Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj maminky:)
Prosím, potřebuji objektivní posouzení.
Přenáším, podle prvního termínu 41+3, podle druhého 40+3 (druhý byl prý přesnější).
Nic se pořád neděje, cesty betonové, miminko nahoře, ani hamilton nejde udělat.
V pátek mám kontrolu, v úterý nejpozději vyvolávání a te´d už důvod, proč sem píšu.
Já mam za sebou druhou hroznou noc, mě otékají a bolí v noci ruce, musela bych spát asi v sedě, což nejde, protože mám mimo uplně pod žebry. Pravá ruka oteká více než levá. Nohy také trochu, ale to mi nedělá obtíže.
Já teď nevím, jestli to je od páteře nebo mám přiškrcené někde tepny, nebo co se mi děje. Ta pravá ruka je co se jemné motoriky týká uplně nepoužitelná.
Mám dilema s tím, že jestli pojedu do nemocnice dříve, budou chtít hnedka vyvolávat, já se toho bojím jak čert kříže a nevím, jak se rozhodnout. Nic není připravené, po několika pokusech to skončí beztak cs… proste v tomto jsem pesimista.
Tlak mám celé těhu spíše nižší, ani te´d se mi nezdá, že bych měla zvýšený, tlakoměr bohužel nemám.
Jsem unavená jako kotě, kdyby mě netrápila ta ruka, tak to uplně asi zazdím a počkám na kontrolu v pátek, ale bojím se a nechci ublížit miminku. Hemží se tam čile.
Uklidněte mě nebo mi nadejte a pošlete na vyvolávání, ale rozsekněte mě objektivně. ![]()
Mě otékaly jak ruce tak nohy tím stylem, že jsem chtěla ráno vstát s postele a nohu jsem měla tak nateklou a motoriku tak v hájí, že jsem si stoupla a upadla
o rukách ani nemluvím, ty sem do porodu měla nepoužitelné
Vzala bych moč, sjela do nemocnice, že dost otékáš, s díky odmítla vyolávačku, pokud bude vše ok, ale pokud bdeš mít bílkovinu v moči, tak je jasno. Změří ti tlak, mohli by nabrat jaterky, jak to tělo zvládá… Neboj se odmítnout vyvolání, pokud k němu není důvod, ale zase po termínu rostou různá rizika, a hlavně tu případnou preeklampsii je potřeba hlídat, je to sviňa.
Piješ maliník? Zázvor? Pokud ne, stavila bych se lékárně, koupila maliník a zázvorový čaj, denně litr maliníku a litr zázvorového čaje (čímž máš pokrytý pitný režim
) a v úterý už mžeš mít mimčo dávno v náručí bez vyvolání ![]()
Ja bych jela… nejsem zastancem prenaseni… a tohle, uz je asi akorat trapeni.
Ber to fakt jen, jako muj osobni nazor, co ja… tady se musis rozhodnout TY, co je pro Vas dva nejlepsi… za chvili to budes delat hodne casto ![]()
drzim pesti, at je vse OK ![]()
Ty otoky můžou být nebezpečné, asi bych pro jistotu do porodky dojela, buď tě pošlou domu, nebo si tě tam nechají. Pokud citíš, že je něco špatně určitě bych jela. Hodně štěstí a snadný a rychlý porod přeji. ![]()
Jela bych. Vyvolávání není tak hrozné. Pro mě to byl dokonce nejlepší porod -ten vyvolávaný - a to mám s čím srovnávat
@MarieOVMUC ahoj, sice s tím nemám zkušenost, ale podle tvého popisu bych jela
a případného císaře se neboj. ať je mimčo brzo a v klidu venku ![]()
Jela bych, muze to byt preeklampsie, cimz nechci strasit, ale takhle se muze projevovat a muzes byt ohrozena ty i miminko. Taky nemusis skoncit u vyvolavani, ale u akutniho cisare a to mi prijde teda horsi. A pro uklidneni - o vyvolavani slysim same strasaky, ale co jsem mela okolo kamosky, co jim vyvolavaly, tak ani jedna nemela zkusenost, ze by to bylo tak hororove, jak se to popisuje.
@MarieOVMUC a já tě ještě uklidním, že ani ten akutní císař není hrozný. Porod bolí při, císař po, ale časem zapomeneš na obě bolesti.
Ahoj, ty problemy s rukou nejspis souvisi se zatezi, kterou na zada klade tvoje tehotenstvi. Mela jsem (krom) otoku to same a jeste mi to tri tydny po porodu pretrvava. Budim se v noci se zmrtvelymi koncetinami, v lepsim. pripade s mravencenim aniz bych si je prelezela ![]()
Jo a pro tvuj klid…pri prvnim porodu jsem byla zabetonovana jeste dlouho po odtoku plodovky a pri kontrakcich. Mimino vysoko, zadne otevirani…nic. A porodila jsem prirozene bez leku.
