Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@blabla123 Tak my jsme do svatby nešli, ale kdyby jsme si to náhodou rozmysleli, tak bych si své příjmení nechala.
1. Neprobírali jsme to, ale nepředpokládám, že by to nějak řešil.
2. Úplně normální, já taky.
3. Je prostě moje, nevím proč bych se najednou měla jmenovat nějak jinak.
4. Mají po tátovi.
@blabla123 vzala jsem si nakonec obě
nechtěla jsem se jmenovat úplně jinak-prostě jsem to já, nějak jsem se 30 let jmenovala a patřím stále ke své rodině. Jen svoje jsem si nechat nechtěla-chtěla jsem mít i stejné jako děti. Děti mají samozřejmě po otci.
Mám obě příjmení. Nemohla jsem se rodného vzdát, manžel zase nechtěl, abychom se jmenovali každý jinak. Ladí k sobě a obě jsou hodně dlouhá a já miluji dlouhá jména.
Chtěla jsem nepřechýlené jméno a kdyby mi to nepovolili, tak bych si nechala své i manžela a dětem bychom dali také obě. Nechtěla bych, aby se mé dítě jmenovalo jinak než já…to mi vadí víc, než když si mám jméno změnit já
Mohly byste prosím odpovědět i na 5. otázku, byla tam dopřidána. Děkuji
Nevyšiluj a koukej se jmenovat po manželovi, stejně tak děti!
Je mi 23 let, moji rodiče se před 23 lety vzali.
Matka si nechala své příjmení, otec také.
My děti se jmenujeme po matce, její příjmení je mnohem hezčí.
I v té době to prošlo, všichni to přijali.
Je to jen jméno, nechápu proč by to někomu mělo vadit ![]()
@blabla123 píše:
Mohly byste prosím odpovědět i na 5. otázku, byla tam dopřidána. Děkuji
Nevím, co bych si o tom myslela, přijde mi to jako ptákovina…
1. Podporoval mě.
2. klasické české
3. Nevím, proč by se žena měla jmenovat po muži. Jakoby snad byla nějaký majetek.
4. Mají příjmení po tátovi. Chtěli jsme, aby měly obě, ale to v ČR není možné, tak jsme si prostě hodili mincí a manžel vyhrál. ![]()
5. To nééé. ![]()
@Ennisa přesně tak, naprosto souhlasím. Nechápu důvod stejného příjmení a už vůbec ne automaticky po muži. Já bych si přišla s jiným příjmením jako že to už nejsem já ![]()
Příspěvek upraven 05.12.15 v 19:08
Toto mne již delší dobu zajímá, tak se tedy zeptám.
Otázky jsou hlavně pro vdané ženy, které si ponechali rodné příjmení. Či pro ženy, které by si rády nechaly své rodné příjmení i po svatbě.
1. Co si o ponechání rodného příjmení myslel partner?
2. Jaké příjmení má manžel?
3. Z jakého důvodu jste si nechali rodné příjmení?
4. Jaké příjmení mají/budou mít děti?
Edit - 5. Co byste si mysleli o variantě, žena a muž stejné příjmení po muži a děti příjmení po matce?
Děkuji za odpověďi a přeji pěkný večer.
Příspěvek upraven 05.12.15 v 18:14