Překotný porod do 2 hodin

1598
23.9.13 21:53

Překotný porod - do 2 hodin

Ahoj maminky, je tu někdo z vás, kdo měl překotný porod? Čili do 2 hodin od prasknutí vody či prvních bolestí? Já tak rodila před týdnem a tak nějak jsem do dneška z toho překvapená :-D. Tak bych si chtěla o tom s někým povyprávět a pokecat, kdo to také zažil :-)
Můj porod vypadal tak, že jsem si nejdřív myslela, že potřebuji na velkou :-D. Co jsme přijeli do porodnice, byla dcerka za 30 min venku :-D. Celkově od prvních bolestí a toho pocitu na WC to trvalo 1,5 hodinky. Byl to můj druhý porod. První trval 4 hodiny, co jsme přijeli do porodnice. Tak nějak jsem si přála i takhle rychlý porod, ale nikdy bych nevěřila, že se mi to splní :-D.
Některá z vás to asi určitě ani do porodnice nestihla a rodila jste cestou nebo i doma. Vyprávějte, přehánějte :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
47759
23.9.13 21:56

Já měla všechny 3 porody rychlý, max. 6. hod. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
23.9.13 22:00

Játedy neměla až tak překotný, 4 hodiny a 3 minuty od první kontakce :mrgreen: ale nabralo to rychlý spád, furt 8-10minut, najednou 3, 2 a už jsem se modlila, hrclo to strašně rychle, sotva jsme dojeli do porodnice, za 15 minut, jak jsem byla šťastná, že se otevřely ty dveře, vyhrkla jsem, že rodím a nevydržím to a sestra se na mě podívala a povídala takovým tím blahosklonným jako když mluví na debila: Matko, klid, natočíme ozvy :mrgreen: no, tak jsem si říkala, že je to fuk, můžu porodit i před porodním sálem v sesterně, naštěstí přišla doktorka, vytřeštila oči a už mě táhli :mrgreen: na jednu kontrakci byla malá venku, 4050gramů :mrgreen: porod snů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
23.9.13 22:01

@ivana-domca Tak to mám šanci pak i u 3. :-D no a byl každý čím dál rychlejší nebo tak na přeskáčku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
23.9.13 22:01

Zavidim. U me i potrat trval 3 dny o porodu radsi nemluvim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
23.9.13 22:02

Mně se takhle narodil druhý syn- v 1 mi prasklavoda- spala jsem, do té doby ani náznak kontrakcí, v půl 3 byl na světě.. do Krče jsme dojet stačili, ovšem jen díky tomu, že jsmenáhodou nebyli na chatě u Sázavy, jako týden předtím. Chtěli jsme si to zopakovat- tu hoďku přece dojedem, jsmesi říkali.. no- bylo to jentaktak, když jsme to měli z Malešic těch 20 min :-)))) Akorát jsem teda byla dost vevnitř potrhaná a museli mě i nastřihnout. Ze sálu jsem odkráčela po svých- bylo to naprosto v pohodě- zato tak po dvou dnech a ten měsíc poté… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
23.9.13 22:03

@terinka4444 Hezkýýý :-D jo ty sestry mě dostaly taky :-D Když jsme přijeli, se zeptali, s čím tam jdu, říkám bolesti po 2 minutách. Tak se svlíkněte, no dr pak do mě šáhla a otevřená hned na 7cm :-D ještě že jsme měli porodnici za rohem :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
23.9.13 22:04

Muj prvni porod: v 1hod jsem jeste diskutovala se sestrickou u meho bezneho gynekologa, ze to budou poslicky, ze mi vlastne nic neni. ve 2 jsem byla na porodnim sale otevrena na 8 (mezitim jsem si strihla cestu autem pres mesto), ve 3 jsem byla na operacnim sale na akutnim cisari.
na prvorodicku mi to prislo dost rychle, ale rozhodne si nestezuju :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2170

@hmvpapir @ivana-domca :palec: to se máte :mrgreen: Já jsem měla dva ale trochu jinak než vy, prý se tomu taky říká překotný porod. Kontrakce jsem měla dva dny, vždy to byl vyvolávaný porod. Po prohlídce doktora nebo sestry mi bylo řečeno že to bude za x hodin a nakonec to bylo během pár minut 8o. U staršího syna jsem měla hlavičku venku a nikde nikdo :cert: Trvalo několik minut než jsem se dovolala pomoci. :zed: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598

@Vemas To mě mrzí, tak snad příště to další prcek vynahradí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102860

@hmvpapir Já měla podle téhle definice oba překotné…
U prvního jsem jela na kontrolu do porodnice (vtipně sama a autem) a doktor při monitoru - a vy nemáte kontrakce - ne, nemám - ale tady se mi ukazují… podívám se jak jste otevřená… tak si zavolejte partnera, ať jede… no patner stihl přijet a já stihla přípravu a chvilku na to byl malý na světě. Celkový čas nevím, ale tak cca 1,5 od toho co se pan doktor podíval :mrgreen: jo a to mi ještě nic nebylo, kontrakce se spustily až po klystýru.
Druhý, moje noční můra, že to bude buď doma nebo že pojedu ve špicce přes půlku Prahy… no, malá se začla hlásit tak kolem 3:45 (v noci) takové neurčité bolesti v zádech, šla jsem zabalit tašku, vzbutit partnera a jeli jsme. Přípravu jsme tentokrát nestihli, no nejen přípravu, ani žádné papíry :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
903
23.9.13 22:05

Já se hlásím. Porod trval necelou hodinu… A byl to pro mě dost děsný zážitek, docela dlouho mi trvalo než jsem ho zpracovala. Byl to absolutní šok :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
23.9.13 22:06

@Ali-Ali Taky pěkný, tak hlavně, že to dobře dopadlo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
23.9.13 22:07

@Oliverkaa To věřím. A děsný zážitek v čem? Extrémní bolest?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
23.9.13 22:07
@hmvpapir píše:
@terinka4444 Hezkýýý :-D jo ty sestry mě dostaly taky :-D Když jsme přijeli, se zeptali, s čím tam jdu, říkám bolesti po 2 minutách. Tak se svlíkněte, no dr pak do mě šáhla a otevřená hned na 7cm :-D ještě že jsme měli porodnici za rohem :-D

když do mě hrábla, já byla na osm :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky