Jak oslovovat Kateřinu

Flenka
30.11.15 21:14

Jak oslovovat Kateřinu

Ahoj, mám otázku. Manžel chtěl po své mamince už u první dcerky Kateřinu, ale nakonec ji neprotlačil, máme Kamilu. Tentokrát to vypadá asi na kluka (nechtěli jsme znát pohlaví, ale na ultrazvuku jsem „něco“ zahlédla :mrgreen:, každopádně to pořád mohla být pupeční šňura, takže čekáme :kytka:).

Mě se nelíbí Káča a hlavně Katka (vzpomenu si na dokument :nevim:) máme tedy nyní variantu pro holčičku Doriana, ale přemýšlím, že bych se uvolila dát Kateřinku. Zajímalo by mě jaké přezdívky napadají vás.

(PS: Vím, že mi nikdo nezaručí, jak jí budou říkat.)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
32920
30.11.15 21:17

Katku taky nemám moc ráda, ale dá se. Jinak Kači, Katuš, asi nejčastější. Kačko, Káťo (to na severu Čech), Kači.
Velmi zrobnělě Kačenko, Katuško.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
@Flenka píše:
Ahoj, mám otázku. Manžel chtěl po své mamince už u první dcerky Kateřinu, ale nakonec ji neprotlačil, máme Kamilu. Tentokrát to vypadá asi na kluka (nechtěli jsme znát pohlaví, ale na ultrazvuku jsem „něco“ zahlédla :mrgreen:, každopádně to pořád mohla být pupeční šňura, takže čekáme :kytka:).

Mě se nelíbí Káča a hlavně Katka (vzpomenu si na dokument :nevim:) máme tedy nyní variantu pro holčičku Doriana, ale přemýšlím, že bych se uvolila dát Kateřinku. Zajímalo by mě jaké přezdívky napadají vás.

kamarádce se odjakživa říká Káťa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536

Kači, Kačí, Káča, Kaťuš, Kačka - no osobně radši Kateřina, Doriana se mi nelíbí - ale to je můj názor

a jak by jste oslovovali Dorianu??? Dora???

Příspěvek upraven 30.11.15 v 21:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32920
30.11.15 21:20

Doriana se mi taky moc nelíbí, evokuje mi to Doriana Graye, taky psycho. Dokument Katka by mě teda nenapadl, i když jsem ho viděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
30.11.15 21:20

Kačka, Káťa, Katuš, Kačí, Katy, Katynka, Katuška, Kaťulka ale i Kačena a Kachna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1150
30.11.15 21:21

Katynka, Katuška, Kačenka, Kači

Kačaba :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1291
30.11.15 21:21

My máme Kateřinu a říkáme jí Kačenko, Kačulí, Kačulko, Kači, Kačos. Když zlobí tak je to Káča nebo Kačena a to ví, že už je zle :D Katku ni Káťo nepoužíváme, ai jí tak ikdo zatím neříká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11862
30.11.15 21:23

Krome jiz zminenych - Kačulka, Katynka… Je to krasne jmeno. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
30.11.15 21:25

Mně se líbí i Kateřinko :oops:

• Citovat
  • Upravit
27264
30.11.15 21:28
@Flenka píše:

Katko, Kačenko, Kačí, Káčo, Katuško, Kateřinko, Kate(Kejt), Kačabo, Katušo, Katíku, Katěnko, Kačenečko, Kačko, Kačeno, Káťo, Škubánku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2170
30.11.15 21:29

Kamarádce říkáme Káťo ne jinak a u sousedů zase holce neřeknou jinak než Kačeno :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Flenka
30.11.15 21:30
@renda81 píše:
Kači, Kačí, Káča, Kaťuš, Kačka - no osobně radši Kateřina, Doriana se mi nelíbí - ale to je můj názor

a jak by jste oslovovali Dorianu??? Dora???

Příspěvek upraven 30.11.15 v 21:20

Dorianka, Dorunka, Dorinka, Dorka.

• Citovat
  • Upravit
11565
30.11.15 21:32

@Flenka Dorianu bych dala jen pokud nemáte obyč české příjmení. Známé malej se jmenuje Dorian Podzimek, a úplně ideální mi to teda nepřijde - já bych to nedala. Kateřina je Kačenka, Kačka, Kačulka, Káťa. Známí říkají té svojí Katy, Katynka. To jméno se mi líbí, klidně bych ho dala, pokud na tom muž visí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Flenka
30.11.15 21:37

@Slečna Ferka Mě se asi nejvíc líbí právě to Katynka, Katy, ale známí to používají a naše mamina nad tím jen dávala oči v sloup, že je to divné.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze

Poradna porodní asistence