Dva synové jménem Petr

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1008
5.1.16 16:13

Nedala bych svým dětem 2 stejná jména, chudák ten starší… :roll: Zakladatelko bojuj! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
5.1.16 16:13
@LuciiiV píše:
K detem se chová ukázkově lip než vlastní otec. Takže určitě to není tak, ze by je házel na druhou kolej.

tak to počkej, až bude mít v náručí JEHO SYNA PETRA. Jak rychle půjdou ty první bokem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32924
5.1.16 16:14
@LuciiiV píše:
K detem se chová ukázkově lip než vlastní otec. Takže určitě to není tak, ze by je házel na druhou kolej.

chová se ukázkově, ale je schopný myslet vážně takovouhle pitomost :zed: v podstatě toho tvého Petra háže na druhou kolej úplně bez mrknutí oka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
234
5.1.16 16:15
@nanoBETA píše:
Já tomu nerozumím. Vždyť už syna Petra máte - tedy tradici neporušíte. Pokud nebere kluky, které máš, jako syny, tak je to velký problém. Neber to, že tě soudím, nebo posuzuju vztah podle pár řádků - ale přijde mi dost nevyrovnaný. Hlavně to jednání s tebou, kdy se s ním nedá domluvit. Kdybys měla nějaký nepodstatný důvod, ale tohle je naprosto jasný a pádný důvod, proč nějaké jméno nedat.Jinak právě také není dobré, pokud děti nemají stejné příjmení. Nejprve měl oficiálně přijmout tvé kluky, abys věděla, že nebude mezi dětmi dělat rozdíly. Posouvá tím totiž kluky na vedlejší kolej. Jakoby byli něco méně, než miminko, co se má narodit. To je celkem smutné. Já rozumím tomu, že o tom snil, ale ten sen se už přeci splnil ve chvíli, kdy se rozhodl s tebou žít (lepší by bylo, kdybyste byli manželé - tím by dal více najevo, že to myslí vážně s tebou i tvými/teď už vašimi syny). Navíc přeci je váš vztah důležitější, než rodinná tradice, nebo ne? Přijde mi to nefér vůči tobě i Petrovi, kterého už máš. Jakoby tím přítel i jeho rodina dávali najevo, že nejsou rádi, že už jsou tady ti dva kluci. Nebo že je neberou do rodiny a tedy tím do rodinné tradice. Takhle nad tím nikdo z nich nepřemýšlí? A co kdybyste měli jenom dceru/dcery? Také by biologického syna Petra neměl. Možná bych mu zkusial nabídnout (pokud nejsi proti), že jestli budete mít ještě dceru, bude to Petra. Tím by pokračovala tradice i biologicky přes ženskou linii. A jestli ne - tak o co jde. Mohl být také třeba neplodný, nebo jednoduše by zůstal single a také by bylo po tradici. Navíc vždy ještě může mít vnuka Petra apod - není to tragédie. No držím vám palce, protože tohle není problém jména, ale problém dělání kompromisů a problém komunikace ve vztahu.

Pokud by to byla holka, což jsme si oba přáli, na jméně jsme se schodli. Ale u kluka je to s prominutím průser. Už jsem z toho na nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
234
5.1.16 16:17
@klenice píše:
Nedala bych svým dětem 2 stejná jména, chudák ten starší… :roll: Zakladatelko bojuj! :kytka:

Bojovat budu do posledního dechu. Nevzdam se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009

Me neprestava udivovat jaci jsou lidi blazni… Strasme ti preji holcicku, protoze jinak to dopadne u vas asi spatne bud se vztahem vas dvou nebo dokonce i se vztem se synem. To je fakt vyhra cekat treti dite s takovym…takovym Petrem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
@LuciiiV píše:

Tím spíš vymysli kompromis. Aspoň se he zeptej, jestli by mu nestačilo naplnit tu tradici, ale říkat dítěti druhým jménem.

Ale počítej, že až se narodí malej, vztah k nevlastním dětem se může trochu změnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
5.1.16 16:18
@ynax píše:
tak to počkej, až bude mít v náručí JEHO SYNA PETRA. Jak rychle půjdou ty první bokem.

Až se nerodí vlastní dítě, bude to juiné, ať už se bude jmenovat petr nebo pavel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
234
5.1.16 16:19
@Marcam píše:
@LuciiiV Nehádej se s ním. V porodnici si řekni jaké jméno chceš ty.

To bude nejrozumnější. Nechám to teď být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2427
5.1.16 16:19

@LuciiiV Teď… dokud mu neporodíš „to jeho“. Ke mně se taky otčím choval dobře, ale jméno mi dát nechtěl… zvláštní… po rozvodu k němu jezdil na víkendy jenom bratr, a nebylo to tím, že já bych nechtěla…
Nebo ho pojmenuj Pedro, po španělsky :D (ironie)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
5.1.16 16:20

:lol: :oops: :oops: 8) :oops: Zakladatelka by si připadala každodenně připadala jako v roli herečky nějaké divadelní hry Járy Cimrmana…

Kolikrát v životě se jí bude opakovat situace, kdy se bude cítit trapně:
Mám dvě děti.
Kdos: "Jak se jmenují..
Dva Petrové.
Kolikrát v životě se budou jejího prvorozeného syna ptát, jak se jmenuje brácha. Kolikrát v životě se budou ptát jejího druhorozeného syna ptát, její rodiče budou vysvětlovat, že jejich vnuci Petr a Petr nejsou bratranci, ale bráchové..

@terinka4444 píše:
to je stejný jako samotný Petr. Hele, má ženskou s malým chlapečkem jménem Petr, prostě to bude muset vzít jako fakt. Už vidím tu debatu, mamí Petr mi bere auto, Petře, dej Petrovi to auto a ty Petře nežaluj. Nebo, Petr mi dneska řekl…kterej? No prostřední…na jak u blbců na dvorečku.Ani omylem, to by se chlap mohl postavit na hlavu.

@terinka4444

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
5.1.16 16:20

@LuciiiV At si mu říká jak chce, časem ho to omrzí. Jednoho syna Petra už máte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
5.1.16 16:21
@LuciiiV píše:
To bude nejrozumnější. Nechám to teď být.

No, on bude chtít jít na matriku před porodem, tak jako se to běžně dělá u nesezdaných. Jestli odmítneš, pochopí, že něco šiješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
234
@evill píše:
Me neprestava udivovat jaci jsou lidi blazni… Strasme ti preji holcicku, protoze jinak to dopadne u vas asi spatne bud se vztahem vas dvou nebo dokonce i se vztem se synem. To je fakt vyhra cekat treti dite s takovym…takovym Petrem!

Také v holčičku doufám, ale pochybuju. Podle už v 16.týdnu mi řekli, že to vypadá na kluka. To už se asi nezmění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
@LuciiiV píše:
To by bylo vysvobození pro všechny.

To si nejsem jistá, třeba bys musela mít syna Petra a dceru Petru. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek