Nevím jméno pro kluka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
40
11.12.15 10:09

nevim jmeno pro kluka

Holky vubec nevim jak by se mel jmenovat muj syn. Pritelovi se libi Miroslav ale me moc ne :nevim: :nevim: :nevim: :nevim: co jsi mysli te? Mam pristoupit na to jmeno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7009
11.12.15 10:11

A Mirek samotny by se ti nelibil? Tusim, ze to tak jde a byl by to kompromis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
753
11.12.15 10:11

:D já to měla stejné, kalendář horem dolem, jediné jméno, které se mi vyloženě nehnusilo byl Mikuláš :D takže u nás bude Mikuláš i když muž chtěl Tomáše :D chvíli byl ve hře jako kompromis Vašík :D ale jen jsme si lehli tak řikám: Venco???!!! a padlo to :D já jsem hrozně přes asociace… pod konkretním jménem si vždycky někoho představim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
11.12.15 10:13
@Bibi239 píše:
A Mirek samotny by se ti nelibil? Tusim, ze to tak jde a byl by to kompromis.

Nás ve škole učili, že se tohle zakázalo, ale už je to nějaký rok, tak nevim.

Znám pár Miroslavů, všichni jim říkají „Míro“, nic proti tomu jménu nemám, lepší než Matyáš.

Ty nemáš svojí hlavu, že se ptáš nás, jestli na to máš přistoupit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
11.12.15 10:15

Přistoupit na to samozřejmě můžeš jako třeba já na to, že když bude jednou kluk, tak bude po tátovi Vašík. Nebyla jsem zastáncem toho dávat jména po rodičích a už vůbec ne takovou klasiku, ale souhlasila jsem, v jejich rodině už by to byl asi 5 Václav za sebou :D
Ty nějaký jiný návrh máš?
Mě se třeba líbí Sebastian a Tobiáš.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
11.12.15 10:17

@radkka Může být Mirek, není to zakázané.

@betynka142 My jsme měli týž problém, pro kluka taky ne a ne najít.

Nepíšeš vůbec, jaký styl se ti líbí: spíš tradiční (Radovan, Dalibor), nebo „moderní“ (Kevin, Sebastian), nebo klasická (Tomáš, Jan)? A příjmení máte české, nebo „mezinárodní“?

Já jsem na tu první skupinu, kdybychom měli kluka, byl by to nakonec po velké diskusi Vilém: líbí se mi, že je české, každý to umí napsat, netluče se to s naším echt českých příjmením, a přitom tak není každý druhý. (Jména končící na -mír a -slav jsem zamítla všechny, pro mě přes to nejede vlak. Přes žádný.)

Muž chtěl Václava, mně se nakonec Vašík vlastně docela líbí, ale jednak se tak jmenují jeho otec a bratr, a druhak s tím obyč příjmením, to by byl chudák jako Honza Svoboda nebo Pepa Novák…

Příspěvek upraven 11.12.15 v 11:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
11.12.15 10:18

Mirek mi přijde normální, stejně tak jako jakýkoliv Martin, Lukáš, atd. Jen jsem chtěla říct, že jsme s jménem pro kluka měli taky problém, pak jsme to nechali být a na porodním sále jsme hodně spontálně vybrali Dominika Teda spíš manžel, mě to byla naprosto jedno v tu chvíli :mrgreen: A teď bych si k němu nedokázala představit jiné jméno, ale to by tak bylo, i kdyby to byl nevím kdo. Myslím že málo kdo pak po porodu lituje jaké jméno dal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
11.12.15 10:18

@Slečna Ferka Tak to nevim, proč nám to říkali, ještě nám dávali za příklad Mirka Topolánka. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3909
11.12.15 10:19

@radkka Miroslav je můj taťka, všichni mu říkají Mirek; Míro jsem teda ještě nikdy neslyšela, ale asi se to odvíjí od oblasti, kde člověk bydlí :nevim:

@betynka142 U nás se vždycky říkalo „Mireček blbeček“ mám to takhle prostě vžité :oops: ale o to nejde, spíš si myslím, že když se ti jméno nelíbí teď, tak si na něj budeš těžko zvykat, když na něj „přistoupíš“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
11.12.15 10:21

@radkka Asi byli pitomci. Ono je to tak, že to Knappová moc nedoporučuje, dávat zdrobněliny, ale lidi s těmi jmény jsou (kromě Topolánka třeba Ivanka Devátá, já znám Vendulku atd.) - záleží na matrikářce, jestli se rozhodne dělat problémy. Obecně ale platí, že pokud takové jméno je doloženo, tak by se mělo zapsat: čili kdyby člověk řekl, že v ČR žije 400 Mirků (http://www.nasejmena.cz/nj/cetnost.php?…), tak není důvod to jméno nezapsat.

Kdyby bylo jedno, může jít o tzv. chybný zápis (matrikářka byla blbá a povolila nějakou ujeťárnu), ale pokud jich je tolik, tak už by si těžko obhájili, že to nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
11.12.15 10:25
@Slečna Ferka Díky za objasnění. Nám právě říkali, že zdrobněliny se dávat nesmějí, možná nám to učitelka jen chtěla vštípit, abychom to nedělali :lol:
@Jade84 píše:
@radkka Miroslav je můj taťka, všichni mu říkají Mirek; Míro jsem teda ještě nikdy neslyšela, ale asi se to odvíjí od oblasti, kde člověk bydlí :nevim:@betynka142 U nás se vždycky říkalo „Mireček blbeček“ mám to takhle prostě vžité :oops: ale o to nejde, spíš si myslím, že když se ti jméno nelíbí teď, tak si na něj budeš těžko zvykat, když na něj „přistoupíš“…

Jižní čechy a Praha :think: Mirku slyším jen občas, ale Míro pořád :think: S jedním jsem chodila a jediný, kdo mu říkal Mirku byla maminka. Všude je to jinak :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
11.12.15 10:32

Me se libi ondrej davidek honzik. pritel ma uz kluka Jaroslava tak se jmenuje i pritel. a furt me utrvuzuje ze se k primeni Patera hodi Miroslav. holcici jmeno rozhodl po me ale ja vim ze to holka nebude tak me to tolik netrapi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
11.12.15 10:40

@Slečna Ferka jsem pro ceske jmena ale mira mirek ani miroslav se mi nak nelibi hodne jsem cetla ze jsi zvyknu na to jak se jmenuje a ze se my pak bude libit.ale nechci aby mi pak rekl mami proc mam tak hrozne jmeno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
11.12.15 10:50

My jsme na tom se jménem teď taky blbě. Budeme mít druhýho kluka a mám pocit, že už jsme v koncích. Jsem vzala kalendář a nic, prostě nic. Co se líbí mně, tak muž zavrhl a hodil mi něco na truc a to z něj pak vypadlo, že se mu ta jména taky nelíbí, ale hlavně že dal něco jinýho, než já ta moje jména :lol: Asi řekneme někomu v porodnici, ať ho pojmenuje a hotovo :lol:

• Citovat
  • Upravit
20767
11.12.15 10:52
@Tunrida píše:
My jsme na tom se jménem teď taky blbě. Budeme mít druhýho kluka a mám pocit, že už jsme v koncích. Jsem vzala kalendář a nic, prostě nic. Co se líbí mně, tak muž zavrhl a hodil mi něco na truc a to z něj pak vypadlo, že se mu ta jména taky nelíbí, ale hlavně že dal něco jinýho, než já ta moje jména :lol: Asi řekneme někomu v porodnici, ať ho pojmenuje a hotovo :lol:

Po doktorovi :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko