Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zdravím, mám problém. Mám dva syny z prvního manželství. Jeden je Jakub, druhý Petr. Ted čekám opět chlapečka a můj přítel chce, aby se jeho prvorozený syn jmenoval po něm Petr, protože je u nich už tradice, že všichni prvorození se jmenují Petrove. Nenechá si to vymluvit, i když mu tvrdím, že to nejde. On tvrdí, že pokud bude mít každý jiné příjmení, prostě to půjde. Nenechá si to vymluvit a já jsem z toho nešťastná. Co mám dělat a jak to vyřešit?
@LuciiiV píše:
Zdravím, mám problém. Mám dva syny z prvního manželství. Jeden je Jakub, druhý Petr. Ted čekám opět chlapečka a můj přítel chce, aby se jeho prvorozený syn jmenoval po něm Petr, protože je u nich už tradice, že všichni prvorození se jmenují Petrove. Nenechá si to vymluvit, i když mu tvrdím, že to nejde. On tvrdí, že pokud bude mít každý jiné příjmení, prostě to půjde. Nenechá si to vymluvit a já jsem z toho nešťastná. Co mám dělat a jak to vyřešit?
Co mu dát to „Petr“ jako druhé jméno a oslovovat prvním? Jak často by se potkával Petr I. a Petr II?
Bez ohledu na fakt, jestli je to povolené nebo ne, měl by pochopit, že ty nemůžeš mít dva syny Petry.
@LuciiiV píše:
Jde to, když děti nemají stejné rodiče.
@LuciiiV
To je blbá situace, ale prostě by se miminko jmenovalo jinak. Neumím si představit mít dva syny se stejným jménem
to mi přijde uhozený. A pokud tohle přítel nechápe tak je dětinský
. Je to přeci jen jiná situace… Tradici porušíte tím, že VAŠE dítě nebude Petr, ale pokud je přítel rozumný a přijme/přijal tvé děti za své, tak vlastně jednoho Petra už máte ![]()
@Keyllah píše:
Co mu dát to „Petr“ jako druhé jméno a oslovovat prvním? Jak často by se potkával Petr I. a Petr II?
Tak vzhledem k tomu, že by to byli bratři, co spolu bydlí, tak dost často ![]()
@Keyllah píše:
Trvá na tom, že Petr bude první jméno. Potkávali by se denně. Budou od sebe o pět let
@LuciiiV ty nemůžeš mít 2 děti stejného jména. Dej jiné a Petr jako druhý.. co je to za nápad pojmenovat si 2 děti stejně? Tak má snad chlap rozum, ne? to by rozlišoval jako první a druhý či co?
@Karleon píše:
Bez ohledu na fakt, jestli je to povolené nebo ne, měl by pochopit, že ty nemůžeš mít dva syny Petry.
Prostě si to nenechá vysvětlit a už se do mě kvůli tomu pustila i jeho matka. Jsem z toho na nervy
@kiwa píše:
pokud je přítel rozumný a přijme/přijal tvé děti za své, tak vlastně jednoho Petra už máte
Tak to není stejné. On chce, aby se jeho syn jmenoval Petr.
Ale ta dvě jména, to by šlo. ![]()
@Bábrdl píše:
Tak vzhledem k tomu, že by to byli bratři, co spolu bydlí, tak dost často
A jak jsi přišla, že spolu bydlí?? Někteří nevlastní sourozenci se nemusí vůbec potkávat…pokud spolu bydlí, tak to snad nemohlo toho chlapa ani napadnout, ne? Jako že by oboum říkali doma Petře?
Smankote je ten hlap normalni? Na to bych rozhodne nepristoupila…
@martina.se píše:
@LuciiiV ty nemůžeš mít 2 děti stejného jména. Dej jiné a Petr jako druhý.. co je to za nápad pojmenovat si 2 děti stejně? Tak má snad chlap rozum, ne? to by rozlišoval jako první a druhý či co?
Může. Nesmí se to jen u stejných rodičů.
@LuciiiV píše:
Trvá na tom, že Petr bude první jméno. Potkávali by se denně. Budou od sebe o pět let
pak je to vyloženě trapný ![]()