Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, dr. mě v 37+1nabidnul Hamiltna. Prý záleží na mě. Jsem už 3.týden otevřená na 2cm, čípek je zašlý, CS 8, porodní cesty měkké a hlavička natěsno naléhá. Jsem po císaři a teď chci rodit přirozeně. Proto si doktor myslí, že když je to nachystaný, tak by bylo dobrý tomu pomoct. Dokud je mimčo malý, cca 3300g. Čím bude větší, tím větší riziko, že nakonec bude císař. Hamiltna jsem odmítla, s tím, ze se do mluvíme ve 38+1. Pokud se porod do ty doby nerozjede sám. Jenže poradna se blíží a porod nikde a opět stojím před rozhodnutím jestli mimčo popohnat( lepší pro mě když je malý miminko a já po císaři) Nebo zase odmítnout a dál vyčkávat (riskovat, ze v termínu téměř 4kilové dítě neporodím). Poslíčky mám už asi 3týdny, zátka mě postupně odchází už 14dnů.
Jak by jste se rozhodli? Radši by jsem porodila co nejdřív a snad lehce, když je vše nachystáno, ale zase se mě nezdá do toho mimču nějak zasahovat. ![]()
Ja bych si ho klidne nechala udelat. Kdyz nebude deloha nachystana, tak se stejne nic nestane. ![]()
@goldenka nech si ho udělat
mně ho dělali taky, ale nepomohl
Takže pokud si dr myslí, že by to bylo lepší, tak proč ne.. Určitě neublíží - bud se to rozjede nebo ne, nic jiného se nestane ![]()
A jak bylo velké minule mimco? Ony ty odhady jsou takové osemetne.
Já si u druhého o Hamiltona sama řekla. Dokonce v 37.tt. Měla jsem těhu cukrovku a hrozný strach z komplikací, které cukrovka může přivést. Rodila jsem 38+3 (narozdíl o kluka, který se narodil 24 hod. po hamiltonu), takže to není tak, že porodíš hned. Ale pokud je vše připravené, tak se porod spustí.
@goldenka nechala bych si ho udělat. Já měla zažehnaný předčasný porod ve 32tt, od té doby otevřená na dva, od 37tt na tři. Hamiltona mi dr udělala v 38tt a nic, tak v 38+6 znova a rodila jsem 39+4 nebo tak nějak, si to už moc nepamatuju
a ani jeden mě nebolel, ten druhý jsem trošku cítila ale žádná tragedie ![]()
Mne delali Hamiltona v 39+1 a 39+6 jsem porodila, po nem mi zacala pomalinku odchazet zatka. A udelali mi ho asi jen malo a setrne, temer to nebolelo ![]()
Taky bych si ho nechala, mi ho udělali a rodila jsem druhý den ![]()
No ja si myslim, ze to teda porod stejne nespusti.. a to jsem pri druhym prckovi po HH do 12h porodila (u prvni dcery to zas zadne vlivy nemelo), podle mne deti pujdou ven, az se jim bude chtit. ![]()
Mě se kontrakce rozjeli ve 29.týdnu, takže jsem ležela na Gynipralu, čípek houby držel od začátku. Doktor říkal, že to není na 100%, ale prý s mým nálezem by určitě do 3dnů zabral.
36+6 byl odhad 3100. Byla jsem se domlouvat v porodnici ohledně porodu a tam mě doporučili mimčo vyhnat co nejdřív dokud je malý. Jenže uklízení, ani sex nezabírá.:-)
Jsem ale stejně na vážkách, byla by jsem radši kdyby se to rozjelo samo.:-)
37+1 bych si ho teda udělat nenechala. 38+1 už asi ano. odhadem bych se naprosto neřídila. oni mají kolikrát oko z kašparovy krávy. kamarádce udělali císaře z důvodu velkého plodu- odhad 4100g a kluk se narodil o den později 3100g…
Taky jem si ho nechala udělat a dr i stestra si oddechli a říkali „Konečně rozumná“. Když je to na spadnutí, jen se to urychlí…a když to ještě být nem, nic se nestane. Nemyslím, že by to bylo nějak nebezpečný, moc se kolem toho nadělá. Měš ho udělaly a mě se do 24h rozjel porod a za 32h byl malej venku ![]()
Příspěvek upraven 02.09.13 v 10:45
Tak mi řekli váhu přesně, u holky odhad 3500,měla 3450, u kluka odhad i skutečnost 3700.
na tvém místě bych do toho šla, já jsem měla hamiltona 6× a stejně nepomohl, takže to není nic spásného. Ale pomoct to může ![]()
@paola white jo odhad nemusí sedět, ale první mimčo mělo 3500g takže si myslím, že to druhý bude větší. Navíc se na odhadu shodli 2doktoři nezávislé na sobě. Každopádně přes 3kila bude mít už určitě.