Dva synové jménem Petr

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
234
5.1.16 15:15

Dva synové jménem Petr

Zdravím, mám problém. Mám dva syny z prvního manželství. Jeden je Jakub, druhý Petr. Ted čekám opět chlapečka a můj přítel chce, aby se jeho prvorozený syn jmenoval po něm Petr, protože je u nich už tradice, že všichni prvorození se jmenují Petrove. Nenechá si to vymluvit, i když mu tvrdím, že to nejde. On tvrdí, že pokud bude mít každý jiné příjmení, prostě to půjde. Nenechá si to vymluvit a já jsem z toho nešťastná. Co mám dělat a jak to vyřešit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17595
5.1.16 15:17

Dát 2 jména a Petr jako druhý :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40965
5.1.16 15:17
@LuciiiV píše:
Zdravím, mám problém. Mám dva syny z prvního manželství. Jeden je Jakub, druhý Petr. Ted čekám opět chlapečka a můj přítel chce, aby se jeho prvorozený syn jmenoval po něm Petr, protože je u nich už tradice, že všichni prvorození se jmenují Petrove. Nenechá si to vymluvit, i když mu tvrdím, že to nejde. On tvrdí, že pokud bude mít každý jiné příjmení, prostě to půjde. Nenechá si to vymluvit a já jsem z toho nešťastná. Co mám dělat a jak to vyřešit?

Co mu dát to „Petr“ jako druhé jméno a oslovovat prvním? Jak často by se potkával Petr I. a Petr II?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
5.1.16 15:18

Bez ohledu na fakt, jestli je to povolené nebo ne, měl by pochopit, že ty nemůžeš mít dva syny Petry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
5.1.16 15:19
@LuciiiV píše:

Jde to, když děti nemají stejné rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4734
5.1.16 15:19

@LuciiiV :think: To je blbá situace, ale prostě by se miminko jmenovalo jinak. Neumím si představit mít dva syny se stejným jménem :roll: to mi přijde uhozený. A pokud tohle přítel nechápe tak je dětinský :roll:. Je to přeci jen jiná situace… Tradici porušíte tím, že VAŠE dítě nebude Petr, ale pokud je přítel rozumný a přijme/přijal tvé děti za své, tak vlastně jednoho Petra už máte :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
5.1.16 15:20
@Keyllah píše:
Co mu dát to „Petr“ jako druhé jméno a oslovovat prvním? Jak často by se potkával Petr I. a Petr II?

Tak vzhledem k tomu, že by to byli bratři, co spolu bydlí, tak dost často :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
234
5.1.16 15:21
@Keyllah píše:
Co mu dát to „Petr“ jako druhé jméno a oslovovat prvním? Jak často by se potkával Petr I. a Petr II?

Trvá na tom, že Petr bude první jméno. Potkávali by se denně. Budou od sebe o pět let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
5.1.16 15:21

@LuciiiV ty nemůžeš mít 2 děti stejného jména. Dej jiné a Petr jako druhý.. co je to za nápad pojmenovat si 2 děti stejně? Tak má snad chlap rozum, ne? to by rozlišoval jako první a druhý či co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
234
5.1.16 15:22
@Karleon píše:
Bez ohledu na fakt, jestli je to povolené nebo ne, měl by pochopit, že ty nemůžeš mít dva syny Petry.

Prostě si to nenechá vysvětlit a už se do mě kvůli tomu pustila i jeho matka. Jsem z toho na nervy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
5.1.16 15:22
@kiwa píše:
pokud je přítel rozumný a přijme/přijal tvé děti za své, tak vlastně jednoho Petra už máte :kytka:

Tak to není stejné. On chce, aby se jeho syn jmenoval Petr.
Ale ta dvě jména, to by šlo. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40965
5.1.16 15:23
@Bábrdl píše:
Tak vzhledem k tomu, že by to byli bratři, co spolu bydlí, tak dost často :lol:

A jak jsi přišla, že spolu bydlí?? Někteří nevlastní sourozenci se nemusí vůbec potkávat…pokud spolu bydlí, tak to snad nemohlo toho chlapa ani napadnout, ne? Jako že by oboum říkali doma Petře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294

Smankote je ten hlap normalni? Na to bych rozhodne nepristoupila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
@martina.se píše:
@LuciiiV ty nemůžeš mít 2 děti stejného jména. Dej jiné a Petr jako druhý.. co je to za nápad pojmenovat si 2 děti stejně? Tak má snad chlap rozum, ne? to by rozlišoval jako první a druhý či co?

Může. Nesmí se to jen u stejných rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
@LuciiiV píše:
Trvá na tom, že Petr bude první jméno. Potkávali by se denně. Budou od sebe o pět let

pak je to vyloženě trapný :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko