34. tt a konec pánevní

9094
30.8.13 07:39

34. tt a konec pánevní

Ahoj holky :mavam:
vím, že tu podobné diskuze na toto téma jsou a taky jsem je všechny pročetla. Ale i tak, asi potřebuju svoji speciální abych nasbírala nové informace tak nějak osobněji. ;)

Po včereší kontrole je náš mimináč pořád KP. Nemá tam nožičky, ale neléhá přímo zadeček, prej je tam tak hezky napasovanej. :roll: Nechápu jak tomu může říct hezky :mrgreen:

Za jedno asi potřebuju uklidnit, že se ještě může otočit. ;)

A za druhé… vaše zkušenost s porodem KP.
Vím, že je rizikovější. Ale já mám jen a jen pozitivní zkušenost s prvním porodem a těžko se mi vzdává představy přirozenýho porodu. Nebýt KP tak se na porod vyloženě těším.
Z císaře strach nemám, ale nerada bych se připravila právě o ten zážitek klasickýho porodu, u kterýho byl i manžel a pro mě to byl prostě nezapomenutelnej zážitek v dobrém slova smyslu.

Takže se s tím těžko smiřuju, včera jsem to už ořvala a kupodivu mi to zase v ničem nepomohlo. :lol:

Ještě jedna informace. U porodu budu mít případně naši rodinnou známou, která rodila už prvního syna. 30 let zkušeností porodní asistentky a opravdu jí věřím.

Všem děkuji moc za rady a zkušenosti ať už s otočením dětí na poslední chvíli (případně jak je ukecat :lol: ) nebo s porodem KP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29577
30.8.13 07:45

Heled´osobně jsem to nezažila, ale poslední dojem z porodu synka známé - všechno bylo super, kontrakce krásný, ALE - ta p*del je prostě měkčí než hlavička, nešlo mi ho vytlačit, nakonec aktuní SC.
Ale byla rozhodnutá porodit přirozeně, o sekce uvažovala jako o poslední možnosti, bohužel na ni došlo.
Uvidíš sama.Byla jsem po posledním porodu na pokoji s maminou, co porodila holčičku KP,3800g, bez jediného stehu. Hodně je to v hlavě, jak to chceš ty, držím pěsti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
615
30.8.13 07:49

Ahoj, asi se ještě otočit může, ale ta pravděpodobnost je docela nízká. V této době už mi lékař psal papír, abych se šla domluvit do porodnice na císařský řez (šlo o druhý porod, první byl také císařem). U nás dávají v případě KP vybrat. Nechala bych si být tebou vysvětlit všechna pro a proti (myšleno hlavně rizika) normálního porodu a císařského řezu a pak bych se rozhodla. Já na výběr neměla, ale osobně bych volila tu cestu, která je méně riziková pro mého broučka. Jinak nemůžu hodnotit normální porod, ale když mi přinesli malou do náruče na JIP, tak se ve mně nahromadilo tolik emocí, že si myslím, že o tu vlnu krásných pocitů jsem nepřišla. Přeji, ať to všechno dopadne dobře! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101678
30.8.13 07:50

@Jackie S porodem KP zkušenost nemám, ale mě se prvorozený otočil někdy v 37 nebo 38 týdnu, takže šance určitě je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9094
30.8.13 07:53

@berry4 Tý jo tak mít odhad 3800 gr na konec pánevní tak se asi po… strachy :lol: Smekám.
U nás je předpoklad celkem prťavce. My měli odhad tuším v 31. tt 1600 gr a taky to myslím nějak tipujou podle prvního a syn byl narozenej s 3050 gr.
Ale všichni vím, že tyhle odhady jsou plus minus kilo. :lol:

@HATI Tak to mám v plánu. U nás taky tak nějak nechávají vybrat, obzvlášť u druhorodiček a pokud je tak nějak vhodná poloha… Což zatím splňujeme obojí, i když já za vhodnou polohu považuju hlavou dolů. :mrgreen:

Nevím nevím, jestli ten náš prťavec pochopí, že prdelí se na svět prostě neleze. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9094
30.8.13 07:54

@j.a.n.i1 Jé děkuju. :hug: Já když někoho takovýho čtu/slyším tak se ve mě vždycky vzbudí krátkodobá naděje. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
30.8.13 07:59

@Jackie nemám zkušenost s KP, ale miminko mám v poloze šikmé (32tt) a zatím se neví jestli se otočí správně. taky mě to hodně štve, protože mi na přirozeném porodu hodně záleží a vysloveně se na něj těším.

jedné co mě v tvojí situaci napadá je zvážit obrat zevními hmaty. četla jsem že úspěšnost je kolem 50%

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
30.8.13 08:00

Ještě máš šanci, že se otočí, mě se dcera otočila právě v 34tt (žehlila jsem na zemi v předklonu nebesa a u toho se začala otáčet, tak to třeba zkus :D). Jinak s porodem KP nemám zkušenost ale já osobně bych do toho nikdy nešla a to jsem císaře fakt nechtěla. Mám ve svém okolí jednu nepříjemnou zkušenost s tímto porodem a bála bych se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
615
30.8.13 08:01

@Jackie Od porodní asistentky jsem slyšela, že se dítě v ojedinělých případech otočí i při porodu, ale to už bys neměla právo na volbu, že? :mrgreen:

Zkus mrňouska přemlouvat a přemlouvat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9094
30.8.13 08:07

@paola white Já z toho jak popisuješ svůj postoj k přirozenýmu porodu to mám hodně podobně. ;) Každopádně taky držím palec, ať dostane rozum. :palec:

@Verca1989 Ty jo tak nebesa mám, žehličku taky, ty budou nažehlený jedna radost. :mrgreen: Chápu že jedna jediná zkušenost, ale když je v blízkém okolí dokáže odradit.

@HATI Mě právě ta moje asistentka když jsem jí to všechno vyprávěla taky říkala ať se nebojí, že žádnej císař nebude. Že má ještě čas a taky že se jí děti otočí i u samotných kontrakcí při porodu. No ale riskni to že. :mrgreen:

Mě právě včera zklamalo i to, že vaginálním UTZ mi říká že je konečně otočený, jak hezky hlavička nalíhá a pak přes břicho že smůla, ale že je to zadek. Pro porod KP prý nejlepší poloha, že mu tam nelezou nohy a opravdu tam má ten zadek natlačenej. Ovšem šance na otočení zase prý menší, páč už je tam tak napasovaný. :roll:

Příspěvek upraven 30.08.13 v 08:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
30.8.13 08:07

Osobně zkušenost nemám ale znám paní, které se holčička otočila ve 40+3tt. Byla tedy drobounka, necelá tři kila. Nicméně dítě může mít důvod, proč je tam právě takto. Kratší pupečník, může ho mít omotaný kolem nohy, ruky, trupu, takže si třeba dřepí tak, jak mu vyhovuje. Určitě bych nešla do manuálního otočení. Co se týče porodu, rozhodovala bych se dle odhadu váhy a svého aktuálního pocitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
30.8.13 08:09

Pardon, zdvojeno…

Příspěvek upraven 30.08.13 v 08:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
30.8.13 08:09

@Jackie mi se dítko otočilo 36 tt, takže otočit se ještě může. Jinak porod KP se dá zvládnout, pokud dítě není moc velké. Jestli chceš vidět porod KP, tak si pusť 4 v tom, tam porod KP přirozeně je. Pokud by dítko bylo větší, asi bych pro klid duše volila SC, přeci jen, prdelka je měkčí, dýl se to otevírá a pod :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101678
30.8.13 08:11

@Jackie A víš, zda je to holka nebo kluk?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
30.8.13 08:12

Otočit se může ale moc bych tomu nevěřila, pokud je tam opravdu napasované jak jsi psala. Rodila jsem KP císařem a neměnila bych. Při sekci zjistili že má pupeční šňůru obmotanou kolem hlavičky, rodit přirozeně tak tady s námi vůbec nemusela být. A to při ultrazvukoch nezjistily. Za ten rysk to vážně nestojí. Takže za mě jedině císař ;) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí