Může k porodu 16letá holka?

hamanek1
10.9.13 19:28

Může k porodu 16letá holka?

Kamarádka se chtěla zeptat, rodí v prosinci a zda může k porodu její 16 neteř když bude mít nějaký souhlas rodiču a zaplatí si to samozřejmě určitě jsou tam nějaké poplatky? Může nebo se tam smí až od 18?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12743
10.9.13 19:30

On jí nikdo legitimovat nebude kolik jí je… ale já bych teda 16 letou holku k porodu nevzala. sama jsem na zdrávce viděla porod kolem toho 17 roku a teda nijak super zážitek to nebyl :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lindsay15
10.9.13 19:30

@hamanek1 Můžou tam i starší sourozenci, takže určitě ;)

• Citovat
  • Upravit
Anna.V
10.9.13 19:35

Může ale taky bych nedoporučovala..já byla kamarádce při porodu a to jsem ještě nerodila..byl to silný zážitek a naštěstí to šlo celkem rychle.. Samozřejmě může kdykoliv odejít, ale pro rodící bude určitě větší podpora někdo, kdo ví co a jak a jen tak se tam nesloží. ;)

• Citovat
  • Upravit
11117
10.9.13 19:37

@hamanek1
ja videla na stredni porod jenom na videu a dalsich cca 10 let jsem byla presvedcena, ze dite budu jedine adoptovat…
to neni nadsazka, fakt me to vzalo a nechtela jsem nikdy mit deti :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
malinada
10.9.13 19:43

Ale tak proč ne, rozhodně pak bude ta nejpečlivější uživatelka antikoncepce pod sluncem. :lol: Nicméně já bych tohle dítěti (a šestnáctka pro mě dítě je) neudělala. Rodička by měla mít rozum, aby věděla, že děti k porodu nepatří. Nikdy člověk neví, jakou cestou se porod bude ubírat a pokud se to zvrhne v kleště a stříhací krvavý jatka, tak z toho může mít přihlížející trauma i jako dospělá osoba, natož děcko co sotva stihlo na občance ošoupat jeden růžek.

• Citovat
  • Upravit
10568
10.9.13 19:43

Tak ja bych ji nevzala, i pro starsi zenskou je to dost zajimavy zazitek natoz pro tak mladou holcinu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6971
10.9.13 19:44

Každý má jinou povahu… :) určitě může, někde jsem četla, že snad i mladší dokonce..nevím..:) jestli jsou si blízké tak proč ne, ale „cizího“ člověka bych si k porodu nepustila:D..ani kamarádku ne… maximálně přítele a nebo mamku.. nikdo jiný mi neni tak blízký aby mohl sdílet můj porod se mnou:D :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6971
10.9.13 19:46

Jinak já viděla porod na videu někdy ve 13-ti a názor že dítě chci brzo se nezměnil:D.. je mi 20 a jsem těhotná..;) :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1491
10.9.13 19:49

Já byla v 16ti letech u porodu své tety, která v té době byla spíše nejlepší kamarádkou a nikdo mi nic neřekl :) ale v tomto věku bych to nedoporučovala, měla jsem z toho smíšené pocity a rodit někdy sem odmítala :lol: teď mám dvě dcerky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
10.9.13 19:51

No já bych to dobře zvážila…pokud to není přirozený porod v klidném prostředí, ale v české porodnici, tak si myslím, že by z toho mohla mít pořádné trauma. Tady opravdu hodně záleželo na tom, jaký by byl přístup personálu. Já jako rodička bych tam takové mládě asi taky ani nechtěla, neuměla bych se uvolnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
10.9.13 19:52

Vzít ji může, ale já bych tam nešla. Bohatě stačilo, že jsem porod viděla ve 20ti, byla jsem přesvědčená, že tohle nikdy.. A doteď bych to nezvládla - tedy se dívat… Podle mě děcka k porodu nepatří, kolikrát to neustojí ani dospělák :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
10.9.13 20:35

Doprovod k porodu je podle mě o tom, aby podpořil rodičku, dělal spojku mezi ní a personálem, byl schopen konstruktivně a asertivně komunikovat na obě strany. To podle mě teenager nedá ani omylem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5342
10.9.13 20:38

Me tedy porod nijak hrozny neprisel (ani ostatnim spoluzackam). Pro nas to byl spise velmi dojemny moment. Nicmene kdyz si vybavuju jak jsem se i v bolestech stydela pred manzelem, jak hekam, poskakuju naha ve sprse a roztahuju nohy a kdovico jeste…tak aby mne v takove chvili videl kdokoliv jiny nez partner a zdravotnici - to bych nedopustila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
10.9.13 20:39

Na první a třetí dobu porodní proč ne ale na tu druhou bych tam nechtěla nikoho.

Já jsem potřebovala klid abych se mohla soustředit na svoje tělo a na miminko a jediný koho jsem tam akceptovala byl chytač - porodní asistentka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí