Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Holky kamaradka má doma plínky ale už sou prošlé dva roky… co se na plínkách kazí?? Můžou je děti ještě normálně nosit nebo rači ne??
No je to prej snad kvůli tomu gelu vevnitř. Jestli to nefunguje potom tak jak má. Zkusit a uvidí se ![]()
Zajimave.Me u prvni zbyly dvojky a hodila jsem je do sklepa. O 4,5 roku jsem je dala i druhorozene
.Snad to nevadilo
.
Já bych jim je dala. Kdyby se osypali, tak pak vyhodit, ale jinak bych se nějak extra neobávala ![]()
@Bebinka29 píše:
No je to prej snad kvůli tomu gelu vevnitř. Jestli to nefunguje potom tak jak má. Zkusit a uvidí se
To je mozny s tim gelem
.Ale u dvojek neposoudim, to se prebaluje porad.Ale vypadaly naprosto v poradku.
Já bych je taky použila. Maximálně protečou, ale myslím, že ten gel je taková chemie, že se sám o sobě nezkazí. Snad jen, kdyby byly skladované ve vlhku…
A není to spíš rok výroby? Nebo tam je vážně napsáno „spotřebuje do“ nebo „minimální trvanlivost“?
Přijde mi to jako blbost…
@tamata je tam fab: 02/2009 val: 02/2011… takže je tam datum výroby i spotřeby
Podle mě to musí vyhovět nějakému zákonu, co řeší trvanlivost věcí pro děti. nechci kecat, ale myslím, že i lahvičky a dudlíky mají trvanlivost.
Určitě bych použila.
@vodnarka2013 píše:
@tamata je tam fab: 02/2009 val: 02/2011… takže je tam datum výroby i spotřeby
Jé, tak to bych vůbec neřešila, podle mě prostě 2 roky firma zodpovídá, že ten výrobek bude fungovat jak má a pak už za to prostě neručí. Ale určitě bych je zkusila a nevyhazovala ![]()
Zkusila bych…a pokud by se prcek třeba neoprudil, tak bych je používala dál.
@tamata píše:
A není to spíš rok výroby? Nebo tam je vážně napsáno „spotřebuje do“ nebo „minimální trvanlivost“?Přijde mi to jako blbost…
Na vlozkach je taky napsany, ze se maji nejlepe spotrebovat do dvou let
je to necim napusteny, aby to nepropoustelo tekutinu ven a asi to pak casem prestane mit tu funkci…
![]()
@Hanka79 Nepřestane, mám vložky staré víc než 10 let a tampony víc než 5 a funkční jsou úplně stejně ![]()
@fenny píše:
@Hanka79 Nepřestane, mám vložky staré víc než 10 let a tampony víc než 5 a funkční jsou úplně stejně
No tak tim lip, to je dobre ![]()
TO NEVADÍ A KDYŽ SI NEJSTE JISTÉ S KAMARÁDKOU tak je prostě použijte přez den, kdy se plíny častějí přebalují. A ne na noc kd yv tom to mimčo spí.-) Mám plíny už rok doma a nejsme ani těhotná a nevyhodím je. Nemá se na tom co zkazit. Maximalně tolik nebudou sát. To je jediné.