Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj
ja vim ze je to hloupa otazka, ale porad nevim jak se to pocita, mohl by me nekdo zvas pomoct? posledni mestruaci jsem mela 12.5. 2013.moc dekuji. ![]()
Myslela jsem ze se to pocita od prvniho dne posledni mestruace, takze 1.mesic jsem mela v kvetnu nebo az nasledujici mesic cerven?
![]()
15+0? Od prvního dne poslední ms se počítá kolik uplynulo týdnů a dnů, u tebe by to mělo být přesně 15týdnů a 0 dnů.
Ale za podstatnější považuju termín dle utz z prvního trimestru
edit: dopr, jsem se jaksi nedobrala k tomu termínu, půlka února by měl být TP
@terkulina píše:
Ahojja vim ze je to hloupa otazka, ale porad nevim jak se to pocita, mohl by me nekdo zvas pomoct? posledni mestruaci jsem mela 12.5. 2013.moc dekuji.
Mělo by to být 19.2.2014, podívej se do průkazky, tam to bude.
A v kolikatem tydnu teda porodim? dejme tomu ze je to ten termin 16.2.2013.tak kolikaty tyden to je?
@terkulina za donošené dítě se bere od 37+0 do 42+0
Při troše štěstí budeš tedy rodit cca někdy v únoru ![]()
Tak termín je vždycky 40+0, snad umíš počítat. Ale přesně na termín se moc dětí nerodí.
@terkulina píše:
To vim, ale kolikaty tyden to bude?
Těhotenství trvá tabulkově 40. týdnů. Takže pokud porodíš tabulkově 40+0, tak porodíš ve 41. týdnu. ![]()
Prní den poslední menstuace + 7 dní - 3 měsíce. NEbo na nějaké internetové kalkulačce ![]()
@terkulina píše:
To vim, ale kolikaty tyden to bude?
Tohle je 40+0. Já jsem se setkala u obou těhotenství s tím, že třeba 18+4 je 18. týden, byť by to měl být logicky 19… ale to je maličkost. První jsem rodila 2 dny před termínem = 39+5 a mám psaný porod v 39.tt a u druhého jsem 8 dní přenášela a tudíž jsem porodila ve 41.tt.