Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, dělá se při přenášení ultrazvuk? mám týden po termínu a už jsem na pondělí objednaná na vyvolání, je mi ho divné, že mi ho nedělali, kamarádkám prý odhadovali váhu miminka, říkali, jak se tlačí do porodních cest a já se vždy dozvím jen cervix skore. rozhoduju se, jestli nepoprosit o oddálení toho vyvolání, tak by mě zajímalo, jestli mi aspoň před tím vyvoláním řeknou něco víc…jak jste to měly vy?
Jabyla na vyvolani a uz delali az v nemicnici, pred vysetrenim vnitrku
@Seizdra píše:
Jabyla na vyvolani a uz delali az v nemicnici, pred vysetrenim vnitrku
asi tak ![]()
Mě dělali UTZ kvůli obavám z velkého mimča a proto mi také porod vyvolávali 2. den po termínu, nakonec byl malý 3,85 kg, takže normální. No ale nevím, jestli UTZ jinak, když obava z velkého mimča není, dělají běžně. Není proč. Mimino je už tak zkroucené, že se stejně nedají takové ty míry měřit a tak se ty odhady dělají velmi těžko. A polohu tak velkého mimina určí i bez UTZ.
Prenasela jsem 15 dni (vlasne jen 1, tech 14 dni je po terminova gravidita) a me ultrazvuk nedelali. Jen jsem ob den chodia na monitor. Asi jak kde. Posledni utz bylo na 38tt.
Při přenášení by měli kontrolovat průtoky pupečníkem a množství plodové vody.
A podle toho o rozhodnout o možném vyvolání.
Přenášela jsem 10 dní. Poslední UTZ jsem měla ve 30.tt. Od té doby nikdo nic nekontroloval. Jen jsem chodila na monitor.
@mejdylko píše:
Prenasela jsem 15 dni (vlasne jen 1, tech 14 dni je po terminova gravidita) a me ultrazvuk nedelali. Jen jsem ob den chodia na monitor. Asi jak kde. Posledni utz bylo na 38tt.
sice to neni k tématu, ale hodně sem se pobavila u tvýho popisku nebo podpisu nebo jak se to vůbec jmenuje
![]()
Taky mi ho od 36tt nedelali. Prenasela jsem 10 dni a pak rovnou vyvolani.
Ultrazvuk mi při přenášení dělali a ještě že tak, až při té příležitosti zjistili, že děcko je velké a v poloze nevhodné pro přirozený porod, takže mi doporučili sekci, kdyby se chuděra začal rodit dřív (sám nebo vyvolaně), tak by to bylo asi dost komplikované. Takže u dalšího si budu na ultrazvuku kolem termínu nebo při přenášení trvat.
Ano, dělali mi ho pokaždé od předání do porodnice. Takže od 39+6 co 2 dny.
Me delali utz 40+3 v patek, porodila jsem 40+5 v nedely, jinac v pondeli bych mela nastup na vyvolani(treti gravidita) a rikali ze by mi ho udelali pri prijmu ![]()
Já až po přijetí na vyvolání - ve 41+5, vyvolávat začali druhý den. Předtím jsem chodila obden na monitory a občas se někdo pohrabal ![]()
Poslední utz v 33tt a pak až při přijetí na vyvolání v porodnici v 41+1. Mezitím jen monitory, max do mě občas někdo šáhnul, ale průtoky pupečníkem ani kontrola plodovky se u mě nekonala.