove hojeni a casovy odstup
![]()
Holky díky za komenty, já mam teda ted čerstvě po tom druhém císaři ale tahle otázka mě napadla hned protože se myšlenky na třetí dítě nevzdávám a někde jsem četla že že už se otěhotnět nesmí tak jsem chtěla znát názory a zkušenosti. tolik jsem chtěla rodit přirozeně ale bohužel, nebylo mi dopřáno.. ![]()
@martina2322 píše:
Holky díky za komenty, já mam teda ted čerstvě po tom druhém císaři ale tahle otázka mě napadla hned protože se myšlenky na třetí dítě nevzdávám a někde jsem četla že že už se otěhotnět nesmí tak jsem chtěla znát názory a zkušenosti. tolik jsem chtěla rodit přirozeně ale bohužel, nebylo mi dopřáno..
niceho se neboj…vse bude ok, ja ted uvazuji na doporuceni o ctvrtem jak uz jsem psala
![]()
Ahojky ja mam take dva cisarke rezy
Me prvni tehotenstvy bylo moc ryzikove mela jsem spatnou odovou vodu a citila jsem.jen slabe pohyby v 6 mesici se my to zhorsilo musela sem kazdy dva dny chodit di nemicnice na kapacky aby me miminko zachranily v 7 mesici jsem musela postoupit svuj prvni porod a to cisarsky rez..Muj syn vazil jen 1.kg a meril 19 cm byl 2 a pul mesicu v inkubatoru..Ted je to zdravy a krasny kluk muj synacek…
druhe tehotenstvy bylo lepsi skoro cele tehotenstvy probyhalo v poradku az ke konci 7 mesici tehotenstv tak opet nastalu potize spatna a malo plodovy vody..Pohyby jsem. citila normale..ale lekari my v 8 a pul medici provedly opet cidarsy rez dcera vazila 2kg a merila 22cm…Ted je ze me pysna mamika
Ja s tremy cisarky zkusenost nemam.ale ma svagrova ano ta opravdu postpupila 3 cisarke rezy… tedy ma za sebou 4 porody dve prvni deti porodina normalni prirozenpu cestou.. dalsi dva porody ( dalxi dve deti )
odrodila v cisarkem reze prvni cisarsky res byl bez konplikacich druhy cisarsky rez uz byl o trosku vic takovy s temy konplikaci..a ted. a ten 3 ti cisarsky rez ano je nebezpecny jak pro maminku tak i pro miminko..
jeji cele tehotenstvy probihalo ze zacatku dobre az do pateho tehotenstvy..v tom 5 mesici nastaly komplikace maminka casto ondlivala byla slaba miminko prestalo kopat tedy stracela pohyby..ted to prislo svagrova musela lezet v nemicnici 2 mesice na kapackach aby ji a miminko zachranily..v v mesici to bylo nejhorsi nejhirsi vzprava co sem kdy skysela..Matka nebo dite… ale ma svagrova htela zachranit dite muj svagr zas maminku protoze doma ji cekali dalsi deti.. a co ted?!! Maminka se rozhodla ze to necha v rukou bozi..tak podsoupila to velki ryziko 3 cisarsky res… maminka i miminko vyvazly skoro bez problemu po pirody si je tam v nemocnici nechaly dalsi mesic…svotva ubehl ten zatracenej mesic a maminka i detako zemreli… opravdu je to takak ted my zas tecou slzy po tvari a vsem maminkam se omlouvam za chybicky a take preji mnoho zdravycka vam i vadim detickam… doufam ze ste to pone precetly a rozulely ste tomu…jestly vas bude jeste neco zajmat ohledne tomuto clanku staci se zeptat