Dva oddělené účty - jak spořit?

32
29.7.21 16:43

Dva oddělené účty - jak spořit?

Ahoj,

chci se zeptat těch, které mají s manželem každý své oddělené účty. Jak řešíte spoření „pro strýčka příhodu“? Nemyslím velké spoření a výnosy atp., ale odkládání peněz na
běžné „nečekané“ výdaje typu pokažená pračka, vymalování bytu…
Odkládáte si nějak každý sám v rámci svého účtu a pak to platíte rovnoměrně na půl (popř. stylem jednou já, jednou ty), nebo jste si zřídili nějaký společný, kam tyhle peníze dáváte, nebo to řešíte ještě úplně jinak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10047
29.7.21 16:45

Mame tri bezne ucty. Muj, manzeluv a pak spolecny, ke kteremu mame oba pristup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21072
29.7.21 16:47

Spořicí účet, buď dohromady nebo každý svůj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1380
29.7.21 16:54

Máme každý i svůj spořák a tam si šetřímě. V případě nečekaných výdajů to dáme dohromady - většinou napůl :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.7.21 16:55

My si každý „spoříme“ sám. Větší výdaje pak platí většinou manžel (nový kotel, dřevo, oprava auta,..) popř. já mu přidám a menší já (záloha na dovolenou, výměna peněz, teď jsem kupovala novou autolednicku). Spíš to moje „spoření“ bereme jako opravdovou nouzovku.

• Citovat
  • Upravit
33280
29.7.21 16:56

@Keksin Každý odkládáme něco někam pro strýčka příhodu. Máme každý vícero sporicich produktu. Ale rozhodně nic neplatíte napůl nebo stylem jednou já, jednou ty, protože ač máme více oddělených účtu, tak finance máme společné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11373
29.7.21 16:56

Kazdy svuj sporici, udrzujeme tam penize zhruba tak napul, pul u mne a pul u manzela. Nad urcitou castkou uz je totiz pak horsi urok, ne, ze by na tu nizsi byl lepsi, tak at na jednom neni pres ten limit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
29.7.21 17:04

Sporime si kazdy sam dle vlastniho uvazeni, vetsi vydaje hradi takrka vyhradne muz, na moje sporeni nesahame a mame ho pro pripad nejakeho velkeho pruseru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
29.7.21 17:07

Každý máme svůj účet, běžný i spořící, manžel má účtů víc a z jednoho z nich máme udělaný “společný účet”, kam oba posíláme měsíčně peníze a vše se z něj platí. U toho je i spořící, tam máme x obálek a tam si ukládáme peníze na větší výdaje (aktuálně na novou kuchyň, nové auto, dvojkočárek atd).
K tomu já mám penzijko, stavebko, podílové fondy a manžel zase akcie, bitcoiny atd., ale na to nesaháme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4161
29.7.21 17:17

Každý si sporime sám a větší výdaje se platí dle toho, co se kupuje a kdo to zrovna kupuje. Například stavební materiál manžel, věci do domácnosti já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
29.7.21 18:02
@Keksin píše:
Ahoj,chci se zeptat těch, které mají s manželem každý své oddělené účty. Jak řešíte spoření „pro strýčka příhodu“? Nemyslím velké spoření a výnosy atp., ale odkládání peněz na
běžné „nečekané“ výdaje typu pokažená pračka, vymalování bytu…
Odkládáte si nějak každý sám v rámci svého účtu a pak to platíte rovnoměrně na půl (popř. stylem jednou já, jednou ty), nebo jste si zřídili nějaký společný, kam tyhle peníze dáváte, nebo to řešíte ještě úplně jinak?

Já mám svůj spořák, manžel taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3263
29.7.21 19:49

Každý máme svůj spořící účet. Kdo by platil bychom se dohodli, ale spíš manžel, má tam víc. :lol: Já zas šetřím na takové věci jako je dovolená, atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
289
30.7.21 20:07

Zpočátku jsme to měli tak, že přítel platit každodenní útraty (nákupy, benzín, restaurace) ze svého účtu a na mém tím pádem zbývalo více peněz, takže to byl takový spořící, ze kterého se (kromě na mé drobné výdaje) kupoval třeba nový nábytek, dovolené apod.
Teď to máme trochu jinak - máme ještě navíc přímo spořící, kam posílame oba dva stejnou částku každy měsíc. Běžné výdaje jedeme prostě jak to vyjde a jakmile jednomu nebo druhému dojdou peníze na běžném účtu, ten druhý mu pošle, aby vyžil do výplaty. A z toho spořícího bereme jen na velké výdaje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23207
3.8.21 12:51

@Keksin tohle nějak neřeším. Manžel mi posílá skoro všechny peníze, nechává si asi 10.tis a zbytek jde mě, já platím všechno a starám se o domácnost, šetřím, on taky ještě šetří + máme spoustu různých spoření a sporicich účtu..když je potřeba něco koupit většího, tak se domluvíme a vezmeme to z účtu. Nějaké půl na půl u nás doma nejede, jsme rodina a prostě kdo co potřebuje se zaplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
3.8.21 17:37

@lucynka25 To je hezké, ale já se ptala na to, jak to mají zařízené ti, kteří mají dva oddělené účty, ne ti, kde chlap udělá po výplatě „stojku“, nechá si „kapesné“ a ženská pak drží kasu. 😀 :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat