Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj. Zajímalo by mě jestli je možné dát u nás chlapečkovi jméno Elien? Jestli má někdo doma knihu povolených jmen nebo jste se stímto jménem už setkali tak mi prosím napište.
Našla jsem, že v republice jsou 3 s tímto jménem, bohužel není uvedeno, zda chlapec nebo děvče a je to moderní poslední 3roky. Ale mělo by to být ženské jméno
http://www.vyznamy-jmen.com/n/Elien. Zeptala bych se přímo na matrice.
Cituji z popisku k filmu Pelíšky:
Už ono jméno Elien je fonetickým přepisem anglického slovíčka Alien, ale buďte bez obav, z tohohle Vetřelce kyselina kapat nebude.
Takže těžko říct.
@verus7 píše:ááá tady někdo koukal na Pelíšky
Ahoj. Zajímalo by mě jestli je možné dát u nás chlapečkovi jméno Elien? Jestli má někdo doma knihu povolených jmen nebo jste se stímto jménem už setkali tak mi prosím napište.
Ale podobné je Elian a to by prošlo:D. A pak si mu říkejte jak chcete:D
Proč zase dítěti komplikovat život, proboha, proč.
Proč ne třeba Eliáš, nádherné jméno a bez vysvětlování. ![]()
@mojmira píše:
Ve filmu Pelíšky to byl kluk Elien
Osobně mám za to, že to byla jeho přezdívka
Všem moc děkuji za příspěvky. Pro děťátko, o které jsme přišli, jsme měli vybrané právě Eliáš/Alžběta. Jméno Elien mi ale najednou prostě sedlo. Připadá mi prostě nejlepší ze všech. Od mala se mi hrozně líbilo jméno Ethien, ale do českého prostředí se nehodí a právě to vysvětlování jak se píše atd. Naproti tomu Elien, si myslím, nebude mít problé s vysvětlováním, protože se píše stejně jako vyslovuje.
Alien [elien] je po anglicky cudzinec, pouziva sa vo vyzname mimozemstan
Chuda dieta, ked sa bude predstavovat, sak sa prepadne od hanby. Ja som ufon
ak nevies po anglicky tak hod do googla alien ufo. Decku to nemozes urobit