Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, jsem po dvou císařských řezech. první plánovaný poloha koncem pánevním a druhý akutní jelikož jsme měli obě infekci listeria která nás obě s dcerou ohrožovala na životě. zajímalo by mě jak je to s dalším těhotenstvím a porodem po těch dvouch řezech. doporučuje se nebo ne? máte s tim některá zkušenosti?
Další se nedoporučuje, ale určitě se tu ozvou maminky, které mají za sebou tři, čtyři.. Záleží, jak chceš riskovat, jak je zhojená jizva apod.
Tuším, že po dvou císařských řezech se další porod provádí automaticky už taky císařem.
Mam za sebou jen jeden, ale vim, ze u nas v nemocnici uz nedoporucuji dalsi tehotenstvi…ale znam zase maminy co po 2 cisarech porodily treti normalne ![]()
No to mě taky zajímá…vypadá to že druhé budu rodit císařem a třetí dítko úplně nezavrhujeme ![]()
Další se nedoporučuje, ale když otěhotníš, tak si s těbou nějak poradí
bude to automaticky taky císař a neměla bys otěhotnět aspoň dva roky. A taky záleží na té jizvě. Já ji měla po prvním císaři hodně tenkou, proto byl druhý porod naplánován taky císař, takže teď ji mám ještě tenčí. Zatím mám dost času, ale budu muset hodně zvažovat, jestli jít do třetího…
Mám za sebou dva císaře, porodník říkal, že mě to neomezuje v třetím těhotenství (oba císaře proběhly bez komlikací a jsem zdravá maminka jak porodník říkal). Jen ten třetí porod by s největší pravděpodobností musel být taky císař, ale třetí neplánujeme, takže to neřeším
Mám za sebou tři a nebyla jsem nějak víc kontrolovaná během druhého a třetího těhotenstvì. Dokonce jsem měla možnost potřetí rodit normálně.
Ale u mě bylo teda vše v pořádku, jizva se pokaždé hojila bez zánětu, při těhotenství nebolela a její tloušťka byla dostatečná.
Tak já se pridávám, jsem taky po 2 čs a zvažuji třetí, protože bych ráda pro dceru sourozence, s tím prvním jsou od sebe 15 let. Ale je fakt, že mě jizva při druhém těhotenství dost táhla, a tak se dost bojím. A navíc nemám moc času na rozhodování s ohledem na věk.
Tak já mám za sebou zatím jen jeden cs, ale čekáme druhé a ještě nevím jak budu rodit. Chtěla bych zkusit rodit normálně, ale to se uvidí, s jizvou jsem žádný problém neměla a zatím ani teď v těhu. Doktoři ani zatím nemluvili o její šířce, tak nevim
Každopádně třetí dítko možná taky ještě budeme chtít, je mi teprve 25.Pokud teď bude císař, tak bych taky měla při třetím obavy, ale pokud nenastanou s hojením žádné komplikace, stejně do toho asi půjdem…
Tchýně má tři císaře a bez problémů. Určitě bych si nechala před třetím těhotenstvím dostatek prostoru na zhojení jizvy a nechala bych si ji zkontrolovat. Když bude v pořádku, tak bych klidně do třetího šla.
Mám tři, těhu v pohodě, ale otvírali mě a šili víc než 2 hodiny, masakr, strašně moc srůstů.
Já mam za sebou 3 sekce, po druhém císaři doktor mě řekl že on neni pro další těhu ale že pokud na tom trvam že mě pošle na utz at se zkontrolují jizvy. tam doktorka že kdyby to nevěděla tak vidí jen jednu jizvu takže třetí těhu neni problém ale poslední
. Vše je individuální a zálež jak se vnitřní jizvy hojily. třetí porod určitě se povede sekcí, to už je moc velké riziko rodit normálně. zase tak extra to v těhu nekontrolovali. já teda chodila do rizikovky kvůli něčemu jinému a pak teda kontrolovali že u druhého těhu byl problém s placentou tak koukali aby nezačala vrůstat do jizev.
@PavluškaH mně tu jizvu měřili až asi v 38tt - žádné komplikace jsem neměla, jizva mě nikdy nebolela, chtěla jsem rodit normálně. No nevyšlo to. Doktorka když mě šila, říkala, že ta jizva byla hodně tenká a že spontánní porod by byl hodně riskantní, tak jsem nakonec byla za tu sekci ráda. Jenže se právě bojím, jak s tím třetím
Budu ti držet palce, ať máš jizvu v pohodě a můžeš rodit normálně ![]()
@Markéta80 tu jizvu ti kontrolovali, když jsi nebyla těhotná? mně doktor řekl, že jak je ta děloha mrňavá, že tam nic nevyčte, že tam jde něco poznat zas až ve vyšším stádiu těhotenství, když se děloha zvětší a jizva napne ![]()