Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mela jsem od Farlin, vzala velky, protoze jsem se videla jako slon, ale stacil by mi ve vel., kterou jsem mela pred porodem. Oni tam maji uvedeno, jake velikosti to jejich M, L odpovida. I tak jsem ho vyuzila, byla jsem vic omotana.
Byl dost teply, ale rodis v listopadu, tak neva. Mela jsem ho koupeny pred porodem, ale nosit zacala pozdeji a vzhledem k castemu sprchovani to tak i vychazelo, ze jsem ho mela sem-tam na 2 hodiny, jindy mene, kdyz mi bylo horko, jindy jsem v nem i usnula…
Akorat schne dost dlouho, protoze se ma prat v ruce a i kdyz jsem ho davala do pracky na setrny rezim, tak jsem nastavila nizke otacky.
Svuj jsem potom prodala, kvuli te velikosti, ale u pripadneho druheho jdu do nej znova.
Ahoj,
já si koupila korzet Talia - stahovací pás, stál loni nějakých 600 Kč, objednávala jsem si ho po internetu.
Určitě doporučuji koupit až po porodu, každý splaskne trochu jinak, já měla většinu nabraných kil rychle dole, ale bříško mi zůstalo, ale jak moc shodíš dopředu asi neodhadneš.
Koupila jsem si velikost, kterou jsem nosila před otěhotněním, má dvě řady háčků a nejdřív jsem ho stěží zapla na tu druhou/vnější a vydržela v něm tak 2 hod a cca. po měsící jsem už zapínala na druhou řadu. První dny ho prostě budeš nosit jak dlouho to vydržíš, pohodlné to není a postupně budeš dobu prodlužovat, ale celý den jsem ho nenosila snad nikdy.
První 2 měsíce jsem nestíhala vůbec cvičit, ani jsem si nelehala na břicho - jak se všude radí, ale myslím, že částečně i díky tomu pásu se mi břicho celkem zatáhlo a pak taky když jsem šla někam ven, tak pod tričkem se pás dobře schová a každý chválí jak vypadáš po porodu rychle super
. Každopádně do plavek na léto jsem musela stejně ještě dost makat, abych byla spokojená, to je jasný, protože ono to taky není jen o tom bříšku… ![]()
Nic proti, ale myslim, ze je lepsi cvicit nez pouzivat pas. To bricho pak akorat tak lempli ![]()
Já jsem si koupila stahovací kalhotky s nohavičkami, které jsou až pod prsa. Je to bezešvé prádlo a byly příjemné. Ty stahovací pásy mi přijdou moc drahé a myslím, že ta cena je taková, protože se jedná o maminkovské zboží, proto je třeba na tom vydělat. Myslím, že ty kalhotky ti udělají stejnou službu jako pás a navíc kalhotky skvělé drží a nikde ti nic nebude trčet. Koupila jsem je v Kiku asi za 150,– Kč. Nosila jsem je jenom pár hodin denně, třeba 2 hodky dopoledne a hodku odpoledne. A samozřejmě jsem k tomu i cvičila, abych se dostala zpátky do formy ![]()
Mojé kamarádce pás hrozně pomohl byla po císaři a nemohla si jej vynachválit!
Já si jej po porodu objednám taky. Měla tento: https://www.krasaprozeny.cz/…i-pas-WL2914
Ahoj
Chtěla bych si pořídit poporodní stahovací pás, ale jaksi nevím jaký… Nemáte zkušenost s konkrétním výrobkem? Nechci dát 1000Kč za něco, co mi bude k ničemu. Taky jak správně vybrat velikost? Teď mám momentálně asi 102cm kolem pasu, ale termín mám až v listopadu. Je lepší koupit pás před porodem, aby byl hned k dispozici nebo až po porodu? Raději bych ho koupila před, protože nevím, jak pak budu mít čas něco schánět. Nosily jste ho celý den, nebo jste začaly 2 hodiny a pak postupně ten čas prodlužovaly? Jako je mi jasný, že bez cvičení se mi bříško nestáhne, ale po druhém porodu (byl bohužel CS), mám trošku rozestup břišních svalů a tohle by mi mohlo trošku pomoci. Předem moc díky za reakce