Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mě se Miroslav líbí…mám ráda tyhle jména, mám Stanislava
-Staníček, Staník, Standa, Staňa
Momentálně jsme mezi Staníkem a Standou
Mira mě přijde taky celkem dobrej a je to dost o zvyku…měla jsem vybráno Stanislav a Pavel (starší syn je Petr, tam jsem neměla vybráno nic, tak je po tatínkovi
)..no nebyl to Pavlík, prostě ne…byl to jasnej Staníček ![]()
@paandatko píše:
Taky se mi moc libi Jachym, Jonas, ale manzel nechtel, tak mame Vojtika, ten tu jeste nepadl
Tak ty by ses líbila u nás doma
Taky manžel s jeho mamkou přišli s Vojtou, toho ale nechci já. Jako jméno se mi to i docela líbí, ale ty asociace
![]()
@betynka142 Matěj je hezké, ale je jich jak psů - Matýsek je i Matyáš, a dohromady jich je víc jak Jakubů nebo Janů… nám se Matěj líbí, ale neudělala bych mu to.
Ja mam vybrana jmena ale kdyz mu je navrhnu tak neprojdou to uz jsem zkousela. a to jsme hned slysela ty dva jsou tvoji ex a treti do tebe furt dela i kdyz cekame mimco. tak to je potom tezky vybrat jmeno u kazdeho neco vidi nebo tak se jmenu ten od nas z prace a tak se nase dite jmenovat nebude.ja uz nevim jde mi hlava kolem toho
@Slečna Ferka no matej je hezke jmeno ale posledni dobou hodne oblibene
@betynka142 Tan navrhni Silvestr a furt to opakuj, že si na tom trváš, dokud nedá pokoj a nebude vděčnej za jakýkoli normální jméno ![]()
Popravdě je to pako, když slyšeím některý ty důvody - on ani ten jeho kolega z práce už tam za pár měsíců pracovat nemusí, takže zavrhovat jména kvůli kolegům je fakt na hlavu…
Tak Miroslava Pateru mám doma
a myslím, že to k přijmeni krásně ladí. Já tedy přitelovi neřeknu jinak, neż Míro, ale jeho mamka mu zase říká jen Mirku. V práci mu říkají Slávku. A ještě než jsme věděli pohlaví miminka, tak chlapeček měl jméno hned. Byl by to Mireček… Nakonec tedy máme holčičku, ale jméno Miroslav se mi líbí.
![]()
Miroslav není špatný - Mireček
Z těch obdobných typů jmen se mi líbí i Vlastimil (Vlastík), Stanislav (Staník), pak Antonín a taky František… Každopádně z vámi uvedených je moc pěkné David Patera. Máte fajn přijímení! Co třeba místo Miroslava Marka? Marek Patera je pěkné! Mára, Mareček a i prostě jen klasické Marku zní dobře a je to dost podobné jako Mirku…(Mára-Míra, Marku-Mirku) Jen ten Marek mi prostě zní do dnešní doby lépe…
Já nevim, proč se těm chlapům Jonášové a Jáchymové nelíběj
A ještě jsem zapomněla na Alberta, ten se mi taky zamlouvá
Matěj, Matyáš, Matouš a na všechny volají Maty, takže za mě ne, to bych malýmu rači dala neobvyklé jméno, než takhle profláklý. Přeju dobré vyjednávání. U nás byla naštěstí hned shoda a bez jakýchkoli ústupků
@betynka142 píše:
Holky vubec nevim jak by se mel jmenovat muj syn. Pritelovi se libi Miroslav ale me moc ne![]()
![]()
![]()
co jsi mysli te? Mam pristoupit na to jmeno?
Diskusi jsem nečetla, pokud se nějak vyvinula. Mě se líbí Miroslav, ale Mirek teda vůbec, ale napadlo mě že je hezké a dost podobné Marek. To bys nechtěla? ![]()
@betynka142 Tak nějaký jiný -slav? Nebo nějaký -mír a může mu říkat Mirek.
Ladislav, Vladimír, Jaroslav, Jaromír, Radoslav, Radomír, Rostislav.
@betynka142 píše:
Holky vubec nevim jak by se mel jmenovat muj syn. Pritelovi se libi Miroslav ale me moc ne![]()
![]()
![]()
Pokud se ti Miroslav nelíbí, tak jej nedávej… Jsou i jiná jména a že jich je. Nevím jestli čekáte. Tak dám nějaké návrhy.
