Dva sirupy

Anonymní
10.1.23 08:10

Dva sirupy

Ahoj, potrebuju poradit. Mám nemocnou dceru 1,5 roku má horečky, rýmu, kašel. Byla jsem sní u doktora a ten mi řekl že na průduškách nic neslyší a že to je z rýmy. Dal mi sirup sinupred a pak se mě ptal co jsem ji dávala do teď. Tak jsem mu rekla ze Prospan a on ze ho mám dávat taky. Takže ji mám dat jeden sirup na kašel a pak za hodinu druhý treba? Bojím se aby toho nebylo moc. Do toho ji ještě musím dávat na tu horecku a to mi ještě řekl ze večer ji mám dat prothyzanu ctvrtku což jsem četla ze je dost silný a stejně má pak v noci horečku a já nevím jestli ji mužů pak dat i na tenhle prášek zase prášek na horečku. Nevím proč mi přesně nemůžeš popsat jak to mám dávat ale vždy když se zeptám tak mi to stejně vysvětli tak ze ho moc nechápu. Co myslíte? Mohu ji to dávat takhle docela po sobě?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36228
10.1.23 08:13

Sinupred není na kašel ale na uvolnění hlenů. Dávej jen ráno ne na noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1049
10.1.23 08:25

Sinupret má na dutiny, aby se spustila ryma, takže dávej dle dávkování přes den, max do 16h.Dala bych dohromady s tím Prospanem. Prothazin má asi na ten kasel? Takže by to neměl být problém s temi léky na teploty, tak bych střídala panadol a nurofen. A pokud nevíš, tak buď zavolat dr a nebo v lékárně si to nechat napsat, kdy co dávat, aby se to netriskalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14379
10.1.23 08:26

Jsou to dva rozdílné sirupy, jeden je na uvolnění dutin a druhý je na zkapalnění hlenů. Obvykle sirup proti horečce působí tak 4 hodiny, pak účinek ustoupí a horečka se vrátí, proto doktoři doporučují střídat po 4 hodinách dvě různé účinné látky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4270
10.1.23 08:31

Já dávala normálně dohromady, Sinupret a Prospan, nebo Sinupret a Mucosolvan. Ráno, po obědě a odpoledne tak do 16.00, aby to děti nenutilo kašlat v noci. Na noc jsme ještě dávala Stoptussin a Fenistil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí