Vyvolání porodu s Leidenskou mutací

3649
2.9.13 21:14

vyvolání porodu s Leidenskou mutací

Ahoj holky, chtela bych se zeptat :) mam leidenskou mutaci, picham clexane a bylo mi řečeno, ze by měli v termínu vyvolat porod.Ted sem asi 30tt a bojím se, ze me budou vyvolávat driv, protože mam v prukazce blbý datum Poslední MS o 10 dni a když si žádám do kalkulačky datum Poslední MS tak to vychází na 20.listopad, když to vezmu podle ovulace, tak 18.11. A podle utz z 12tt je to už 10.11. Tak aby to nebylo zbytečně brzo. v prukazce mam toho desatyho. podle čeho se řídit? Omlouvám se za háčky, čárky, překlepy mobil si Dela co chce :) diky zuzka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6971
2.9.13 21:19

Asi bych tohle přesně řekla doktorům.. měli by uznat že to je brzo..na druhou stranu nevím, zda je pár dní takový problém :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
2.9.13 21:20

Tsky jsem pichala injekce, mam leidena a vse probehlo uplne v pohode. Porod mi vyvolali 40plus0 podle utz z dvanacteh tydne tedy data v prukazce, to je pro ne podstatne. Ikdyby to bylo o ten tyden jakoby drive tak to nevadi naopak s leidenem by se nemelo spise prenasez :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3649
2.9.13 21:28

:) ja jim to povim, sice je to par dni, ale prestavujem a nejak nestihame :-D mam tam napsanej ten termin z 12tt ale nechapu, proc zmenil i datum PM. v 20 tejdnu bylo zase mimco mensi :) ono je to asi fuk. Dceru sem prenasela 12 dni, mela 4 kg, tak mi aspon neda tolik zabrat :) a vyvolavat se tedy fakt musi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
2.9.13 21:34

No nemusi, ale nemelo by se prenaset :nevim: Pro ne je podstatny datum z utz z toho 12 t, mne to taky haprovalo a nesouhlasilo MS/ovulace/dalsi utz. Hlavne vsude hlas, ze pichas injekce a mas leidena. Rano jsem nastoupila jeste jsem si pichla v 8, v deset tableta a druhy den jsem si zase pichla rano. A u porodu v pohode nikd nerikal, ze bych nejak moc krvacela nebo tak, ale meli by to rozhodne vsichni vedet :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4542
2.9.13 21:38

Víš, on je fakt problém spíš to přenášení… já mám podobnou mutaci jako Leiden, ale mně teda jedno dítko umřelo na trombózu pupečníku a druhé těh. bylo z jiných důvodů dost rizikové, takže nakonec to byl plánovaný císař už 37+3 - prostě radši co nejdřív, i když jsem měla fraxiparin a výsledky krve v podstatě v normě… navíc úplně klidně se může stát, že porodíš dřív :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3649
3.9.13 12:36

@kucerat no vidíš to a při prvním mimču o tom nikdo nevěděl a musela sem škemrat, aby jí vyvolali a nakonec sem porodila sama, ještě že se nic nestalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3649
3.9.13 12:37

@fialína to je mi líto :( a můžu se zeptat v kterým tt si byla? dokud malá nebude venku, tak nebudu mít klid.Sice si píchám, ale někdy mám pocit, že je to jenom jako berlička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
3.9.13 12:45

Zuzik86 A ty si musíš píchat injekce pořád nebo jenom teď v těhotenství? Mně teď při mém druhém těhotenství zjistili taky leidenskou mutaci (heterozygot). Zítra mě čeká vyšetření na hematologii, snad se dozvím další informace ohledně porodu s touto vadou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3649
3.9.13 12:55

@iwka22 mě na to přišli taky v druhym těhotenství úplně náhodou, že můj dr. měl nějakou výhodnou smlouvu s trombo centrem. Takže první těhotenství v pohodě, o druhý sem přišla v 6tt a teď jsem 30tt a píchám si tak od 22tt, protože se tam dr. něco nezdálo, že stoupali ty dDimery, tak pro jistotu. Jinak si prej pak píchat nebudu muset. Jenom po šest neděl po porodu a pak kontrola jednou za rok, taky mám heterozygot a ještě ten špatnej gen MTHFR (jestli to píšu správně :) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
3.9.13 13:06

@Zuzik86 Mně to zjistili při triple testech. Nějaká hodnota vyšla moc vysoká. A na genetice to potvrdili (ale ten gen, jak máš špatný ty, já nemám). Teď jsem 23tt a zatím snad ok. Zítra se dozvím víc. A porod vyvolávají, když se přenáší nebo jak komu podle situace? Musíš si píchat každý den? Budu se muset zítra na všechno zeptat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4542
3.9.13 13:08

@Zuzik86 mně se to poprvé stalo v 36. týdnu, ale tehdy jsem nic nepíchala… takže podruhé už byl fraxiparin a podrobné sledování a prostě jsem chtěla rodit dřív (byly i jiné problémy) a dopadlo to dobře. Ale můžu tě uklidnit - znám z diskuzí hodně holek, co měly předchozí velmi špatnou zkušenost nebo problémy - a po nasazení injekcí to dopadlo všechno dobře - dostáváš se tím vlastně „do normálu“, kde rizika nejsou vyloučená, ale jsou malá. Takže neboj, ale já bych prostě radši nepřenášela :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3649
3.9.13 13:22

@iwka22 jo píchám si každej den ve stejnou hodinu a když mám odběry, tak tři hoďky předem. Taky sem byla na dvou odběrech a bylo to v poho, ale čim vyšší tejden, tim tam bylo něco víc špatně. Když si zdravá a přenášíš tak to není taková tragedie, ale takhle to teda vyvolaj :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3649
3.9.13 13:23

@fialína ty jo to muselo bejt strašný, to bych nepřežila :,( tak hlavně, že další miminko se dostalo na svět. Tak aspoň budu vědět datum, kdy se mi o mimčo postaraj, když sem přenášela, tak sem to čekala každym dnem a furt nic, tak už to bylo docela otravný :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
4.7.19 15:54

Ahoj holky, byly jste někdo na vyvolání ještě PŘED TERMÍNEM kvůli leidenské mutaci? Píchám si 2×denně clexane…zatím je vše v pořádku…ale u prvního těhotenství problémy byly velké… Doktor mi doporučuje nastoupit do porodnice v 39+0 na to vyvolání… A jak dlouho může to vyvolání trvat, když v den nástupu zjistí, že se vlastně ještě vůbec nic nechystá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí