Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@VystrasenaTehulka píše:
Zpravu mam, ale o Hamilt.tam nic psano neni. A vim, ze by se bez souhlasu delat nemel, ale prave jsem tu taky dost cetla, ze se holky o tom, ze jim byl proveden dovedeli az treba dalsi navstevu. Je mozne, ze mi nejak obkrouzila cipek, ale, ze by se nejak zapírala si nevzpominam.
kdyby ti ho obkroužila, tak to ucítíš. Podle mě máš jen podrážděný čípek. Nic víc.
Taky jsem Hamiltonem prošla a v pohodě… jsem se pak i divila, jestli je jako hotovo
a hlavně asi pomohl ![]()
Tak to závidím. U mě bolest jako blázen (celý den) 2× a nepomohlo.
@VystrasenaTehule píše:
Muzete prosim poradit? Byla jsem dnes v poradne u Apolináře. Jsem 36+1. Dr. Mi jen delala ster na streptokoka a pak kontrolovala hrdlo. Co me prekvapilo, ze to jeji vysetreni hodne bolelo. Jeste nikdy me zadne vysetreni tak nebolelo jako od ni. Jako dalo se to vydržet, ale oproti ostatnim to byl docela mazec. Docela me vydesilo jestli mi nahodou neudelala Hamiltona a nerekla mi o tom.. sice nvm proc by mi ho delala- ale proc by to jinak bolelo? Ze by to bylo jen neopatrnou doktorkou? u tyhle jsem byla poprve. Bojim se, aby se mi ted maly nevyklubal driv. Jinak mam tehu cukrovku, ale vahovy odhad je v poradku, drzim dietu a je to ok. A ted jak jedu domu me nejak zvlastne boboliva v podbrisku a picha me v pochve (to pichani mam uz ale dyl).co si o tom myslite?
Mně dělali hemiltona a bolest jsem necítila, spíš tlak. Na druhou stranu jsem v 34. týdnu byla dost necitlivě vyšetřená doktorem - stážistou, nic horšího jsem nezažila, bolelo to jak čert, zašla jsem krvácet a to silně. Začla mně okamžitě unikat plodová voda a od té doby jsem měla až do porodu takové komplikace, že jsem musela ležet. Doktor pochopitelně chybu nepřiznal! Netěší mě, že ti to píšu, protože bych tě ráda uklidnila a doufám, že to není tvůj případ ![]()
Myslím, ze ti ho nedělali, je ještě brzo, nejsinjeste ani 38 tt. Nicmene při prvním tehu mi ho dělali bez mého souhlasu, byla jsem ale 39 a něco.
@bořková píše:
Taky jsem Hamiltonem prošla a v pohodě… jsem se pak i divila, jestli je jako hotovoa hlavně asi pomohl
KDyz jsi trochu otevrena tak to neboli. Pokud jsou porodni cesty uzavrene na sedm zapadu tak to boli jako svine. Jinak moje dr. rikala, ze pry pokud mimi neni rozhodnute v nejblizsich dnes se narodit tak je hamilton k nicemu. Muze jen trochu porod urychlit.
Holky tak mne ho teda delali a nikdy vice! jako kdyz mi to dr delal tak to bolelo ale ne tak strasne.. ale co nastalo potom.. dva dny jsem zvracela a sedela na wc.. dve noci jsem kvuli tomu nespala.. bylo to strasne vycerpavajici a pak jsem nastoupila stejne na vyvolavany porod.. takze za me nikdy vic! ale koukam teda ze zadna z vas takovou neprijemnou zkusenost po hemiltnovi nemela..
Holky, já byla teď v porodnici na kontrole 37+1 a dr. mě tak zvláštně vyšetřila, že jsem měla velké bolesti a ona byla od krve. Věděla, že jsem KP, plánuje se císař, ale to vyšetření bylo strašné, jako by mi dělala Hamiltna…Nevím, už mi tak připadá, že v porodnicích už jinak ani vyšetřit neumí…vždyť mi tam ty prsty do čípku přece strkat nemusí, když mám v průkazce KP??? Ne?? Jo a taky jsem poprvé za celé těhotenství zvracela asi 1/2 hoďky potom.Brr.