Jestli je tohle rano neco,, jinak" tak mozna porodis. Dej vedet!!! Myslim, ze zitra uz budes v porodnici a vedle tebe se bude v postylce kroutit maly balicek ![]()
@MarieOVMUC Otoky jsou blbý.. Co moč, je ok, ono se to může změnit rychle. Já nastoupila do porodnice den před vyvoláním a mamina co tam byla se mnou mazala ráno na císaře, ty hodnoty jí vyskočily rychle, do té doby byla celkem ok. Já šla na vyvolání ve 41+6 do té doby ani ťuk, ani poslíček, na monitoru rovná čára. Nakonec bylo hotovo za tři hodiny po prasknutí vody na sále. Bolelo to, kontrakce pak chodily bez přestávky, nechala jsem si epi, protože jsem si nedovedla představit, že s těma bolestma budu ještě tlačit. Ale nemám srovnání s normálním porodem, možná jsem jen srab ![]()
Nicméně si pamatuju, jak si zakládala diskuzi a byla si v nemocnici, plná strachu, že nejsi doma s první.. Tak vidíš, nakonec přenášíš, dopadne to taky dobře ![]()
Přesně takhle jsem to měla já před 5 týdny. Mimčo namotaný na žebrech, cesty nepřipravený a přenášení. Navíc hice v srpnu, takže nateklá jak prase, unavená z nevyspání, levá strana těla nepoužitelná, neb mi mimčo zacpalo všechno, co se dalo. Hemilton provedenej 2× (byla jsem pouze CS 1) výsledek nula. Takže nakonec nástup na vyvolání. průběh porodu nebudu popisovat, ale dost hroznej a po cca 8 hodinách bolestí po 2/3, 1/2 minutách proveden císař pro nepostupující porod. nakonec usoudili, že bych normální cestou stejně neporodila, ani kdybych začla rodit normálně doma, jelikož náš mladej měl 4,220 kg. a já na to nemám postavu a po těch hodinách kontrakcí ani neměla sil ![]()
Tím tě nechci strašit, každý porod je jiný, ale pokud se to nerozjede samo, vyvolávat budou a ty se tomu neubráníš, jelikož ti tam mimčo do Vánoc nenechaj. Přesto přezevšechno přeju rychlý a bezproblémový porod ![]()
Taky bych Jela…driv nebo pozdeji to mimino ven musi
vyvolavacky se neboj, to bude urcite dobre
hodne stesti ![]()
@MarieOVMUC Hele normálně jsem zastáncem přirozenýho porodu, ale pokud se nic neděje, tak si myslím, že to s největší pravděpodobností skončí akutním císařem přes všechny snahy, aspoň podle zkušeností z mýho okolí.. Já osobně bych tam šla - zkontrolovat, jestli je všechno oukej - ale na vyvolávání bych hodila z vysoka bobek, rovnou se domluvila na plánovanýho císaře. Tak bych to udělala já. No přeju pevný nervy a šťastnou ruku v rozhodování a klidnej porod! A zajeď si tam hned ![]()
Všem Vám holky moc děkuji za rady a povzbuzení. Trošku jsem už splaskla, tak snad to na pree. nevypadá, každopádně kdybyh začala otékat, tak hnedka pojedu.
Maliník doma mám, uvařím ho hnedka.
Napadlo mě si nějak přivodit průjem, ale nevím jak, že by to tu dělohu poškádlilo:D
@mischelinka Já se císaře nebojím, porodní bolesti nebo pak po císaři prostě nějak přežiju a zakrátko zapomenu. Mi jde o ten kontakt. Jak psala @Sibyla0, že si mě pamatuje, mě by ten císař a následná péče uplně zmasakroval. Jako představa, že mi ho vyrvou z břicha, když budu mít štěstí, tak ho uvidím a pak několik hodin budu bez něj… Já se bojím, že bych to nedala.
Pořád mi to nejde do hlavy, první dcerka měla skoro 3800, byla venku od prasknutí vody a prvních bolestí za 8 hodin. byla by možná dříve, kdybych já chytrá nenarazila na tak superního anesteziologa, co mi špatně napíchnul epidurál… jiný příběh
Teď je to 19 měsíců od prvního porodu a mimčo vypadá stejně velké neli vetší, už jsem byla zastavovat porod ve 30. týdnu a přenáším…
Nejraději bych to měla za sebou, ale chtěla jsem dopřát tělu čas, ať se připraví, já neměla ani poslíčky snad. Fyzická námaha velká a opakovaná byla, sex, ikdyž v tomhle stavu - trapas, byl:D masírování všeho možného bylo.. ![]()