Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Martina.N78 Já bych to nedělala. Janům se běžně říká Honzo, ale když se představí „já jsem Honza“, tak bude muset vždycky dodat „ale ne Jan, jako fakticky Honza“… To je pruda. Spolužačka má dceru Johanku. „Ale ona je Johanka, jako s tím K, ne Johana…“ Vysvětluje to všude, poprvé už u pediatra, když se registrovala, a stále se to opakuje.
@Slečna Ferka píše:
@Martina.N78 Já bych to nedělala. Janům se běžně říká Honzo, ale když se představí „já jsem Honza“, tak bude muset vždycky dodat „ale ne Jan, jako fakticky Honza“… To je pruda. Spolužačka má dceru Johanku. „Ale ona je Johanka, jako s tím K, ne Johana…“ Vysvětluje to všude, poprvé už u pediatra, když se registrovala, a stále se to opakuje.
Přesně tak, mně se nelíbí ani Mirek přesně z těhle důvodů. Aspoň mě vždy napadne Miroslav a ještě si budu ťukat na čelo, že se chlap představuje zdrobnělinou
A Honza je prostě Jan, jen by všude dokola vysvětloval, že neeee, že on je Honza. K čemu to je?
Mně se strašně líbí Jonáš, ale ani u jednoho syna mi to neprošlo, manžel byl proti
![]()
@betynka142 Miroslav se mi nelíbí, žádné jméno končící na slav bych nedala. Zvolit klučičí jméno bylo pro mě taky náročné, skoro na každém mi něco vadí. V prvním těhotenství jsme měli vybráno Samuel, v druhém Richard, nakonec zůstala nevyužita ![]()
@radkka kdyby to bylo tak jednoduche ja mu je rikam furt dokola a on radci usne. a taky furt nemuzu nahazovat klucici jmena protoze on nevi co to je a hlavne ani nechce a nejhorsi na tom je ze kluci do nej huci ze to ma pecku takze nak klucici jmeno nechce nak rozebirat protoze ma zato ze je to holka
@betynka142 píše:
@radkka kdyby to bylo tak jednoduche ja mu je rikam furt dokola a on radci usne. a taky furt nemuzu nahazovat klucici jmena protoze on nevi co to je a hlavne ani nechce a nejhorsi na tom je ze kluci do nej huci ze to ma pecku takze nak klucici jmeno nechce nak rozebirat protoze ma zato ze je to holka
Možná by bylo lepší nehučet ta jména pořád dokola, aby na ně nakonec nebyl opravdu alergický
Pokud je mu to tak moc proti srsti, tak s tím asi nehneš, představ si, že by přišel on s tím, že to bude Agamemnon, říkal ti to 100× denně a že přes to nejede vlak. Určitě najdete společné řešení ![]()
@radkka ja mela za to ze honza je v kalendari jan ze honza se rika jen.
Tak proto je těch Jáchymů a Jonášů tak málo, za to můžou ti chlapi
Jo a u nás ještě odporuje tchyně.
@betynka142 píše:
@radkka ja mela za to ze honza je v kalendari jan ze honza se rika jen.
Ted tu někdo psal, že je možné dát jméno Honza, já o tom nic nevím, reagovala jsem na to.
Tak jsi vezmu kalendar a budu celej den listovat protoze uz nevim mozna jsem nake jmeno zapomela ktere by se mi libilo
@jdukolem píše:Dáša třebas
No rozhodně by takové jméno jiný kluk neměl ![]()
Kamarád má Evžena, je to tak strašný až je to hezký
…pro inspiraci ![]()
@radkka ja mela za to ze taky honza nejde ze je to jan a ze to ma psane i tak v rodnem liste ze mu rikaj vsichni honzo ze to zni lepe
@radkka píše:
No rozhodně by takové jméno jiný kluk neměl
No já bych si tím dneska nebyla až tak jistá
![]()