Adolf „ušlechtilý vlk“
Adrian, Alan, Alexandr, Artur, Augustin
Albert „vznešený“
Aleš, Alexej, Alexis „obránce“
Alfred „elfí rádce“
Alwin „přítel“
Andrej, Andrea „mužný“
Bedřich „mírumilovný muž“
Benedikt „Blahoslav“
Bernard „silný jako medvěd“
Bertold „skvělý vládce“
Bertram „zářící havran“
Bohdan, Bohumil/slav/mír, Branislav/mír
Boleslav „více slavný“
Bořivoj „bojovník“
Bruno „brunet“
Břetislav „slavný bojovým rykem“
Ctirad, Ctibor, Ctislav, Čestmír
Dalimil, Dobroslav, Drahoslav, Dušan
Dalibor „vzdaluj boj“
Denys - https://pohanskykruh.wordpress.com/…-vesely-buh/
Ernest „čestnost“
Edgar „kopiník“
Edmund „bohatý ochránce“
Eduard „bohatý strážce“
Edwin „přítel“
Egon
Elvis, Alvís „vše moudrý“
Evald „ochránce zákona“
Fabian „pestitel bobů“
Felix „šťastný“
Florian „květ“
Filibert „mladík s jiskrou“
Gilbert „hřídel šípu“
Gregor „bdělý“
Chrudoš
Igor, Ingvar „chráněný bohem Ingem“
Ignat „horlivý“
Irenej „mírumilovný“
Ivo „tis“
Ivar „válečník“
Jaromír, Jaroslav „slavný svojí bujností“
Jindřich, Hynek „vládce domu“
Jošt „bojovník“
Julian, Kajetan, Kilian, Květoslav
Kevin „jemně zrozený“
Kristian „křesťan“
Krispin „kučeravý“
Kwido „lesní“
Leon „Lev“
Leonard „silný jako lev“
Leopold „statečný jako lev“
Lubomír, Luboš, Lubor, Lumír „mírumilovný“
Ludomír, Ludoslav, Luděk
Lucian „světlo“
Marcel „malý bojovník“
Markus - https://cs.wikipedia.org/…mytologie%29
Marian „muž“
Maxim „velký“
Medard „tvrdý“
Měšek, Merlin, Miloslav, Miloš, Milota, Mnata, Mnislav, Mojmír
Metoděj „badatel“
Mikola(š), Nikola „vítěz mezi lidmi“
Norbert „slavný seveřan“
Odolen, Odin - http://www.pohanstvi.net/inde.php?…
Oskar „boží kopí“, „milovník jelenů“
Oldřich „pozůstatek předků“
Oswald „boží vláda“
Otto „bohatství“
Otokar „bohatství hlídající“
Otomar „bohatstvím slavný“
Přemysl, Radovan, Radan, Radúz, Radomír, Radim, Radoslav, Radovít, Rodan
Ratibor „bojoval v mnoha válkách“
Ratmír „bojovník za mír“
Rostislav, Rastislav „ten, kdo utužuje slávu“
Slavomil, Slavomír, Stanislav/mír, Soběslav,
Spytihněv „ten, jehož hněv je marný“
Svatobor „silný bojovník“
Svatoslav „silou slavný“
Svatomír „ten, který zajišťuje trvalý mír“
Teobald „chrabrý mezi lidmi“
Torsten „Thorovo kladivo“
Valdemar, Vladimír „vládce světa (míru)“
Vavřinec, Vavřín, Vladan, Vlastimil, Vlastimír, Vlastislav, Vlk, Vratislav
Veles - http://rodnavira.cz/…ohove/veles/
Vendelín „člen kmene Vandalů“
Viliam, Wilem „rytíř velké přilby“
Vincent „vítězící“
Vítězslav, Vitoslav „slavný sídlem“
Zdenek, Zbynek, Zbignev
Hugo Miroslav „Duše slavící milost“
@betynka142 píše:
![]()
![]()
A máš ještě čas na výběr? Ono by sis na jméno určitě zvykla, jako miminko by to byl malý Miroušek (znám jednoho a moc mu to jméno sluší), ale pravděpodobně Ti bude občas líto, že nemá pro tebe hezčí jméno. Je fajn, když najdeš to nejhezčí - tedy pro sebe nejhezčí, univerzální nejhezčí není, takže ti ho nikdo z nás nemůže poradit. Ale například pomůže ujasnit si typ jména a podle toho se řídit. A mám ještě takovou soukromou radu - najít si na internetu „právě jsme se narodili“. Jednoduše reálná miminka, která se představují v jednotlivých krajích. Buď se tam přímo inspiruješ, nebo si představíš, že tam je fotka tveho miminka s tim jménem, co vybereš. Když to bude pěkná představa, super. Když ne, jledej dál. Je spousta krásných jmen.
Jinak přijde mi, že je to spíš o příteli, než o tobě.
Co se mu tedy kromě Miroslava líbí? Nemůže přece navrhnout jedno jméno a tečka. To pak není problém v hledání jména, ale problém je ve vašem vztahu - mluvit spolu a dělat kompromisy. To prosím neber zle, já vás a váš vztah neznám. Jenom mi to přijde, že si tak stojí za tím Miroslavem, že žádné jiné jméno nebude dobré. Musí se to však líbit oběma.