Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Katku taky nemám moc ráda, ale dá se. Jinak Kači, Katuš, asi nejčastější. Kačko, Káťo (to na severu Čech), Kači.
Velmi zrobnělě Kačenko, Katuško.
@Flenka píše:
Ahoj, mám otázku. Manžel chtěl po své mamince už u první dcerky Kateřinu, ale nakonec ji neprotlačil, máme Kamilu. Tentokrát to vypadá asi na kluka (nechtěli jsme znát pohlaví, ale na ultrazvuku jsem „něco“ zahlédla, každopádně to pořád mohla být pupeční šňura, takže čekáme
).
Mě se nelíbí Káča a hlavně Katka (vzpomenu si na dokument
(PS: Vím, že mi nikdo nezaručí, jak jí budou říkat.)) máme tedy nyní variantu pro holčičku Doriana, ale přemýšlím, že bych se uvolila dát Kateřinku. Zajímalo by mě jaké přezdívky napadají vás.
kamarádce se odjakživa říká Káťa
Kači, Kačí, Káča, Kaťuš, Kačka - no osobně radši Kateřina, Doriana se mi nelíbí - ale to je můj názor
a jak by jste oslovovali Dorianu??? Dora???
Příspěvek upraven 30.11.15 v 21:20
Doriana se mi taky moc nelíbí, evokuje mi to Doriana Graye, taky psycho. Dokument Katka by mě teda nenapadl, i když jsem ho viděla.
Kačka, Káťa, Katuš, Kačí, Katy, Katynka, Katuška, Kaťulka ale i Kačena a Kachna
My máme Kateřinu a říkáme jí Kačenko, Kačulí, Kačulko, Kači, Kačos. Když zlobí tak je to Káča nebo Kačena a to ví, že už je zle
Katku ni Káťo nepoužíváme, ai jí tak ikdo zatím neříká.
Krome jiz zminenych - Kačulka, Katynka… Je to krasne jmeno. ![]()
@Flenka píše:
Ahoj, mám otázku. Manžel chtěl po své mamince už u první dcerky Kateřinu, ale nakonec ji neprotlačil, máme Kamilu. Tentokrát to vypadá asi na kluka (nechtěli jsme znát pohlaví, ale na ultrazvuku jsem „něco“ zahlédla, každopádně to pořád mohla být pupeční šňura, takže čekáme
).
(PS: Vím, že mi nikdo nezaručí, jak jí budou říkat.)) máme tedy nyní variantu pro holčičku Doriana, ale přemýšlím, že bych se uvolila dát Kateřinku. Zajímalo by mě jaké přezdívky napadají vás.
Katko, Kačenko, Kačí, Káčo, Katuško, Kateřinko, Kate(Kejt), Kačabo, Katušo, Katíku, Katěnko, Kačenečko, Kačko, Kačeno, Káťo, Škubánku…
Kamarádce říkáme Káťo ne jinak a u sousedů zase holce neřeknou jinak než Kačeno ![]()
@renda81 píše:
Kači, Kačí, Káča, Kaťuš, Kačka - no osobně radši Kateřina, Doriana se mi nelíbí - ale to je můj názora jak by jste oslovovali Dorianu??? Dora???
Příspěvek upraven 30.11.15 v 21:20
Dorianka, Dorunka, Dorinka, Dorka.
@Flenka Dorianu bych dala jen pokud nemáte obyč české příjmení. Známé malej se jmenuje Dorian Podzimek, a úplně ideální mi to teda nepřijde - já bych to nedala. Kateřina je Kačenka, Kačka, Kačulka, Káťa. Známí říkají té svojí Katy, Katynka. To jméno se mi líbí, klidně bych ho dala, pokud na tom muž visí.
@Slečna Ferka Mě se asi nejvíc líbí právě to Katynka, Katy, ale známí to používají a naše mamina nad tím jen dávala oči v sloup, že je to divné.
Ahoj, mám otázku. Manžel chtěl po své mamince už u první dcerky Kateřinu, ale nakonec ji neprotlačil, máme Kamilu. Tentokrát to vypadá asi na kluka (nechtěli jsme znát pohlaví, ale na ultrazvuku jsem „něco“ zahlédla
, každopádně to pořád mohla být pupeční šňura, takže čekáme
).
) máme tedy nyní variantu pro holčičku Doriana, ale přemýšlím, že bych se uvolila dát Kateřinku. Zajímalo by mě jaké přezdívky napadají vás.
(PS: Vím, že mi nikdo nezaručí, jak jí budou říkat.)